Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Pár hete volt a gyár fb oldalán egy kép azzal a megjegyzéssel, hogy az Tu-160M2 már, az pedig elvileg 0 órás és nem régi maradék gép. Most akkor vagy gyárt tévedett és gépelt el valamit, vagy már zakatolnak.Szerintem egy dolog meghirdetni, hogy ùjra inditjàk a gyàrtást és más dolog valòban gyàrtani. Beszéljünk ròla, ha az elsö ujragyàrtott gèp lejön a gyàrtòsorròl. Mindenki szeret mindenfélét kihirdetni.
és nem az hadsereg légvédelmét fegyverzik át
Pár hete volt a gyár fb oldalán egy kép azzal a megjegyzéssel, hogy az Tu-160M2 már, az pedig elvileg 0 órás és nem régi maradék gép. Most akkor vagy gyárt tévedett és gépelt el valamit, vagy már zakatolnak.
A termelés ilyen gyors " felfuttatása" nekem kicsit hihetetlen. Gondolom, neked is.Pár hete volt a gyár fb oldalán egy kép azzal a megjegyzéssel, hogy az Tu-160M2 már, az pedig elvileg 0 órás és nem régi maradék gép. Most akkor vagy gyárt tévedett és gépelt el valamit, vagy már zakatolnak.
A kazanyi Gorbunov repulogépgyártó uzemben megkezdték a Tu-160M2 építéséhez szukséges technológiák ,az alkatrész és egyéb berendezések gyártási képesség helyreállítását. A gyártási ciklusban résztvevo minden egyes cég- beszállítónak 2017 március 30-ra készen kell állnia a gyártás megkezdéséhez.
A legfontosabb a titán alkatrészek vákuumban való lágyításának és hegesztésének technológia helyreállítása.
Én is ezért nem értem. Az első új gyártású gépnek kb. 3 év múlva kellett volna jönnie, az lenne az M2, ha jól emlékszem.A termelés ilyen gyors " felfuttatása" nekem kicsit hihetetlen. Gondolom, neked is.
Itt Boki postja 2016 novemberböl.
Az orosz triád eleve más volt, mert rendelkeztek évtizedek óta szárazföldről indítható mobil ICBM-ekkel. Persze ezek sem visszahívhatóak, de túlélőképesség szempontjából talán még egy repülőgépnél is fényévekkel jobb. Az egész országban akárhol eldugható, egy Tu-160-ast meg kb. tucatnyi reptéren találhatsz meg elvi szinten.Én három dolgot említenék meg.
1. Az atom triád minden elemének bizonyos darabszám fölött van létjogosultsága. A Szu széthullását talán a Tu-160 bombázók sínylették meg a legjobban. Az, hogy az oroszok szerint hány darabra lenne szükségük és jelenleg mennyivel rendelkeznek, valószínűleg nem egyezik meg a két mennyiség. Osztottak szoroztak valószínűsíthetően az jött ki nekik, hogy újra kell gyártásba venni. A hadászati bombázó egy hordozó platform, hogy a bevetési metodika mennyit változik, az inkább a fegyverzettől függ és most jön a második pont.
Ekkora táv esetén meg szárazföldi indítás is megfelel...2. A H-101 robotrepülőgép fejlesztése két irányban folyik. Az egyik, hogy a hatótávolságát 10.000 km-re akarják növelni, a másik, hogy olyan végfázis rávezetéssel akarják ellátni, amellyel már mozgó célpontokat is támadhat. Ha ezt sikerül elérniük, akkor a Tu-160 bármilyen "öreg" konstukció, ezen fegyverek hordozására tökéletesen megfelel.
Az orosz triád eleve más volt, mert rendelkeztek évtizedek óta szárazföldről indítható mobil ICBM-ekkel. Persze ezek sem visszahívhatóak, de túlélőképesség szempontjából talán még egy repülőgépnél is fényévekkel jobb. Az egész országban akárhol eldugható, egy Tu-160-ast meg kb. tucatnyi reptéren találhatsz meg elvi szinten.
Ez a kategóia az USA-ban teljesen hiányzott, hagyományosan repcsikre alapoztak.
Egyébként szerintem a repülőgépes képesség a visszahívhatóságon a CM indítása előtt semmit sem tud, amiért megéri fenntartani, ezért is jelképes szinte csak már a B-52-nél ez. Nem a flotta egésze gyakorolja és a B-1B képességét fel is számolták. Az SLBM és silós telepítés bőven elég. Esélytelen bármi tenni ezek ellen is.
Ekkora táv esetén meg szárazföldi indítás is megfelel...
SLBM ellen...? Amit a világ tetszőleges pontjáról indíthasz, amíg van víz...? Az északi sark felett repülő ICBM ellen sem érnek ezek az ABM rendszerek semmit...molni: Ez egyfajta válaszlépés az USA ABM rendszereinek az orosz határok közelébe telepítésére, amelyek veszélyeztetik az ICBM, SLBM alapokon nyugvó fő atomütőerőt az oroszoknál. Ezért ezt az amerikai lépést ellensúlyozandó elkezdték a Kalibr, meg a Kh szériás csapásmérő robotrepülőgépek felé is az eddigieknél jobban szélesíteni az atomütőerőt. A Tu-160M program is lényegében, a gépmennyiség növelésén túl egy ilyen leágazás.
A fordító simán átcsapja angolba.
SLBM ellen...? Amit a világ tetszőleges pontjáról indíthasz, amíg van víz...? Az északi sark felett repülő ICBM ellen sem érnek ezek az ABM rendszerek semmit...
Molni már megválaszolta: Ő /mármint én/ arra utal/tam/, hogy a különbség az, hogy az USA nem tervezi a B-52-es gyártás újraindítását sem a B-1B-ét...Akkor mi a véleményed az USAF atomcsapásmérő flottájáról, amelynek gerincét a B-52-ek adják. Akkor gyártották belőle az elsőt amikor születtem, és tíz éves koromban az utolsó példányt, most meg nyugdíjas vagyok!! Szerencsémre pár éve Ostravában élőben is megszakérthettem magamnak a "múzeális" atomcsapásmérő gépet, a navigátora meg akivel beszélgettünk feleannyi idős se volt mint a gépe!! És még mindig nem vonták ki...
molni, nem azt írtam, hogy SLBM -ek ellen! Hanem azt, hogy az ICBM, SLBM alapokon nyugvó fő atomütőerőt veszélyezteti az USA ABM rendszere. Ha tetszik, veszélyezteti az orosz szemszögből most meglévő kb. egyensúlyi csapásmérő képességet, és a kölcsönös elrettentés állapotát. Ezért az oroszok elmentek a "cirkálórakéták" irányába, nagyobb szerepet szánnak azoknak az eddigiekhez képest. Ehhez pedig kellenek az új építésű Tu-160-ok. A PAK-DA ha megvalósul, még vagy 15-20 év mire bevethető állapotban hadrendben áll, vagy még több idő. A Tu-160M meg úgymond rövidebb idő alatt megvalósítható, és hadrendbe állítható, szerves részeként a nukleáris csapásmérő erőnek.
Ahogyan írtad korábban, abból főznek amijük van!
Szerintem ezért forszírozzák ezt a projektet, és ezért van akkora új építésű darabszám betervezve, mint amennyi.
De hogy veszélyezteti? Egy R-36M2en van 40+decoy meg max 10 nuki fej, ebből van rendszerben 100 akkor az 5.000db cél. 5.000 bazzeg.
És akkor ez még csak a triád egyik lába és annak is csak egy része!
Értem én, hogy Putyin vagdalkozik vele ettől még nem igaz.
PakDa legutolsó általam ismert verzió szerint 2021ben már repül 21203ban már első átadások vannak. Ha akkor nem értem a TU-160at. Persze azt is mondta főmufti, hogy hyperszonikus gép lesz...
Miért elavult szar?Molni már megválaszolta: Ő /mármint én/ arra utal/tam/, hogy a különbség az, hogy az USA nem tervezi a B-52-es gyártás újraindítását sem a B-1B-ét...
Sőt, ha egyszer elkészül a B-3, akkor a B-1B-t vonják ki előbb, mert a B-52 sokoldalúbb. Ezzel szemben a ruszkik az elavult szuperszonikus szart akarják gyártani, 1 új, jobban használható pl. lopakodó helyett....