Tisztelt Mackensen!
Először is gratulálok a megbízatásodhoz!
Ahogy olvasgattam az utóbbi percekben az első lelkesedésben és buzgóságban gazdag munkásságodat, kezd megfogalmazódni bennem pár gondolat.
A szándékodat értem, s respektálom.
Viszont nagyon nagy fába vágtad a fejszédet.
Csak bele ne szoruljon...
A fórumon kialakult egy vita"kultúra", ami olyan-amilyen. Néha személyeskedő, néha nem kicsit személyeskedő, néha meg egész komoly és építő, információ gazdag.
A vitakultúra forrása az aktív fórumozók személyisége, indulatossága, alkoholtartalma stb. /Néha egyes esti hozzászólások gyanút ébresztenek bennem/
A hozzászólók igen nagy része gyaníthatóan nagykorú - kialakult személyiséggel.
Szerte az országból, világból, különböző szocializáltsággal, képzettséggel, műveltséggel - na meg előítélettel, értékrenddel.
Ezeket az embereket Te már nem fogod megváltoztatni.
Mi több, ötven éves kor felett a pszichoterápia sem használ. /Ha gondolod, privátban megadom az utolsó mondat - szakmai - forrását/
Szóval nem fogod megváltoztatni, maximum elveszed a kedvüket a hozzászólásoktól, a fórumaktivitástól.
A véleményalkotástól.
Ez pedig visszaüthet a fórum - jó értelemben vett - népszerűségének.
Az én szememben a HTKA - meg egyéb fórumok, amiket úgy ahogy követek - egy <b>jó értelemben vett</b> virtuális italbár, ahol eszmét cserélhetünk.
Még akkor is - sőt akkor igazán - ha a való életben szóba sem állnánk egymással , vagy repkednének a székek, biliárdasztalok...
Ha Te egy lélektani határon túl fogod moderálni ezeket a <del>borgőzős</del> diskurzusokat, akkor egy darabig hatni fog a pisszegésed, de előbb utóbb a vitázó felek - már csak ilyen a mediátorok élete - minden vélt sérelmükkel, problémájukkal hozzád fognak fordulni.
Ezt előbb utóbb lehet nem fogod győzni, elveszítheted az egészséges morális kontrollt a gyülevész had felett.
Aztán végül ellened is fordulhatnak...
Ez persze egy olyan eshetőség, mint a nukleáris armageddon:
Nem valószínű, de lehet.
Szóval jó szándékod ellenére nem lennék a helyedben.
Elcsépelt, de a pokolba vezető út, de hisz Te is tudod!
Maradok tisztelettel:
misinator