T-14 Armata

<blockquote rel="Roni">
Sok hozzá az import alkatrész, amit otthon nem gyártanak.

Kb. itt az orosz hadiipar fő problémája, amikor az An-70 "lemondás" után megrendelték az Il-76MD-90A-eseket, a következő kérdés az lett, hogy szép, de mi lesz a PS-90A2 hajtóművekkel, amit a P&W segítségével hoztak össze, és német, amerikai és svéd beszállítók kellenek hozzá.

Az is érdekes kérdés lesz, hogy az Armata éjjellátója milyen is lesz...

T14.1427204600.jpg
Ez ugyanolyan, mint az animált képsorozaton, ami hetekkel ezelőtt itt volt. Meglepődnék, ha a valóságban is így nézne ki, de ott az animáción elég mutatós volt.
ydDLuG9.jpg

<blockquote rel="Python">
T14.1427204600.jpg
Ez ugyanolyan, mint az animált képsorozaton, ami hetekkel ezelőtt itt volt. Meglepődnék, ha a valóságban is így nézne ki, de ott az animáción elég mutatós volt.
ydDLuG9.jpg

</blockquote>

Ugyan annak a grafikusnak a PS munkája, mint aki a grafikákat csinálta. Mint bikitól megtudhattuk a <b>Kurganyec-25</b> topikban, hogy ott volt a zártkörű bemutatón, így persze fenntartásokkal, de figyelni kell a munkáját. Már csak azért is, mert a kiszivárgott képek alapján a Kurganec -et nagyon jól belőtte.

laserbeak

Ez nekünk azért fontos mert jól mutatja,hogy szemből is sebezhető egy harckocsi(amennyiben nincs rajta aktív,passzív vagy reaktív védelmi rendszer csak a páncélzat)a legmodernebb vagy azoknál egy kicsit elavultabb páncéltörő rendszerekkel szemben.Amit átvisz 750mm-es páncélátütés azzal könnyedén megbirkózik az 1000+os.

Ennél az esetnél nem sok minden ismert, csak annyi, hogy reaktív páncél volt pluszba felszerelve. Ennek típusa, vagy hogy egyáltalán elműködött-e, vagy a becsapódás szöge számomra ismeretlen.
Szerintem ez egy lucky shot volt. Gondolom nem 0 fokkal, hanem a páncél síkjára merőlegesen csapódott be a rakéta. És akkor máris nem 1300 mm-nyi RHA-nak megfelelő a frontpáncélja.
(Ismert, hogy Királytigris is áldozatul esett Zisz-2-esnek.)
Egy '99-es orosz teszten is a Kontakt-5-el szerelt T-90-es frontpáncélját az 5 rálőtt RPG-29-esből 3 átlyukasztotta. Pedig annak is 1100-1200 mm RHA-nak megfelelő a frontpáncélja, a PG-29V-nek meg "csak" 750 mm RHA.

<blockquote rel="dudi">Az egy PS kép.
Tudom. Nyomon kovetem az eseményeket, de valószínű hogy kerül még a gépre páncélzat.

</blockquote>

Ebből a boki által korábban betett Koalicija-SzV makettről készült képből ki lehet indulni:

O4v6kwo.jpg

A görgők száma és elrendezése (a két első görgő után nagyobb az üres hely, mint a többinél) és az elején/hátulján a lánctalp formája/szöge is stimmel, szóval az biztos, hogy ez a valós Armata alváz. Bár ugye egy önjáró löveg nem biztos, hogy ugyanolyan páncélzatot kap, mint egy tank, de szerintem valahogy így fog kinézni a teknő a tanknál is, ha megkapja a most még hiányzó páncélt.

Az is érdekes kérdés lesz, hogy az Armata éjjellátója milyen is lesz...

Valószínűleg izraeli licensz. Tavaly legalábbis ők hivatkoztak arra, hogy azért nem szállítanak UAV-ot Ukrajnának mert Oo. sokkal fontosabb piac számukra.

Tömegében leginkább a Merkavát idézi a test elejének formája, ott ugye a motor, itt meg a személyzet kapszulája miatt lehet ilyen vaskos. De ez teljesen egyértelműen egy teljesen új orosz konstrukció, ami kialakításában a nyugati mintákat követi.

Nem akarom elkiabálni, mert még nem láttuk teljes egészében a tankot, de hyriunak pár hete volt egy (mostmár elvesztett) pálinkás fogadása arra az esetre, ha az Armata nem egy tuning T-72 lesz.

Nem akarom elkiabálni, mert még nem láttuk teljes egészében a tankot, de hyriunak pár hete volt egy (mostmár elvesztett) pálinkás fogadása arra az esetre, ha az Armata nem egy tuning T-72 lesz.

Én is meg voltam győződve arról, hogy tuning T-72-es lesz. Már amit eddig láttunk az alapján egyértelmű, hogy véget ért náluk a hetvenes évek.

Ez a nyugati mintáz követi?Ne nevettessétek már magatokat ki!
Nincs kezelő a toronyban(a nyugatiakban van)3 fő a személyzet(nyugatin négy),töltőgépben van minden lőszer(nyugaton még töltőgép sincs mindenhol).
Semmilyen ezelőtti mintát nem követ ez a harckocsi nem hogy nyugatit!!!

A teknő meg főleg nem követ semmilyen mintát mert mindenki abban van az orra nem alacsony mint nyugaton(ahol szinte fekszik a vezető)ellenben nem orrmotoros mit Merkava.

A teknő meg főleg nem követ semmilyen mintát mert mindenki abban van az orra nem alacsony mint nyugaton(ahol szinte fekszik a vezető)ellenben nem orrmotoros mit Merkava.

A méretei, a feltehető tömege, az erős páncélvédettség és igen, feltehetően a vezető majdnem fekvő helyzete is, mert elvben ugye egy páncélozott kazettában vannak ők ott, szal sok helyük nem lehet.