1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

T-14 Armata

Diskurzus a(z) 'Harckocsik' témában - Tcat által indítva @ 2013. január 6..

 1. boki

  boki Well-Known Member

  17 t körül mutat - kék csík(nem a fekete).
   
  Python and Cifu like this.
 2. boki

  boki Well-Known Member

  gacsat likes this.
 3. dudi

  dudi Well-Known Member

 4. Nemerson

  Nemerson Well-Known Member

  Obj. 299

  A T15 hasonlít rá mert ott elöl van a motor.
   
 5. Fade

  Fade Well-Known Member

 6. dudi

  dudi Well-Known Member

 7. ladagrant

  ladagrant Active Member

  Még csak most lett az Armata kifejlesztve. Miért van szükség a lecserélésére?
   
 8. dudi

  dudi Well-Known Member

  Még nincs befejezve a fejlesztés csak a vége felé jár.
   
 9. Nemerson

  Nemerson Well-Known Member

  Ez az írás nem hivatalos forrás csak valakinek az agymenete, ötletelés.
  Egyébként szerintem elég sok mindent átvettek abből a tervezetből Obj.299 és átültettékk az Armatába.
  Az Obj.299 a T80 ra épült volna és mivel rengeteg T80 van volt raktáron és alkatrész is van hozzá dögivel így olcsóbb lenne azt megcsinálni, csakhogy a régi T80 asokat már elkezdték felújítani és visszahoznak pár ezer darabot szolgálatba.
   
  fip7, gacsat and dudi like this.
 10. boki

  boki Well-Known Member


  Előzmények: Kb 1 hónapja jelentek meg az orosz sajtóban infók arról , hogy az Armatával párhuzamosan a szentpétervári KB is fejlesztett új harckocsit(illetve folytatta a szovjet fejlesztést) 2010-ben szinte teljesen kész volt a Burlak(Objekt 299)
  A cikk azt boncolgatja, hogy a T-80 alapján fejlesztett harckocsi szériás gyártása sokkal olcsóbb lenne mivel már kipróbált technológiákról van szó és rengeteg alkatrész van felhalmozva raktárkon ami kompatibilis lenne a Burlakhoz. Míg a T-14 darabja igen drága, a nulláról volt kifejlesztve , így nincs meg hozzá kiépítve sem az ipari háttér sem a beszállítói kapacitások, hozzá jönnek még a nyugati szankciók. Így csak kis számban lesznek rendszeresítve a közeljövőben(150 darab)
   
 11. silurusglanis

  silurusglanis Well-Known Member

  Magyarul a sz@r reszelgetését a gépkarabélyok után a harckocsikkal is meglépik, a T-80 n+1. verziója megkapja a T-14 nevet pont ahogy az AK-74M3 (AK-400) megkapta az AK-12-t.
   
  fip7, therob, Python and 1 other person like this.
 12. arbalest

  arbalest Well-Known Member

  Magyarán a Burlak nem a T-14 helyett, hanem mellett jönne? Viszonylag olcsón, viszonylag nagyobb számban tudnák rendszeresíteni, miközben a T-14-hez is lassan kiépülne, felfejlődne a beszállítói lánc, raktárkészletek a kisebb mennyiségű rendszeresítés miatt, ami nyitva hagyná az ajtót a későbbi nagyobb rendelésnek. Ebben a formában talán lehetne értelme, bár megint nagyon szétforgácsolnák az erőforrásokat (T-72, -80, -90 modernizáció, Burlak, T-14, csak harckocsi fronton)
   
 13. Allesmor Obranna

  Allesmor Obranna Well-Known Member

  Ez a baj a szovjet-orosz gyártásszervezéssel. Óriási még mindig a szakadék a prototípusgyártás és a sorozatgyártás közt, sajnos a gyártósorok szent limitációi gúzsba kötik a fejlesztők kezeit. Így nem lehet továbblépni. Persze nem is kéne továbblépni, lehetne a végtelenségig helyben toporogni, viszont rá vannak kényszerítve, mert a világ is továbblépp.
  Csakhogy, mire kész vannak a váltótípussal, jön felülről az ukáz, hogy ez így túl drága, minden, amit az új vívmányhoz kifejleszettek, installálják a régibe és folytassák ott, ahol az már idejétmúlt állapotában elakadt.
  Nem egy nagy titok: így minden új feljesztés esetében kiderül a sorozatgyártás beindultakor (a legrosszabkor), hogy ez így drága lesz.
   
  nyugger, fishbed, fip7 and 3 others like this.
 14. dudi

  dudi Well-Known Member

  Én azt látom,hogy az orosz VM-ben még senki nem fogta fel,hogy olcsón nem lehet modern haditechnikai eszközt megvalósítani.A fejekben van a baj!!!
   
  fishbed, fip7, therob and 2 others like this.
 15. dudi

  dudi Well-Known Member

  Vagy Szentpéterváron valaki többet költ kenőpénzre mint harckocsifejlesztésre...
   
 16. yangwenli

  yangwenli Well-Known Member

  Ha mar parhuzamos fejlesztes, nekem az lett volna laikuskent szimpatikusabb ha a szemelyzet van leghatul:

  <motor|torony|szemelyzet| elrendezesben. Melloztem volna a felso buvonyilasokat es gyorsan ki be lehetne szallni hatul. A szemelyzetet vedo vastagabb pancelzat ellensulyozna gondolom a motort is reszben.

  Masik dolog, szerintem nem feltetlenul elony a regi alaktreszek ujrahasznositasa. A regi alkatreszeknek vannak adott parametereik, amik utana behatarolhatjak a tovabbi elemeket.

  Bar ezeket mind ugy irom, hogy semmit sem tudok azokrol az elemekrol :p
   
 17. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Nekem is pont ez jutott eszembe régebben, de én a másik lehetséges változattal is eljátszadoztam volna: torony-motor-személyzet. Ebben az esetben az ágyú még nagyobb negatív szögtartományban mozoghat, a személyzetet meg mégjobban védi a közbeiktatott motor.
   
 18. dudi

  dudi Well-Known Member


  Viszont hátulról védtelenebb a személyzet.Ha elöl van a torony akkor a lőszer is elöl van ez ugye nem szemből hanem oldalról gáz.
   
 19. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Oldalról bármi komolyabb gáz. Még a mostani kialakítás esetében is. Hátúlról meg kb annyira védtelen mint napjainkban a Merkaváknál. Viszont előny, hogy baj esetén egy nagyméretű ajtón relatíve biztonságban el lehet hagyni a járművet.
   
 20. dudi

  dudi Well-Known Member

  Igen oldalról minden gáz de a harckocsi oldalának az eleje jobban ki van téve a találatoknak mint a közepe vagy a hátulja.Ez azért van mert ha nem pont szemből hanem 20-30 fokos szögből jön a találat akkor a harckocsi oldalának az elejét éri a találat.
   

Ezen oldal megosztása