Type 055 - kínai cirkáló osztály

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 605
14 771
113
Mert hanyagok a tengerészek!Puhány banda lett az egész!Bezzek az 1900-as évek elején!!Az volt a jó világ:szenelni takarítani ha valaki hibázott testi fenyítés!Majd meg tudná a sok nyápic divatmatróz.

:hadonaszos::hadonaszos::hadonaszos::hadonaszos::hadonaszos::hadonaszos::hadonaszos::hadonaszos::hadonaszos:
Nincsenek rajta tengerészek, még nem fejeződött be a gyártás. Ami meg lefolyt az oldalán az szerintem hajógyári kosz.

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 605
14 771
113
Viszont a két hajótesten van egy-egy nagy zászló. Lehet valamilyen ünnepség lesz a dupla vízrebocsátás kapcsán.

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 605
14 771
113

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 605
14 771
113
Dokufilm az AESA radar fejlesztéséről, ami 10 évet tartott. Van hozzá angol felirat.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Tetszik
Reactions: gacsat

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 678
14 641
113
Dokufilm az AESA radar fejlesztéséről, ami 10 évet tartott. Van hozzá angol felirat.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
De büszkék magukra, hogy harminc év késéssel össze tudtak hozni egy Aegis szerű radart.

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 329
18 941
113
De büszkék magukra, hogy harminc év késéssel össze tudtak hozni egy Aegis szerű radart.

Egyet?

A type 052D Aesa radar van

A kékes színű a Type 052D radar a másik a nagyobb zöld a type 055 romboló radarja ;)

DT6O_4TVQAAI5Fw.jpg

Akarsz még látni?

Ez pár hónapos hír !
360 fokban elforgatható kínai AESA
DUAObHhU8AAYr36.jpg

DUAObpuVwAEveSO.jpg

arbalest

Well-Known Member
2011. január 11.
8 690
19 019
113
Történetesen az AEGIS-ban PESA radar van, mostanában van terben, hogy valamikor AESA-ra fogják cserélni őket. Szóval ezen a téren eléggé előretörtek.
A japánoknál is jó ideje AESA radarokat használnak az FCS-3 rendszerhez, kivéve az AEGIS rombolókat. Haditengerészetnél a világon először a japán Asagiri-osztályú rombolókon állítottak szolgálatba AESA radart 1988-ban.

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
22 154
36 301
113
Igen finom elekktroniksban a japanok igen othon vannak a koreaiak is es a kinaiak is... Lehet emyhen rasszista de a sargak fegyelmezetsege mindha fimomelektronika teren jelentosen hasznosul.

wolfram

Well-Known Member
2011. július 30.
5 862
4 283
113
A japánoknál is jó ideje AESA radarokat használnak az FCS-3 rendszerhez, kivéve az AEGIS rombolókat. Haditengerészetnél a világon először a japán Asagiri-osztályú rombolókon állítottak szolgálatba AESA radart 1988-ban.

De a dátum biztosan stimmel?

wolfram

Well-Known Member
2011. július 30.
5 862
4 283
113
Igen finom elekktroniksban a japanok igen othon vannak a koreaiak is es a kinaiak is... Lehet emyhen rasszista de a sargak fegyelmezetsege mindha fimomelektronika teren jelentosen hasznosul.

Ha vulgáris akarok lenni, akkor "lenyúlták" a "know-how"-t, az aktuális "nyugati" technológiát anno és aztán az ottani mentalitással egyből nekiálltak gyártani/feljavítani.

wolfram

Well-Known Member
2011. július 30.
5 862
4 283
113
Szerintem igen. Asszem japánok csináltak először repülőgépfedélzeti AESA-t is és a saját F-15-öseikbe tették.

Húú, most tikkadt vagyok ahhoz, hogy normálisan utánanézzek, de nekem úgy rémlik, hogy a légiharcrakétájukba tettek először a világon AESA-t, nem pedig repülőbe. De simán lehet, hogy tévedek. Viszont a hajó kapcsán úgy értettem, hogy nem-e '98-ban volt?

• Tetszik
Reactions: endre

wolfram

Well-Known Member
2011. július 30.
5 862
4 283
113
Húú, most tikkadt vagyok ahhoz, hogy normálisan utánanézzek, de nekem úgy rémlik, hogy a légiharcrakétájukba tettek először a világon AESA-t, nem pedig repülőbe. De simán lehet, hogy tévedek. Viszont a hajó kapcsán úgy értettem, hogy nem-e '98-ban volt?

Na közben azért utánakukkoltam, úgy tűnik (koreai wiki, ha a fordító jól működik), hogy az 5. Asagiri már ilyet kapott.
Tehát minimum 1990-től... Hát mit ne mondjak, szép teljesítmény.

• Tetszik
Reactions: endre

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 605
14 771
113
A lényeg, hogy ilyet nem nagyon van kitől másolni. Az első Type 052C-t 2002 táján állították szolgálatba. Tehát a fejlesztést kb akkor kezdhették el mikor a japán változat épp megjelent.

• Tetszik
Reactions: Python

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
51 327
86 378
113
Miért vennének rombolót vagy cirkálót?Ha nagyon akarnák akkor rombolót rendeltek volna nem még hat SLBM-et...
Nem tudom,hogy állnak szárazdokkal de szerintem 10.000 tonnáig tudnak hadihajót építeni márpedig annál nagyobb romboló nem nagyon kell.Ami bibis az a meghajtás de ha atomosra csinálják akkor szándékon kívül nincs akadája.

• Tetszik
Reactions: fip7