Ajánlom az általános iskolát.Na és mire való? Csak mert én nem tudom
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ajánlom az általános iskolát.Na és mire való? Csak mert én nem tudom
Engem az ilyenek elkerülnek.Meglepődnél, ha 100 embernek feltennéd a kérdést az utcán.
Abban a világban élsz, ahol emberek abban hisznek, hogy a víznek memóriája van...
Neked meg az egyetemet a témában...Ajánlom az általános iskolát.
És volt velük egy magyar is.MOST MÁR ÉVRE PONTOSAN TUDJUK, MIKOR ÉRKEZTEK MEG A VIKINGEK ÉSZAK-AMERIKÁBA: 1021-ben.
A vikingek ezer évvel ezelőtt, 1021-ben értek Észak-Amerikába, derül ki egy innovatív kormeghatározási módszert és egy kozmikus véletlent kiaknázó kutatásból.
Bár az eddig is ismert volt, hogy a vikingek szelték át európaiként először az Atlanti-óceánt, Kanada keleti partjaihoz, Új-Fundland szigetére való megérkezésük pontos idejét a korábbi kormeghatározásos vizsgálatok dacára is mindeddig bizonytalanság fedte.
A szerdán a Nature folyóiratban közölt eredmények az Új-Fundlandon, az egykori L'Anse aux Meadows viking településen talált fából készült leletek vizsgálatán alapulnak, és precízen feltárják, hogy a skandináv hajósok mikor értek a területre. A hely a vikingek egyetlen olyan szálláshelye volt Észak-Amerikában, amelynek létét sikerült bizonyítani, de vannak történeti források, amelyek szerint ennél délebbre is eljutottak.
Rekonstruált viking-kori templom az egykori L'Anse aux Meadows település közelében.Fotó: Glenn Nagel Photography
Michael Dee és Margot Kuitems, a holland Groningeni Egyetem kutatói és szerzőtársaik szinte biztosak benne, hogy a fából készült tárgyak vikingeké voltak: erre utal a településen belüli helyzetük és az, hogy fém eszközökkel munkálták meg őket, amikkel a területen élő őslakosok nem rendelkeztek.
A négy lelet korát szénizotópos kormeghatározással tudták precízen megállapítani, de nem éppen szokványos módon. A kutatók a szén 14-es izotópjának légköri koncentrációját, illetve annak változásait használták ki, amelyek globális szinten követhető lenyomatot hagytak, több ezer évre visszamenőleg. Konkrétabban egy időszámításunk után 993-ban bekövetkezett, fák évgyűrűiből visszaköszönő esemény volt segítségükre, amikor a légkör szén-14 tartalma lényegesen megnőtt, valószínűleg egy Napból érkező, hatalmas korona-anyagkidobódás (CME) hatására.
Az egyik vizsgált famaradvány mikroszkópos felvételen.Fotó: Petra Doeve
A szén-14 eloszlást a mintákban egy gyorsító tömegspektromia nevű eljárással állapították meg, majd összevetették azt a légköri koncentráció több ezer éves változásait rögzítő adatokkal. Háromban meg is találták a 993-as anomália jeleit, amiből kiindulva már csak a felhasználásuk legkülső nyomaiig tartó évgyűrűk megszámlálása és a módszertant ellenőrző statisztikai tesztek maradtak hátra.
Kiderült, hogy a fákat a Vikingek időszámításunk után 1021-ben (kis ráhagyással 1019 és 1022 között) használták fel, és a rendelkezésre álló bizonyítékok alapján minden korábbi vagy későbbi időpont irreális. Azt viszont későbbi kutatásoknak kell tisztázniuk, hogyan illeszkedik mindez a vikingek Atlanti-óceánt átszelő utazásainak történetébe. A 993-ashoz hasonló kozmikus véletleneket kihasználó kormeghatározási módszerek mindenesetre hasznosnak bizonyulhatnak más történelmi események, emberi vándorlások vagy kulturális interakciók idejének minden korábbinál precízebb feltárására is.
Most már évre pontosan tudjuk, mikor érkeztek meg a vikingek Észak-Amerikába: 1021-ben
Vikingek által hátrahagyott, fából készült tárgyak vizsgálatából kiderült, hogy a skandináv hajósok már Szent István uralkodásának 21. évében megjelentek Új-Fundlandon.qubit.hu
Múltkor találtak egy fél vödör aranyat. Erre írtam, hogy jobban jártunk volna egy akkori alsónadrággal.vaskori kelta textildarabkák(hallstatt, ausztria)
Biztos nem kamu? Mert épp másik helyen pont arról folyik az eszmecsere, hogy a vallásnak miért nincs semmi keresnivalója a tudomány közelében...Kéztörő eszköz, amelyet katolikus papok találtak ki a 15. században. Segítségével a papok eltörték az eretnekségbe keveredett tudósok, művészek és szobrászok kezét.....
Szerintem a képen látható eszköz az egyik bizonyítéka annak, hogy a vallásnak tényleg semmi keresnivalója nincs a tudomány közelében.....Biztos nem kamu? Mert épp másik helyen pont arról folyik az eszmecsere, hogy a vallásnak miért nincs semmi keresnivalója a tudomány közelében...