T-90

A top attack fegyverek ellen a nyugati MBT-k tetőpáncélzata sem véd. Viszont az oroszoknak és az izraelieknek van ténylegesen működő aktív hardkill védelmi rendszerük, a többi nyugati országnak meg nincs.

Fussink neki akkor még egyszer. Az oroszoknak nincs hard kill védelmi rendszer a tankjaikon. Viszont igen, kifejlesztették. De nem csak ők, hanem nyugati országok is. Rendszerben, nyugaton sincs, de kísérleti stádiumban van. Erre adtam az amerikai példát. De a németek is kifejlesztették a magukét.
https://youtu.be/vTmas41tVhY

A hírek szerint 2015 vagy 2016-ban az orosz védelmi minisztérium és az Uralvagonzavod aláírta a szerzodést a hadrendben lévo T-90A modernizációjáról T-90M szintre. A T-90M "Proriv3" verzió kozeli rokonságban van az MSz verzióval. Elso korben 150-250 darab harckocsi lenne modernizálva M szintre.

T-90M "Proriv3" verzió:
KgNiTwKEC30.jpg

paAh_EwHbkk.jpg

A modernizációs program leírása
a4zLj40gkhA.jpg

Szerintem ez egy nagyon jó döntés volt a részükről!
Egy új harckocsihoz képes minimális bekerülési költséggel kapnak a kor színvonalának tökéletesen megfelelő harckocsit.

Boki, kb. mennyi T-90-el rendelkezik Oroszország?
Én úgy 1000 db-ra emlékszem.

2ndt

Így van. Neten 550 db-os infót találtam 2015-ös adat szerint. Ez lesz a helyes szám.

Akkor jol emlekeztem; a multkor csekkoltam az orosz-EU konvencionalis teoria kapcsan.

<blockquote rel="boki">A T-90M "Proriv3" verzió kozeli rokonságban van az MSz verzióval.

Arra vonatkozóan van adat, hogy mik a különbségek? A tornyon látszik, de egyéb? :)</blockquote>

Kevesebb elektronikai cucc , illetve csak orosz. A tobbi kb ugyanaz.
1130 LE motor , Kalina tuzvezeto rendszer, ágyú, RELIKT, stb.

Szerintem ez egy nagyon jó döntés volt a részükről!
Egy új harckocsihoz képes minimális bekerülési költséggel kapnak a kor színvonalának tökéletesen megfelelő harckocsit.

Boki, kb. mennyi T-90-el rendelkezik Oroszország?
Én úgy 1000 db-ra emlékszem.

Figyelembe vették a háborús tapaszatalatokat Szíriában és Ukrajnában is.
Ezért is lesz a T-90A modernizáció M (AM) szintre és a T-72B modernizáció T-72B3 helyet T-72B3M (T-90 szint kornyéke)

Szolgálatban lévő orosz harckocsik hozzávetőleges pontossággal:
T-55: kb. 100 db aktív (további 1.000 db garázsban pihen)
T-62: kb. 100 db aktív (további 1.500 db garázsban pihen)
T-64: kb. 100 db aktív (további 3.900 db garázsban pihen)
T-72: 1200 db aktív (további 8.800 db garázsban pihen)
T-80: kb. 4.500 db aktív
T-90: kb. 700 db aktív
Mindösszesen: 21.900 db harckocsi, ebből több, mint 6.000 db aktív állományban, a garázsban pihenő mennyiségnek pedig több mint a fele „szinte azonnal” mozgósítható és bevethető minden különösebb előkészület nélkül.

@Monte:

A 700-db-os infot merre lelted? En mar akkor meglepidnek, ha ezeknek a szamoknak az otode bevetheto (ertsd: laktanyat elhagyni kepes) allapotban lenne (a regi magyar tapasztalatok alapjan, bar a forrasok nem tudom, mennyire megbizhatoak).

A T-80-asok aktívak?

Én emlékszem valami olyasmire, hogy a csecsenföldi tapasztalatok (gázturbina) miatt még az is felmerült, hogy még a motort is dízelre kéne cserélni.

Korábban-pár hete leírtam az egyik topikban(talán a nagy sakktáblában), hogy csak a T-72, T-80 és T-90 van aktív szolgálatban illetve mennyi van harci alakulatoknál és mennyi van raktáron.

@krisss

"A bevethetőségre nagyon rámentek az oroszok az utóbbi pár évben "

Legalabbis ezt kommunikaljak:)

dudi: mindketten meggyozodeseket utkoztetunk, tekintve, hogy zero infonk van a hadrafoghatosagrol:)

2ndt

Az élet nem téged igazol.Nézzük csak az elmúlt pár évet.Ott a Krím a világ úgy állt mint fasz a lagziban annyit sem tudtak mondani,hogy bakfitty..De beszélhetek Szíriáról is :odamentek s azt mondták mindenkit szétbombázunk aki nem Asszaddal van,úgy is teszik a világ megint csak pislog mint hal a szatyorban...
Ezek után tényleg életszerű,hogy a járműparkjuk döntő többsége ki sem képes állni a telephelyről mind ezt <b>magyar tapasztalatok alapján</b>.Ne haragudj meg de a te meggyőződésed elmeorvosi eset.

"Ott a Krím a világ úgy állt mint fasz a lagziban annyit sem tudtak mondani,hogy bakfitty"

Ize, lathattuk a teljes orosz pancelos haderot munkaban? A teljes legierot?
Nem az az elmeorvosi eset, ha valaki kritikusan viszonyul valamihez, hanem az, ha nem letezo adatokra epitesz fel egy lazalmot.

Tudod, attol meg, hogy vannak olimpikonok, meg nem minden magyar tud uszni vagy epp celbaloni... Pont ugyanilyen logika menten tevedtel el:)