Nagypofájú barátom akkor fordítok én neked, mert pont annyira tudsz angolul mint bármit....
Általad linkelt oldalról:
Right: Front showing multiple hits of DM33 APDSFS and DM12 HEAT rounds of 105 mm L7A3 gun.
While
HEAT rounds could
penetrate the hull,
only DM33 APDSFS projectiles could achieve some degree of
penetration of the turret front when fired at
less than 1500 m.
Detail: Note the
17mm appliqué armour plate on the glacis to boost protecction to T-72A standard.
Értő olvasás:
A DM12-es HEAT átment a teknő fronton, de a DM33-as nem ment át! Pont úgy ahogyan én mondtam....
A torony páncélzaton is csak kevesebb, mint 1500 méterről, ritka esetben.
Figyelembe kell venni, hogy a teknő fronton fent volt a kiegészítő 17 mm-s páncél.
Értő olvasás kettő:
Right: Glacis showing two penetration holes due to a DM12 HEAT shaped charge and a DM33 APDSFS projectile fired from 2000m.
The 17mm add-on armour blew off after being struck by the chemical warhead, leaving a big hole in comparison with the fine kinetic break through.
Magyarul a DM12 HEAT és a DM33 is átment a teknő frontpáncélján, de csak úgy, hogy a DM33 esetén már nem volt fent a 17 mm-s kiegészítő páncél!
(A 17*1,3*2,67-es képlett alapján 59 mm RHA-t ad a védelemhez....)
Vagyis még mindig ott tartunk, hogy nekem van igazam....
Feltételezem, hogy nem ismered el, hogy tévedtél....
Az meg, hogy szerinted én nem beszélek más nyelveken miközben a saját forrásaidat sem érted külön vicces.
(Jó előnyben vagyok, mert jól ismertem az oldalt amit linkeltél
)
Egyelőre ott tartunk, hogy nem tudsz különbséget tenni a szakirodalom és a bóvli között....
Másrészt ha előtted van a forrás akkor sem érted
Igazából nem állnék bele ennyire keményen a dologba, ha nem lennél egy önelégült figura, de így külön élvezett