T-14 Armata

Az a külső "kazánlemez" valószínűleg 2 cm-s vastagság körül van és 550 HB-s páncél acél. A funkciója pedig az, hogy megfogja a 12.7 mm-s géppuska lőszereket.
A forrást megtaláljátok itt a fórumon csak lapozzatok vissza majd 100 oldalt, boki tette be anno.
Amúgy ez sem új megoldás, nézzétek meg az M1 tornyát. Ugyan ez a megoldás.
A Leopárd 2 tornya 25 tonna körül van! Ebből kiolvasható, hogy a test 40 tonna körül van. Én úgy tudom, hogy a T-14 súlya 55 tonna környékén mozog. A többit mindenki rakja össze magának ;)

Az a külső "kazánlemez" valószínűleg 2 cm-s vastagság körül van és 550 HB-s páncél acél. A funkciója pedig az, hogy megfogja a 12.7 mm-s géppuska lőszereket.
A forrást megtaláljátok itt a fórumon csak lapozzatok vissza majd 100 oldalt, boki tette be anno.
Amúgy ez sem új megoldás, nézzétek meg az M1 tornyát. Ugyan ez a megoldás.
A Leopárd 2 tornya 25 tonna körül van! Ebből kiolvasható, hogy a test 40 tonna körül van. Én úgy tudom, hogy a T-14 súlya 55 tonna környékén mozog. A többit mindenki rakja össze magának ;)

Az 55t re tudsz valami forrást?

Amit írtam az nem agyonpáncélozás kategória!Vegyük már észre,hogy amit írtam az egy gyenge páncélzat!

Ami pedig a tömegét illetti minden mértékadó helyen 50-60 tonna közti értéket adnak meg.A 48 egy nagyon hülye becslés.

Aha.
Hát számomra 50-60t azaz 10t különbség nem mértékadó.
Ha jólértem mindenki találgat. Még a tömeg sem tisztázott.
Azaz aki azt írja papírvékony a toronypáncél, és te is aki azt írod oldalt min 100mm csak találgattok.o_O
Azt megírnád mértékadó oldalakon a t15 hány tonna?

Aha.
Hát számomra 50-60t azaz 10t különbség nem mértékadó.
Ha jólértem mindenki találgat. Még a tömeg sem tisztázott.
Azaz aki azt írja papírvékony a toronypáncél, és te is aki azt írod oldalt min 100mm csak találgattok.o_O
Azt megírnád mértékadó oldalakon a t15 hány tonna?

Senki nem mondta még meg ezeket az értékeket(az F-22 tömege máig titok pedig az egy 10+éves gép) meg még jó ideig nem is fogja.Ezek olyan értékek amik körülbelül megállják a valóságot a képek alapján.

• Tetszik
Reactions: fip7
Ocses

Sok helyen a 48 tonna szerepel adatként, például itt is:
maxresdefault.jpg

De a harcjárműnek egyébként még nincs hivatalos súlya!

Ajánlom figyelmedbe az UVZ oldalát:
http://uralvagonzavod.ru/product/70/88
Amint látod semmilyen hivatalos adat nincs róla!
Ellenben mondjuk ugyan ezen az oldalon a T-90MS-ről van:
http://uralvagonzavod.ru/product/70/57
Ennek a súlya 48 tonna....

Senki nem mondta még meg ezeket az értékeket(az F-22 tömege máig titok pedig az egy 10+éves gép) meg még jó ideig nem is fogja.Ezek olyan értékek amik körülbelül megállják a valóságot a képek alapján.
Ez sem igaz. A megadott értéken vakarjuk a fejünket, de sehol nem az szerepel, hogy "classified". Az YF-22 és F-22 között a gép hízott úgy 4 tonnát úgy, hogy az YF-22 már az F-15E-nél is nehezebb volt.

• Tetszik
Reactions: Nagy Csaba
Ez sem igaz. A megadott értéken vakarjuk a fejünket, de sehol nem az szerepel, hogy "classified". Az YF-22 és F-22 között a gép hízott úgy 4 tonnát úgy, hogy az YF-22 már az F-15E-nél is nehezebb volt.

Bocsánat akkor em biztos hogy igaz a megadott érték

Bocsánat akkor em biztos hogy igaz a megadott érték
Csak furcsa, de ez alapján egyesek azt írták le, hogy susmus lehet. Az összes jenki gép tömege elég pontosan meg volt adva, amikor pont ugyanúgy a dárda hegye volt azok státusza, mint ma az F-22-nek.

Csak furcsa, de ez alapján egyesek azt írták le, hogy susmus lehet. Az összes jenki gép tömege elég pontosan meg volt adva, amikor pont ugyanúgy a dárda hegye volt azok státusza, mint ma az F-22-nek.
Többször beszéltetek AO-val, hogy túl nehéznek gondoljátok a Raptort a hivatalos adatok alapján, valószínűleg könnyebb annál. Nincs még hivatalos tömegadat a T-14-ről, amíg nem akarják tendereztetni valahol, akár majd pár tonnával kevesebbet is megadhatnak. Mondhatnak 50-et, miközben valójában 55.

Okaj.
Értem én,hogy titkos. Nem is grammra akartam tudni. Csak ti itt úgy irogattok egymásnak, hogy azt hittem tudtok valami pontosabbat amit én nem találtam.
Bár ha a képek alapján 48-60 ig saccolják akkor ha az a 5-10-12t páncélzatba jön fel teljesen más a kép.
+10t páncélban azért nem kevés.

A raptor meg egy kicsit más tészta mint egy harckocsi. Raptort az amcsik nem adnak el.
De szerintem ha lenne vevő nagyobb tételbe a t14re az oroszok egy másodpercig sem vacilálnának. Ott meg úgyis kitudódna.

Ocses

Valamit félre olvastál!
A gyártó hivatalos oldalán nincs megadva róla semmilyen paraméter!
A T-90MS az amelyik 48 tonna....

A T-90MS 6 db futógörgővel 48 tonna (6*8=48). A T-14 7 futógörgős. 7*8=56. Értelem szerűen a példa kicsit torzít, de az tény, hogy pusztán a teknő hossza nem határozza meg a futógörgők számát. Lásd. Merkava IV amely 6 görgős hasonló hossz mellet. 48 tonnához nem kell 7 görgő. De ha 50+ tonnás a tankod és számolsz a jövőbeni megerősítésekkel (nehezebb páncél, erősebb ágyú--->nehezebb torony) akkor bizony kell a 7 futógörgő.

Ocses

Valamit félre olvastál!
A gyártó hivatalos oldalán nincs megadva róla semmilyen paraméter!
A T-90MS az amelyik 48 tonna....

A T-90MS 6 db futógörgővel 48 tonna (6*8=48). A T-14 7 futógörgős. 7*8=56. Értelem szerűen a példa kicsit torzít, de az tény, hogy pusztán a teknő hossza nem határozza meg a futógörgők számát. Lásd. Merkava IV amely 6 görgős hasonló hossz mellet. 48 tonnához nem kell 7 görgő. De ha 50+ tonnás a tankod és számolsz a jövőbeni megerősítésekkel (nehezebb páncél, erősebb ágyú--->nehezebb torony) akkor bizony kell a 7 futógörgő.

Bocsi.
A mobilon egy sorral alá nyomtam.:oops:
Oszt nem is néztem csak a súlyát. :D

T-14 Armata vs T-90

Ez semmi!

1:45-nél a csaj a mellette lévő t-90 mutassa majd átváltanak a t-14-re 1:50-nél és látni fogod hogy mekkora is igazából a T-14 ;)
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Durva mi?
(STRV-2000)

A durva az lett volna, ha a hidegháború nem ér véget, és megépítik az STRV 2000 programban kiválasztott T140/40 változatot (toronnyal rendelkező, 140mm-es fő löveg és 40mm-es gépágyú). A frontpáncélzatát ugyanis a 120/125mm-es lövegek ellen méretezték volna, csakhogy a szovjetek már kvázi elkönyvelték a 152mm-es kaliberre való váltást. Vagyis adott esetben az STRV 2000-nek az Objekt 195, Object 292, Object 299 vagy Object 477(A) harckocsi projektek közül győztessel kellett volna szembenéznie.

Az Objekt 292 ugye egy T-80U-n alapuló megoldás lett volna, ahol a lőszertároló a torony végébe került volna át az automata töltővel együtt, és egy 152mm-es simacsövű löveget kapott volna. Szemben a többi konkurens tervvel, ennél a legvonzóbb a program relatíve egyszerűsége volt. Egy prototípusa épült meg, töltőberendezés nélkül.

lFEhaaI.jpg

14YTXZ5.jpg

A négy közül a másik potenciális esélyes a Harkoviak Objekt 470/470A/477 terve, Buntar / Molot folyomány lehetett volna, dettó 152mm-es löveg, amelyet külső beépítéssel helyeztek volna el egy nagyon alacsony profilú torony tetejére:

490a1.jpg

Projekt 477A makett

143782242665224464.jpg

A belső elrendezés a Projekt 477-nek, a torony nagyon lapos, de erős (cirka 780mm-es fizikai vastagságú) páncélzattal bírt volna, ahogy a test is, a löveg külső elhelyezésű

143912903099969038.jpg

Ez már feltehetően a Projekt 477-nek a prototípusa, a 152mm-es löveg mellett egy 30mm-es gépágyúval is ellátták volna
És hát ugye volt még több, az Objekt 195 és az Objekt 299 személyzet nélküli toronnyal készült volna, T-14 módra a személyzet egy kapszulában ül a testben.

kxYExg0.jpg

Objekt 299 makett, látható a három fős személyzet periszkópjai
És most nézzünk vissza az STRV 2000-re. Jól néz ki ezek mellett? Ugye már nem annyira? :)