Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
papajoe
Az üzemanyag szerintem a lánctalpak fölött van elhelyezve.
Flip, nem tudom, hogy mikor lettél ilyen, régen mintha nem lettél volna.gaborv
Szerintem mindenki örül annak, hogy tisztában vagy a T-90-s páncélzatával. Vagy csak azt hiszed. A kettő között van némi különbség azért.
A T-90 pedig nem egy sima T-72 update. Erről vagy 2-3 oldalon keresztül írtunk itt, hogy miért nem.
Az acéloknál pedig nem csak a keménység hanem a "szívósság" is számít. Nem lehet rideg, mert akkor törik.
Szerintem szerepel is a hozzászólásomban az <i>elmélet </i>szó.... Vagy csak azt hiszed. ...
Erre célzott az <i>egyebekben </i>szó, nem akartam ismételni a 3 oldal szöveget... A T-90 pedig nem egy sima T-72 update. Erről vagy 2-3 oldalon keresztül írtunk itt ...
Gondoltam a többséget nem érdekelné egy kb 4 oldalas összefoglaló a fémtan nevű kurzusból.... ezért nem tértem ki az ötvözőanyagokra, a megmunkálásokra, a szakítószilárdságra, stb stb, stb.... nem csak a keménység hanem a "szívósság" is számít ...
fip7 jogosan kérheti ezt számon, mert forrást nem írtam. Militarysta nevű lengyel srác munkássága, a defenceindia fórum, a btvt és warfare.ru infrmációit vetettem össze a titkosítás alól feloldott CIA hírszerzési adatokkal (neten elérhető). Természetesen ezek sosem 100%-osan megbízható források, de őszintén, mi az? A Jane's se hiszem, hogy nagyobb forrásanyagból dolgozik 1-1 cikkhez (nekem ez 3 évi gyűjtőmunka volt ám és egy kb 50 oldalas word fájlom van a töredékinfókrók)Akkor ezeket szerinted ő a kisujjából szopta...
Gondoltam a többséget nem érdekelné egy kb 4 oldalas összefoglaló a fémtan nevű kurzusból.... ezért nem tértem ki az ötvözőanyagokra, a megmunkálásokra, a szakítószilárdságra, stb stb, stb.<blockquote rel="fip7"> ... nem csak a keménység hanem a "szívósság" is számít ...
Jaj, az ilyen forgatókönyvet is hanyagoljuk már. Évtizedek óta egy rövid ideg tartó konvencionális háborút azzal vívnak meg, ami van a kezdéskor vagy amit valaki átad.
Nem a II. vh tempója és gyártási és fejlesztési idejei vannak.
Hpasp-vel együtt, tisztelek benneteket, de egyikőtök sem Isten velem együtt! Én jártam anno az Ural Zavod Cseljabinksz gyárban, de a páncélzathoz nem tudok érdemben hozzászólni! Elektro optikában utaztam akkor, de ezt inkább nem szeretném részletezni!Hpasp és mások sem adtal konkrét forrásokat sokszor a HT összefoglalóhoz, csak teljesen logikus amit írtak és más források közelítik azt, amit ők pontosítottak...
(A T-80 páncélja tartamaz Korund golyókat, de az se "kerámia" hanem szintetikus zafír kristály).
Gondoltam a többséget nem érdekelné egy kb 4 oldalas összefoglaló a fémtan nevű kurzusból.... ezért nem tértem ki az ötvözőanyagokra, a megmunkálásokra, a szakítószilárdságra, stb stb, stb.
7. A T-64-nél az oroszok borkarbidot használtak. Erre több a neten fellelhető forrás is van.
A "páncél minőségű" bór-karbid nehezen előállítható (na meg rohadt drága) anyag és tudomásom szerint csak a legutóbbi időkben (kb. egy-két évtized óta) használják kiterjedtebben.