Továbbra is tartom, hogy a nukit meg lehet szerezni, csak idő, pénz, alkalom és egy megfelelően elégedetlen/haragos/elkeseredett ember kell hozzá akinek elvileg vigyáznia kellene rá.
Nem vagyok biztos, benne, hogy a zavaros időkben nem tett szert valaki egy-két kisebb robbanófejre, és csak a megfelelő alkalomra tartogatja.
A repülőgépes ellenőrzésről meg annyit, hogy elvileg a "nagyon szigorú" szabályok mellett tették fel az orosz gépre a bombát, ami a Sínai felett felrobbant. Ennyi erővel egy titokban megszerzett nukit is fel lehetett volna tenni és nem a Sínai felett robbantani, hanem leszállás előtt Moszkva felett.
Kis sztori adaléknak:
2012-ben voltam az usában szilveszterezni és eléggé meggondolatlanul belecsomagoltam a poggyászomba egy kis tálcás tüzijátékot. BP-London-NY útvonalon utazva (British Airways) nem szúrták ki. Ennyi erővel bármit feljuttathattam volna a gépre... és ez nem a Timbuktu Air gépe volt...
Persze később belegondolva már nem tűnt annyira jó ötletnek, meg is rángathattak volna, de legalább remek party volt...
)