M
molnibalage
Guest
Felet meg egy francokat.???
A maga korában, a kortárs tudományosság attribútumainak megfelelt szerintem.
Okkal van az, hogy csak bizonyos - khöm - "szellemiségű" emberek körében kezelték annak...
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Felet meg egy francokat.???
A maga korában, a kortárs tudományosság attribútumainak megfelelt szerintem.
Miért gondolod ezt? Egy viszonylag hosszú ideig a lobotómia is egy sztenderd orvosi bevett módszer volt, ergó a maga korába nyilván (orvos)tudományos alapokkal. De egyértelmű, hogy ez mára meghaladott és barbárság. Pedig nem évszázadok teltek el.Felet meg egy francokat.
Okkal van az, hogy csak bizonyos - khöm - "szellemiségű" emberek körében kezelték annak...
Látom nem sok fogalmad van sajnos az orvoslás történetéről.Miért gondolod ezt? Egy viszonylag hosszú ideig a lobotómia is egy sztenderd orvosi bevett módszer volt, ergó a maga korába nyilván (orvos)tudományos alapokkal. De egyértelmű, hogy ez mára meghaladott és barbárság. Pedig nem évszázadok teltek el.
Nem értem, hogy miért kell adni a hülyét. Igen, az USA-ban a szegragáció bőven létezett a 60-as évek polgárjogi sikerei után is és a rasszizmus ma is él és virul.Milyen szellemiségűre gondolsz a bizonyos alatt? Vagy arra utalsz, hogy az 1970-es évek után, az USA 33 tagállamában [link] "náci" törvények lettek volna, amiket nyilván a nácik hoztak meg?
És ennek mi köze van a tudományos módszertanhoz?"Svédországban például (!) 1934 és 1976 közt létezett egy sterilizációs törvény, amely alapján beleegyezés nélkül tehettek meddővé mentálisan sérült embereket."[link]
Öööö etikátlan az eugenika, de mellékesen ez az evolúció alapja, csak ekkor a természet írja a szabályokat nem az ember.Az, hogy pár agyalágyult hisz az eugenetikaban, nem azt jelenti, hogy az tudomány...
Szerintem azért az is hozzátartozik, hogy az emberiségben eszméletlen sok szeretet, ragaszkodás, hűség, stb. van felhalmozva, amit az általunk létrehozott művészet/irodalom nagyon szépen konzervál, nem is beszélve, ha valaki ezeket az emberi viselkedésmintákat a saját kapcsolatain keresztül tudja megélni.Nem van benne igazság, hanem nagy igazság amit dudi írt.
De gondolom Neked igen. Örülök, hogy ehhez is értesz.Látom nem sok fogalmad van sajnos az orvoslás történetéről.
Leírtam, hogy nem ettől tudomány a tudomány, hogy hol hoznak törvényt. Elválasztottam a két dolgot. Mint írtam: "Persze, attól, hogy ilyen módszereket alkalmaztak alapvetően nem tekinthető ma tudományosságnak" Ezek után nem is értem, hogy min háborogsz. Attól, hogy valamit nem tudományosan használták, még lehet tudományos alapja.És ennek mi köze van a tudományos módszertanhoz?
Tekintve, hogy a tudománytörténet és technikatörténet az egyik hobbim, azért találkoztam elég sok anyaggal a témában.De gondolom Neked igen. Örülök, hogy ehhez is értesz.
Igen, ebben van igazság.Tekintve, hogy a tudománytörténet és technikatörténet az egyik hobbim, azért találkoztam elég sok anyaggal a témában.
Sokkoló, hogy a modern tudomány ellenére a hülyeségek mennyire kitartóak.
A fény sebességére már elég pontos becslést adtak egyes emberek, más EM jelenségeket kezdtük megismerni, amikor az orvos" tudomány", ott tartott a világban, hogy eret vágás ment még, mert azt csinálták előtte sokáig.
Mondom, az amit sokan tudománynak hívtak soha nem volt az.
Még empirikus megfigyeléseket és helyes következtetéseket sem sikerült évszázadok vagy ezer évek alatt levonni...
Albertus Magnus a modern tudomány attya, amúgy keresheted még Nagy Szent Albertként is.A vallás több millió embert ölt és nyomorított meg,és a vallás nevében az egyház nagyon sokáig gátolta a tudomány fejlődését....
Ez mikor volt?ott tartott a világban, hogy eret vágás ment még, mert azt csinálták előtte sokáig.
Erről az elképesztő fejlődésről a katolikus egyház vezetésével dologról pl Galileinek nagyon más lenne a véleménye....Albertus Magnus a modern tudomány attya, amúgy keresheted még Nagy Szent Albertként is.
A katolikus világ elképesztő fejlődési fölényt mutatott a világ többi részéhez képest
Miért is? Mert hülyeségeket beszélt, és ezeket a hülyeségeket visszavonatták vele? Amiben amúgy nem volt benne a mégis mozog. Mert azt speciel nem tartozott a hittételek közé, amiket támadott. Csak aztán jött a nagynak mondott francia forradalom, ami természetesen pusztán emberi jóságból fejeztette le Lavoisiert, és hírtelen kitaláltatott, hogy azt akarták vele visszavonattatni.plnGalileinek nagyon más lenne a véleménye....
Mégis miben? Találkozik a kincses flotta brazilia partjainál a portugál felfedezőkkel?És ha a kínaiak nem zárkóztak volna be a Kincses hajók korszakában minden bizonnyal másként alakult volna a történelem......
Hülyeségeket Galilei? Hogy egy klasszikust idézzek What?.....Miért is? Mert hülyeségeket beszélt, és ezeket a hülyeségeket visszavonatták vele? Amiben amúgy nem volt benne a mégis mozog. Mert azt speciel nem tartozott a hittételek közé, amiket támadott. Csak aztán jött a nagynak mondott francia forradalom, ami természetesen pusztán emberi jóságból fejeztette le Lavoisiert, és hírtelen kitaláltatott, hogy azt akarták vele visszavonattatni.
A kincses hajók korszakában Kína minden tekintetben magasan az európai katolikus államok felett állt, és ha nem zárkóznak be ezt az előnyüket megtartották volna és ebben az esetben én biztos vagyok benne, hogy az európai államok nem tudták volna kiépíteni az egész világra kiterjedő gyarmatbirodalmukat , amely megteremtette az alapját az európai hegemóniának...Mégis miben? Találkozik a kincses flotta brazilia partjainál a portugál felfedezőkkel?
Vagy a 8. expedíció végén kikötnek európában? Remek. És?
100 évvel később háborúba hívta az európai szemmel hűbéres koreai hadsereget a kínai császár. A hadsereg elvitte az ország puskaporkészletének nagyját, mintegy 15 mázsát. Ugyanekkoriban egy apróbb erődöt ostromolt egernél a török hadsereg, amikor egy bástya felrobbant. A várkapitány Dobó azzal vígasztalta a vár népét, hogy csak 15 tonna puskapor.
Az 1800-as évek elején is ment az eret vágás...Ez mikor volt?
Mert szerintem az az időszak, amikor már korrekt műtéteket hajtottak végre, azzal a szomorú korláttal, hogy az éter nap előtt érzéstelenítés nélkül egyszerűen rengeteg műtétnél nem volt színte semmi esély a túlélésre.
Különösen abdominális műtéteknél.
Igen, és? Meg láncfűrésszel vágták ki a gyereket a szülőcsatornából ha elakadt.Az 1800-as évek elején is ment az eret vágás...
Zseniális! Öröm olvasni!A Közel-Kelet megértéséhez ajánlom:
https://wangfolyo.blogspot.com/2019...flqnDY_UWlm49YIfakcCIPJsBxPQhI9onxAePdcaCAGdc
Jól emlékszel.Crassus a parthusok ellen esett el. De lehet, hogy rosszul emléxem...
Utólag könnyű igy látni ezt. Akkoriban már évek óta ment a nyugati propaganda, hogy támogatják a kommunizmus elleni fellázadást. Mi meg el is hittük, mert ugye a Szabad(!) Európa Rádió nem hazudozik, mert ők a jók.Odáig senki nem gondolja már végig a történetet, hogy ha a nyugat akkor kiáll mellettünk katonailag, akkor Magyarország újra hadszíntérré változik, és ismét porig rombolnak mindent. De aki a térképre néz, azonnal látja, hogy épeszű hadvezér nem fut bele egy minden irányból szovjet erőkkel körbevett zsákba, amit ha el is foglal, megtartani nem tud. A felkelés kézzelfogható eredménye az volt, ami egy-másfél évtizeden belül végül ki is alakult: a legvidámabb barakk. Krumplilevessel, táncdalfesztivállal, konszolidációval.