Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ma most akkor felpróbálták majd leszedték?napok óta azt nézem nap mint nap mit csinálnak,
"hát nem a parton napoznak."
ez ennek a hétnek a termése
Na végre. Folytathatjuk, ahol 72ben abbahagytuk.
Csak összepróbálták a részeket. A booster-re szerelt hajtóművek között öt is van, ami egyetlen statikus teszten sem ment át. A S20-as on lévő hajtóművek és az egész szerkezet tesztje még hátra van. Szerintem miután elutasították a HLS program fellebbezését, gyorsan mutatni akartak valami nagyot. Tudomásom szerint egyszerűen fel sem tudják tölteni a boostert, nincsen kész az ehhez szükséges tartály rendszer, az üzemanyag előállítás (levegőcseppfolyúsítás, oxigén, nitrogén kinyerése) sem működik, pedig már legalább két hónapja ott van a berendezés.Ma most akkor felpróbálták majd leszedték?
Akkor most azért dobták valahogy fel a hajtóműveket meg vitték a helyére a boostert meg emelték fel a boosterre a starshipet, hogy csinálhassanak egy jó fotó?Csak összepróbálták a részeket. A booster-re szerelt hajtóművek között öt is van, ami egyetlen statikus teszten sem ment át. A S20-as on lévő hajtóművek és az egész szerkezet tesztje még hátra van. Szerintem miután elutasították a HLS program fellebbezését, gyorsan mutatni akartak valami nagyot. Tudomásom szerint egyszerűen fel sem tudják tölteni a boostert, nincsen kész az ehhez szükséges tartály rendszer, az üzemanyag előállítás (levegőcseppfolyúsítás, oxigén, nitrogén kinyerése) sem működik, pedig már legalább két hónapja ott van a berendezés.
Tallán az év végig meg lesz az orbitális teszt.
Szóval akkor az egész ráemelészet csak parasztvakítás volt?Csak összepróbálták a részeket. A booster-re szerelt hajtóművek között öt is van, ami egyetlen statikus teszten sem ment át. A S20-as on lévő hajtóművek és az egész szerkezet tesztje még hátra van. Szerintem miután elutasították a HLS program fellebbezését, gyorsan mutatni akartak valami nagyot. Tudomásom szerint egyszerűen fel sem tudják tölteni a boostert, nincsen kész az ehhez szükséges tartály rendszer, az üzemanyag előállítás (levegőcseppfolyúsítás, oxigén, nitrogén kinyerése) sem működik, pedig már legalább két hónapja ott van a berendezés.
Tallán az év végig meg lesz az orbitális teszt.
A booster ott fogják tesztelni ahol most van. Legalább is máshol nem latszodott a lefogashoz szükséges zarszerkezet, csak a jelenlegi indító állványon. Bár az üzemanyag hozzavezeteset én meg nem láttam.Akkor most azért dobták valahogy fel a hajtóműveket meg vitték a helyére a boostert meg emelték fel a boosterre a starshipet, hogy csinálhassanak egy jó fotó?
Lásd #8642Szóval akkor az egész ráemelészet csak parasztvakítás volt?
Meg jobb helyeken valamivel megtámasztják a rakétát, amit el akarnak indítani, ezt a böhöm dögöt meg egy erősebb szél lekapná az állványról.
Oké, fogjuk fel integrációs tesztnek, hogy nem akad-e össze valami valamivel.A booster ott fogják tesztelni ahol most van. Legalább is máshol nem latszodott a lefogashoz szükséges zarszerkezet, csak a jelenlegi indító állványon. Bár az üzemanyag hozzavezeteset én meg nem láttam.
A két rész illesztesi tesztje nem hiábavaló, ugyanúgy van egy masszív ‘kapcsos’ zárszerkezet a két rész között, mint a booster és az indító állvány között. Ez is egy teszt, így is úgy is el kell valamikor végezni. Most az látszik mintha megelőznie más teszteket pusztán marketing céllal.
Tudni nyilván nem tudom, hogy mi fog következni. De (amivel nem kezdünk mondatot) az orbitális indító álláson elég mecerásnak tűnik a hajtómű csere, bár lehet, hogy ez is egy kidolgozandó eljárás, végül is később is lehet, hogy cserélni kell mondjuk statikus teszt után egy-két hajtóművet (a 29-ből!), ami miatt a visszaszállítás már nem tűnik olcsó opciónak. Ráadásul, ha ez egészet mint gyártást nézzük (Elon erről sokat beszél, hogy milyen nehéz), simán lehet, hogy a High Bay már foglalt lesz a következő turnus raketta miatt. Amúgy terveznek építeni egy nagyobb High Bay-t, ami úgy tűnik, hogy nagyobb alapterületű lesz, akár magasabb is.Oké, fogjuk fel integrációs tesztnek, hogy nem akad-e össze valami valamivel.
De ha van 5 kipróbálatlan Raptor, akkor most az jön, hogy a booster visszaviszik a high bay-be és lecserélik/véglegesítik a feldobott raptorok felszerelését? Meg a starship hővédőpajzsán is van mit csiszolni...
Közben eszembe jutott a keresett szó: nem kapcsos, hanem "karmos" zárszerkezetre gondoltam.A booster ott fogják tesztelni ahol most van. Legalább is máshol nem latszodott a lefogashoz szükséges zarszerkezet, csak a jelenlegi indító állványon. Bár az üzemanyag hozzavezeteset én meg nem láttam.
A két rész illesztesi tesztje nem hiábavaló, ugyanúgy van egy masszív ‘kapcsos’ zárszerkezet a két rész között, mint a booster és az indító állvány között. Ez is egy teszt, így is úgy is el kell valamikor végezni. Most az látszik mintha megelőznie más teszteket pusztán marketing céllal.
Csak azt felejted el, hogy a Starship esetében sztenderdizálva vannak a csempék. Az űrsikló esetében viszont minden....egyes....darab különbözött.Állítólag a hövédő csempékből egyszerűen kifogytak és későn jött az utánpótlás. Egyébként véleményem szerint sajnos ugyanazt az utat fogja bejárni a hővédő csempe történet mint a Shuttle-nél. Minden leszállás után revízió és javítás. Kérdés a költség és a szükséges idő.