T-14 Armata

Armata harckocsi, Armata légvédelmi komplexum, Armata IFV, Armata PSZH... még mi nem volt eddig? Biztos lesz Armata hídvető, Armata műszaki jármű sőt Armata ICBM TEL is... ja és VIP változat is.

Nem nagyon várható aktív védelmi rendszer. Még túl gyerekcipőben jár az a dolog míg a bejelentett határidők alapján az Armata gyakorlatilag már készen kell legyen.

voltagemultiplier

Aktív védelmi rendszereket az oroszok több mint 20 éve használnak.Arról meg fogalmunk sincs,hogy mi hogyan áll az Armatával kapcsolatban.

<blockquote rel="boki">Az 5. generácios géphez fejlesztett AESA radart kap az ARMATA.
http://izvestia.ru/news/564347
Minek? Kell lássa a másik tankot 100km-ről vagy mi? És kár lenne egy nehéz géppuskával leamortizálható, a tank árának felét kitevő részegységet rátenni, főleg, hogy jelenleg nem tudják sorozatgyártani. Kamu.
</blockquote>

Miért lenne kamu? A cikkben benne, hogy hol lesz, mikor, miért lesz.

Azért, mert egy T-50-be szánt AESA radar árából megveszed a T-99-nek minimum a felét. Azonkívül azt arra a gépre fejlesztették ki, annak megfelelő paraméterekkel, és nem egy harckocsira. Eléggé valószínűtlen számomra, hogy az alkaltrészeik felcsrélhetőek, kis sarkítással a PAK-FA-n is furcsán nézne ki a lánctalp vagy a torony.

Azért, mert egy T-50-be szánt AESA radar árából megveszed a T-99-nek minimum a felét. Azonkívül azt arra a gépre fejlesztették ki, annak megfelelő paraméterekkel, és nem egy harckocsira. Eléggé valószínűtlen számomra, hogy az alkaltrészeik felcsrélhetőek, kis sarkítással a PAK-FA-n is furcsán nézne ki a lánctalp vagy a torony.

Segítek megérteni ...

Ezzel kezdi a cikk:

"Российская бронетехника будет оснащена радарами <b>той же технологии</b>, что и у истребителя пятого поколения Т-50.
"
Durván ezt jelenti .. a lényeget vastagon szedtem..

Az orosz harckocsik <b>ugyanolyan technológiájú </b>radarral lesznek felszerelve, mint a T-50-es.

"Ugyanaz a tech" és "ugyanaz a radar" teljesen mást jelent. Így már lehet belőle valami.

<blockquote rel="joker">"Ugyanaz a tech" és "ugyanaz a radar" teljesen mást jelent. Így már lehet belőle valami.

Csak nem azt godoltad, hogy egy az egyben ugyanaz a radar megy az Armatára mint a T-50-be. :)</blockquote>

Végülis te írtad, szó szerint, és erre mondtam, hogy kamu.
boki mondta:

Az 5. generácios géphez fejlesztett AESA radart kap az ARMATA.

És a cikket nem olvastam el, mert nem volt rá időm, de valamikor kerítek.

Én a cikk címét fordítottam. Utána a link. :)
A címben nincs benne , hogy ugyanaz 1:1, -----a Pak-fa-hoz fejlesztett EASA radar, tehát logikus , hogy a harckocsihoz átalakítják, de a technologia ugyanaz.

Nagyon jól hangzik! Eddig problémát jelentett a vizuális felderítés, mert elég korllátozott a kilátás és nem mindig vannak kéznél a felderítési adatok.
Gyakorlatilag fedett tüzelőállások is láthatóvá válnak.
Gondolom komoly tűzvezetőrendszere lesz, mely a radar adatait felhasználva képes lesz célra irányozni és tüzelni, ha kiválasztották azt. Már a hálózat alapú hadviselésre készülhet, vannak benne lehetőségek.

Nincs aktív védelmi rendszer az M1Abramson, a Leopardon, a Merkaván, a Leclercen, hacsak nem némi lézer és infrazavaró elektronikus rendszert értesz alatta. Ellenséges lövedékek megsemmisítésére vagy eltérítésére még mindig csak ötletelés van. Sorozatgyártás sehol nincs.

voltagemultiplier

Az is aktív védelmi rendszer(a lézeres zavaró rendszer)de van még Arena,Drozd választhatsz.

voltagemultiplier

Az oroszok előrébb járnak aktív védelmi rendszerek területén mint a nyugat.

Én kicsit szeptikus vagyok ezekkel az aktív védelmi rendszerekkel. Elméletileg nagyon jó dolgok. Az is lehet, hogy a jövőben egyre inkább elterjednek. De először is nagyon bonyolúltak és drágák, másodsorban egy rakás olyan érzékelőn alapúlnak amelyeket nem lehet páncélozni. Ha ezek bármilyen ok miatt kiesnek az egész rendszer nem ér semmitt.