Én azon a véleményen vagyok, hogy az ERA túltejesített és mázli is lehetett. Laiki kommentje alapján TOW2A a valószínű, ha már elfekvőben nincs régebbi TOW.<blockquote>A mostani eset inkább azt mutatja, hogy a Kontakt-5 a nyerő, de lehet, hogy egyszerűen csak szerencsés volt a tank számára a találati szög.
(Ebben azért nem vagyok biztos, mert ha itthon van olyan szovjet ATGM, ami '70-es évek beli... A Konkurszra gondolok, bár a gyártásiu évüket nem ismerem.)</blockquote>
Ahogy a másik témánál is írtam:
Még ha lenne is üzemidőn belüli készlet, akkor is miért szállítana az USA, vagy Szaúd-Arábia (USA támogatással), esetleg a törökök olyan elavult változatokat, ami mondjuk a Kontak-1 téglákkal felpakolt T-72-t nem viszi át? Olyan változatot szállítottak, ami az oroszok megjelenése előtti összes szír harckocsit le tudja küzdeni. A legolcsóbb és legegyszerűbb, nagy számban rendelkezésre álló ilyen rakéta a BGM-71E.
Csak éppen akkor még a T-90 + Kontakt-5-el nem számoltak.
Egyébként nem rossz a TOW-2A rakéta. Olcsó. Egyszerű. T-90-en kívül bármit leküzd, ami Szíriában megtalálható. T-90-ből meg még viszonylag kevés futkos arra. Meg a T-90-et is megfogná, ha mondjuk a testen találná el, vagy a tornyot, de oldalról, vagy hátulról. Valószínű, hogy lesz azért T-90 veszteség Szíriában.
Az viszont feltűnő, hogy a T-90 eddig veszteség nélkül harcol, miközben Jemenben volt M1A2 és Leclerc veszteség. Irakban égettek át M1A1 és Challenger-2 harckocsikat. Valamint Izrael is vesztett már Merkava IV-et is orosz páncéltörő rakéták ellen.