Mondok egy példát.... x éve csináltunk egy gépet egy nagy gyárnak. Kétféle termékre lettek a részegység mozgásai, fizikai méretei betervezve, mert egy jövőbeni második termék fogadását is megkell majd valósítani.
Eltelt x év, amikor a média azt hazudja, hogy nincs munka, csődbe megy, de csak a szokásos nyári leállás van megtörténne az integráció. De azóta felmerült új variánsra is igény, ezért át lett tervezve, pneumatikus mozgás helyett, a többféle átállás miatt szervók kerültek be, stb, teljesen más lett a fizikailag a részegység.
Pedig önmagában az eredeti is jó volt. Volt benne tartalék, de x év múlva ez volt a racionális döntés.
X vas már máshogy készül , olyan aproságok miatt, mert elérhetően span horizontálja addig csal pont pont vezérlést tudott, de az új körinterpolál is és így egyszerűbb, jobb konstrikció valósítható meg.
De ha én egy kívülállónak a régi szerkezetet megmutatom, ne akarja már megmondani, hogy az el volt cseszve, vagy ilyen és olyan.
Baromira nincs rálátása senkinek arra, hogy mi miért történik. De azt rohadt okosan rávágják egyesek, hogy az új löveghez elszúrták, nem volt benne tartalék. Ez nem kijelentett tényként, véleményként sem állja meg a helyét.
Ahogy ha specifikusan az adott löveghez készült, is egy adott körülmények kozt legjobb döntés lehetett, mert kompromisszummentes. Aztán hogy a sajtószóvivők, meg a marketingesek mit hazudnak a médiában egy műszaki indokoktól teljesen különálló kérdés.
Én értem azt is, hogy a képzés, stb során mérlegelni kell, de ez se jelent sokmindent, mert a jövő érdeke lehet nehezebb volt egy mérleg serpenyőjében.
Ezekre semmiféle rálátásunk nincs.