Meg a Kurganyec egy IFV ráadásul nem tudjuk a tömegét simán lehet 30 tonba is attól,hogy látszólag kevesebb.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Attól,hogy 25 tonna még úszhat a vízen...
Azért van az Armata-val kapcsolatban is kérdésem. Ugye az egyenlőre tudható, hogy a cucc nyögi a prototipusok kiforratlanságát. Nekem az a kérdésem, hogy szerintetek nem azért van oroszék ódzkodása a nehezebb technikától, mert az Armatához kellene új műszaki/mentő cucc a saját alvázon, egy nagyobb teherbírású hídvető (úgy tudom a jelenlegi hadihíd cuccuk harckocsi alvázon épp hogy megbirkózik a nehezebb új T 72/90-ekkel), kellene új harckocsiszállító nehéz teherautó is, mert a jelenlegiek nem az 50+ tonnára vannak méretezve, jó lenne logisztikai támogatás is az azt majd rendszeresítő csapatokhoz, mert jelenleg az orosz PC alakulatonál MINDEN T 72/90-re épülő eszközökkel van megoldva, aminek kis túlzással egyetlen közös alkatrésze sincs az Armatával. Ráadásül lőttek a T 15 nehéz IFV-nek, a 2s35 marad a T 72/90 alvázon, így a gyártandó teknő egyre inkább kizárólag a T 14-hez lenne, ami tovább növelheti a kisebb széria miatt a darabárat....
Azt,hogy van-e baj a T-15-el azt nem tudjuk mert semmit nem mondanak az oroszok.
Ami a kérdésed illeti ez bizony ilyen ha hirtelen 10-20 tonnával nehezebb harckocsit rendszeresítesz akkor ott mindent cserélni kell ami annak a harcához kell köztük a hídvetőt meg a műszakimentőt is.
Van önjáró löveg Armata alvázon.
Van önjáró löveg Armata alvázon.
A T-14 Armatához is van müszaki-mentő jármü a T-16 BREM (ez már 3 éve ismert)
![]()
Kekeckedhetek? Amikor anno azon az elhíresült felvételen egy T 72 BREM-el próbálták meg rángatni a Vötrös téren a "beállt" Armata-t, akkor is megvolt már ez? Vagy ezt is sújtja az álítólagos megbízhatatlan erőátvitel problémája mint amiről a T 14-nél lehet itt ott olvasni.
Amúgy pofás darab, én még nem láttam fotón, úgy hogy nagyon kösz az infót!!!!
Kekeckedhetek? Amikor anno azon az elhíresült felvételen egy T 72 BREM-el próbálták meg rángatni a Vötrös téren a "beállt" Armata-t, akkor is megvolt már ez? Vagy ezt is sújtja az álítólagos megbízhatatlan erőátvitel problémája mint amiről a T 14-nél lehet itt ott olvasni.
Amúgy pofás darab, én még nem láttam fotón, úgy hogy nagyon kösz az infót!!!!
Azért van az Armata-val kapcsolatban is kérdésem. Ugye az egyenlőre tudható, hogy a cucc nyögi a prototipusok kiforratlanságát. Nekem az a kérdésem, hogy szerintetek nem azért van oroszék ódzkodása a nehezebb technikától, mert az Armatához kellene új műszaki/mentő cucc a saját alvázon, egy nagyobb teherbírású hídvető (úgy tudom a jelenlegi hadihíd cuccuk harckocsi alvázon épp hogy megbirkózik a nehezebb új T 72/90-ekkel), kellene új harckocsiszállító nehéz teherautó is, mert a jelenlegiek nem az 50+ tonnára vannak méretezve, jó lenne logisztikai támogatás is az azt majd rendszeresítő csapatokhoz, mert jelenleg az orosz PC alakulatonál MINDEN T 72/90-re épülő eszközökkel van megoldva, aminek kis túlzással egyetlen közös alkatrésze sincs az Armatával. Ráadásül lőttek a T 15 nehéz IFV-nek, a 2s35 marad a T 72/90 alvázon, így a gyártandó teknő egyre inkább kizárólag a T 14-hez lenne, ami tovább növelheti a kisebb széria miatt a darabárat....
Nekem csak az az egy dolog fáj, hogy megint nem sikerült egy nagyhatalomnak egy azonos platformra épülő harcjármű családot létrehozni, és azzal lecserélni, ésszerűsíteni a járműparkot. Gondolok itt a t-15 kudarcra, meg arra, hogy a koalicija se armata alvázat kap.
Itt lehet a kutya elásva. Borul az egész logisztikai támogatásuk.Azért van az Armata-val kapcsolatban is kérdésem. Ugye az egyenlőre tudható, hogy a cucc nyögi a prototipusok kiforratlanságát. Nekem az a kérdésem, hogy szerintetek nem azért van oroszék ódzkodása a nehezebb technikától, mert az Armatához kellene új műszaki/mentő cucc a saját alvázon, egy nagyobb teherbírású hídvető (úgy tudom a jelenlegi hadihíd cuccuk harckocsi alvázon épp hogy megbirkózik a nehezebb új T 72/90-ekkel), kellene új harckocsiszállító nehéz teherautó is, mert a jelenlegiek nem az 50+ tonnára vannak méretezve, jó lenne logisztikai támogatás is az azt majd rendszeresítő csapatokhoz, mert jelenleg az orosz PC alakulatonál MINDEN T 72/90-re épülő eszközökkel van megoldva, aminek kis túlzással egyetlen közös alkatrésze sincs az Armatával. Ráadásül lőttek a T 15 nehéz IFV-nek, a 2s35 marad a T 72/90 alvázon, így a gyártandó teknő egyre inkább kizárólag a T 14-hez lenne, ami tovább növelheti a kisebb széria miatt a darabárat....
Topikban már volt róla szó (2015-ös hír) , de a sok oldalnyi hsz-ek után elfelejtődnek a lényeges infók.
По заказу Минобороны России в Набережных Челнах разработаны тягачи для перевозки танков «Армата»
![]()
Szerintem nem nagyon van létjogosultsága az azonos platformnak.Azért egy harckocsi,IFV,APC meg egy önjáró löveg gyökeresen eltérő kritériumoknak kell hogy megfeleljen és ezt azonos platformmal szrrintem nem lehet megoldani.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..