T-14 Armata

Talán annyiban, hogy az amiknál a pót távcső semmilyen elektronikát nem igányel. Egy síma optika az egész. De végül is jogos. Ennyi erővel duplázhatják is a rendszereket.
A kicsi kamera nem fog áram nélkül menni, míg a prizma igen:)

<blockquote rel="joker">Jók ezek a megoldások, de nem elégségesek szerintem. A tetőpáncél vastagsága sehol sincs a tank többi részéhez képest, egy Javelin most is felnyitja bármelyik konzervet, ha az aktív védelem ki nem iktatja. <blockquote>

Még mindig erősebb, mint az elődeiknek. Ezzel az erővel pedig ne is páncélozzuk akkor őket, mert hát oldalról vagy hátulról is sebezhető bármelyik harckocsi, akár egy több generációval előbbi pct. eszközzel is...

Egyébként a tetőre rakott több rétegű ERA pont a Javelin szerű veszélyek ellen szól...

T-90_turret_side_view.jpg

fip7

A nem tandem kumulatív(felülről vagy bárhonnan támadó) ATGM-ek ellen az ősrégi Kontakt 1 is hatékony védelmet nyújt...

400-500 mm RHA-kat lőnek át általában a felülről támadó fegyverek. A képeken szereplő páncélzat ehhez képest számomra gyérnek tűnik.

CE, vagyis kumulatív fegyverekről beszélünk, ha nem tandem fejes eszközökről van szó, akkor ennyit 300-400mm-en meg tudnak állítani több régetű ERA-val. Ilyen vastag például a Leo2A6 teteje. ;)

De ezzel a témával át kellene menni, a "harckocsik harctéri alkalmazása" topikba, szerintem.

Vezess akkor kérlek, én új fiú vagyok itten. :D

A kicsi kamera nem fog áram nélkül menni, míg a prizma igen:)

A modern harckocsik jelentős részén már elektromechanikus a toronymozgatás. Szóval ha áram nincs, akkor egy harcképtelen téglában ücsörögsz, és aligha segít rajtad az, hogy mivel merre látsz ki. ;)

Van olyan infomgrafikám, a leo tornypáncéljára 480 mmm RHA-t rajzol, esat megpróbálom megkeresni.

<i>A modern harckocsik jelentős részén már elektromechanikus a toronymozgatás. Szóval ha áram nincs, akkor egy harcképtelen téglában ücsörögsz, és aligha segít rajtad az, hogy mivel merre látsz ki. ;)</i>

Már a világháború harckocsijainak jelentős részében elektromechanikus/hidraulikus berendezésekkel mozgatták a tornyot. Viszont kézi tekerőkkel is lehetett működtatni, ami mai napig megmaradt.
A lényeg, hogy az oroszok köptek egy hegyeset és azt mondták, hogy bevállalják a személyzet nélküli torony koncepcióját és lemondanak ezekről az opciókról az extra védelem érdekében.

Összehasonlítva az m1a2 vel tényleg szép nagy gép lett ez az armata. Felöltöztetve meg pláne.

de valószínű hogy kerül még a gépre páncélzat.

Még csak a ba..na be ha nem kerülne! hogy nézne ki ?

Nyilván az esztétika a legfontosabb...

IS! ha már szupertitkosnak meg ennyire rejtegették akkor valljuk be hogy bizony legyen nagy durranás hisz nem a semmiért rejtegették.

Remélem hasonlóan fog átváltozni ahogy egy Leopard 2 a4 és az modernizált változata.

Amúgy halottátok hogy a Bumerang bemutatja elmarad május 9-ről?

Kérdéses volt a szankciok miatt.

Hát én nem a szankciók miatt halottam hnaem azért mert a bomerang volt a legkésőbbi bejelntett program tehát később kezdték fejleszteni mint a többit.

Kérdéses volt a szankciok miatt.

Hát én nem a szankciók miatt halottam hnaem azért mert a bomerang volt a legkésőbbi bejelntett program tehát később kezdték fejleszteni mint a többit.

Sok hozzá az import alkatrész, amit otthon nem gyártanak.