Így már világosabb, bár nem teljesen!Azzal kezdtem ha jól emlékszem,hogy az ISS pályamagasságára ami legjobb tudomásom szerint LEO.Konkrét dologra kérdeztem rá nem általánosságra és nem véletlen még ha nem is részleteztem a dolgot.
Szóval a lényeg az, hogy elvileg a LEO-t minden rakéta tudja, csak a kérdés, hogy megéri-e vele a szállítás LEO-ra.
Manapság már elsősorban attól függ egy cég sikeressége, hogy mennyiért szállít 1t tömeget LEO-ra, vagy GTO-ra.
Ebben jelenleg és ezek után is jóideig a SpaceX verhetetlen lesz. Természetesen a nemzeti érdekeket/büszkeséget elég borsosan mérik a világűrben.
Pl. kínai meg indiai rakétával nem nagyon fognak csak saját műholdat pályára állítani, amíg ekkora lemaradásban vannak. Esetleg 1-2 tucatműholdat fellőnek valami presztizs akciós csomagban, csak, hogy legyen referencia. A kínaiak sokkal előrébb járnak, azonban nekik is kell még a tapasztalat. Komoly, egyedi, pótolhatatlan műholdat nem fognak olyan rakétára bízni, aminek a kilövéseinek a számát 1 kezemen meg tudom számolni.
Jelenleg a nemzetközi piacon inkább az számít, hogy a SpaceX mennyit tud vállalni, és nem az, hogy a többiek mennyit tudnak LEO-ra szállítani.
De ha ISS a fő célpont, akkor arra itt egy másik táblázat.
Mert ugyebár ahhoz certifikáció is kell. Annak a közelébe nem engednek ám oda mindenkit!