"Sajnos híján vagyok az illúzióknak, nem olyan környezetben nevelkedtem hogy kialakulhasson bennem a "rendes ember" mezei arroganciája. Azt hiszem ebből fakad a vélemény különbségünk, te dolgoztál olyanokkal akik a társadalom lemaradt rétegeiben voltak, én együtt éltem velük."
Azert ne gondold, hogy en alapvetoen a Rozsadombrol valtom am meg a vilagot mint "liberalis" nagyjaink.
"Nincs bennem idea a Jórol és Rosszrol, az érdekek irányítják a gondolkodó lényeket. Általánosítasz."
Nyilvan altalanositok, amennyire lehet. Az erdekek (vagy velt erdekek kapcsan) egyetertunk. A logika, az egyeni kepessegek, az iskolazottsag, stb. aztan vagy kiszolgaljak ezeket az erdekeket, vagy nem.
"Minek zárjuk el őket és meddig? Mi van ha kijön hatvan évesen, összeáll egy özveggyel, majd egy dührohamában megöli?"
Nem hiszem, hogy ki kene valaha is engedni oket, hacsak nem fejlodik akkorat a tudomany, hogy ujra lehessen epiteni a szemelyiseguket. Azon elgondolkodnek, hogy kerhessenek-e sajat maguk eutanaziat (amennyiben ebben a kerdesben "donteskepesnek" bizonyulhatnanak).
"Hol volt a logikája normális? Amikor megölte őket? Gondolod azért tette hogy hasznot húzzon belőle? Vagy csak be volt baszva és összekapott valamin velük? Vagy amikor elment egy közeli kocsmába hogy és megint bebaszva megpróbálta eladni valakinek a cuccaikat aki nyilván ismerte őket? Vagy amikor ezt az embert elvitte a házhoz? Következetesnek tűnik neked a viselkedése?"
Nem szamomra vagy szamodra kell kovetkezetesnek tunnie. Szamara valoszinuleg logikusnak tunt a dolog az adott idopillanatokban.
"Az hogy egy kleptomániást tolvajnak neveznek azért van mert lop, de miután kiderül hogy kleptomániás nem fogják felelősségre vonni érte.
Az ilyen embert aki öl viszont igen."
Es ez jol is van igy, vonjak felelossegre es zarjak el.
"Mi bánt ennyire a halálbüntetésben? "
Ezt mar leirtam parszor, ne kezdjuk ujra.