Az előbb még 10000 éves növényekről beszéltél, most meg hirtelen a tavasszal beoltott almafára váltottál. Igenis behatóan volt tesztelve, mert ha évtizedeken vagy évszázadokon át azt ették akkor működik.
Persze, az elmúlt tízezer évben egy tízezer éves emberkísérlet zajlott, hogy mennyire döglünk bele vagy sem az éppen aktuális új mutációiba a génpiszkált (háziasított) terményeinknek, állatainknak és azok minden kísérőjelenségének. Időnként hullottunk mint a legyek, hiszen a járványok szinte mind a háziasításhoz kötődnek.
De a korszerű és az embereken tesztelt vak véletlenszerűség helyett állatokon tesztelt racionális tervezés eredményét jelentő modern GMO-val van a baj, hogyne!
És nem raktak bele egy egészen más fajból egy génszakaszt csak azért, mert meg tudják így változtatni a tulajdonságait, hanem a természetesen létrejöhető lehetőségeket használták ki.
Dehogynem "raktak" (a természet vak véletlenszerűsége rakta, mi pedig hatásvizsgálatok, állatkísérletek nélkül, saját magunkon vakon tesztelve kihasználtuk). Majd minden kulturnövényünk örökítőanyagában vannak más fajokból, de minimum a növényen belül máshonnan származó szakaszok, amelyek a háziasításhoz kötődnek és amelyek nélkül maga a háziasítás se lett volna lehetséges!
Az EU-ról beszélek, nem a világról. Nem kell mindenkit mi etessünk. El tudjuk látni magunkat GMO-mentes kajákkal is, ahogy az eddigi évszázadok alatt tettünk.
El tudjuk, de már rég nem úgy, ahogy az eddigi évszázadokban, mert az elmúlt évszázadokban nem igazán létezett növényvédelem, míg a hagyományos fajokkal csak iszonyú vegyszermennyiség felhasználásával tudjuk fenntartani a mezőgazdaságunkat a mai színvonalon.
A GMO az egyetlen esélyünk ennek kiküszöbölésére és a vegyszermentes mezőgazdaság megvalósítására! Igyad a kemikáliáidat literszámra, ha neked jó, de én olyan paradicsomot akarok enni, ami finom, vegyszermentes és esztétikus is egyben. Márpedig a nem GMO az pontosan az a szar, amit a szupermarketben kapsz. A génmódosítással már elérték, hogy a paradicsom ne kezdjen azonnal rothadni, ahogy beérett, így nem kell éretlenül leszedni és úgy szállítani a szupermarketekbe, hogy ne rohadt paradicsommal legyenek tele a polcok, hanem finom érett gyümölcsökkel például (igen, azért van ízetlen paradicsom mindenhol, mert az ízes, beérett paradicsomot pár nap választja el a rohadástól a leszedés után, így azt a kiskerten kívül máshol nem tudod előállítani és azonnal fogyasztani). És ez csak egy jó példa arra, hogy a GMO az egyetlen esélyünk a normális, régimódi élelmiszerek előállítására a mai szarok helyett.
http://criticalbiomass.blog.hu/2015/01/25/mire_jo_a_gmo_20_az_elelmiszerpazarlas
Amúgy ezt a blogot olvassátok végig, hogy oszoljon a tömény sötétség, ami itt a fejetekben van a GMO kapcsán!