Visszajelzések és javaslatok

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
13 056
21 411
113
<blockquote rel="zeal"><blockquote rel="molnibalage">...
Ezek szerint irritáló az, hogy számonkérem azt, hogy érzelmek helyett tényekkel, összefüggésekkel, logikával és természettudományos alapon érveljnük?
..
Nem az az baj amit mondasz, hanem az ahogy. :DD</blockquote>
Pontosan erről beszélek. Mai lassan kifordított világunkban a tartalom mellékes, a körítés a lényeg. Vicc..</blockquote>

Nem a tartalom sem mellékes, csak amit te itt degradálsz ebben az esetben "körítésnek", azt úgy hívják hogy jó modor.

A stílus pedig valóban maga az ember, még ha te ezt egy elcsépelt sokat szajkózott ökörségnek is tartod. Nem szeretnék tőled függeni, soha semmilyen élethelyzetben, remélem nincsenek beosztottaid, ha igen, NA őket én nem irigylem.
 

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 073
9 580
113
molnibalage -

annyit tennék hozzá, hogy műszaki területen valóban a tartalomnak (fizika pl.) kell lennie az elsődlegesnek, ebben tökéletesen igazad van, de a BIZTPOL terület nem ennyire egzakt, tehát ne őrülj meg, ha olyan eszmefuttatásokat olvasol, amelyek nem írhatók le képletekkel
üdv, egy mérnök
 

vendeg2

Well-Known Member
2015. február 6.
513
471
63
Le vagyok nyűgözve! (Nem. Gúnyolódom.)

Nyilván lett volna számtalan sokkal rosszabb választás is, de ettől függetlenül Mack-hez, a Kínai Kommunista Párt felkent cenzorához csak gratulálni tudok. Nyilván azt tesz az üzemeltető az oldalával, amit akar, de ha ezt a zseniális lépést felül akarják múlni, akkor legyen molni a moderátor - vagy be is lehet zárni a fórumot a francba. :DDD

<blockquote rel="Mackensen">Hétvégén jogosult lettem a fórum moderálására, mivel elég időt töltök gép előtt, azt hiszem bevállalhatom.
Be, persze. Mert ez csak azon múlik, hogy mennyit ülsz a gép előtt. Gratulálok. :)

Mielőtt ide regisztráltam volna, viszonylag hosszú időt töltöttem a sinodefence fórumon.
Isten tartsa meg jó szokásodat. :)

Számomra az ott alkalmazott moderálási elvek a mérvadóak, azokat tekintem példának.
Kitűnő. Nagyszerű. Tulajdonképpen hálásak lehetünk a sorsnak, hogy nem egy észak-koreai fórumról érkeztél ide...

Egy fórumra mint tudományos műhelyre tekintek, ahova a tagok információt hoznak, a többiek meg megvitatják, hozzáadnak, cáfolnak stb.
Tudományos műhely, ahol csak amatőr műkedvelők vannak? Az igen.

Ebben a kontextusban pedig elvárás egy minimum, ami a szakmaiságot illeti.
<i>"A HTKA, azaz a Haditechnikai Kerekasztal egy civilek által kezdeményezett oldal. A Szerkesztőség egyik tagja sem rendelkezik haditechnikával kapcsolatos végzettséggel, a Szerkesztők lelkes érdeklődőknek tekintik magukat.

A Szerkesztők az Oldal szerkesztése közben mindent elkövetnek, az olvasóközösség – lehetőségekhez mérten – elfogulatlan és pontos tájékoztatása érdekében."</i> Forrás: http://htka.hu/impresszum/

Ennek fényében fordítva ülsz a lovon.

Ez alatt nem a szakmai ismeretek mennyiségét értem, hanem azt a fajta tudományos hozzáállást amivel a különféle témákat kezelik a tagok.
Tudományos hozzáállás itt, egy full civileknek szóló (gyakorlatilag ismeretterjesztő) oldalon? Wehehe...

én azt szeretném, ha minőségileg egy magasabb színvonalat képviselnénk, ami az itt folyó beszélgetések hangvételét és stílusát illeti. Az a gond, hogy ha erre nem figyelünk oda, akkor értékes embereket veszítünk akik elég hamar elveszítik a türelmüket.
Nyilván nem tűnt fel, de az a bizonyos "értékes" "ember", akinek elvesztése "fenyeget" és elég hamar elveszíti a türelmét, pont az, aki az egyik legundorítóbb és legalpáribb stílust képviseli itt. (Attól még szakmailag rendben van, de most a stílusról van szó.)

haubagoi, silurusglanis, ssvenom szerintem ti nem vagytok tisztában, hogy mit jelent egy fórum moderálása, de megmutatom.
Már annyiszor hivatkoztam a sinodenfece forumára, most is ezt teszem akkor. Van itt egy topik ahova a megbüntetett embereket sorolják fel: kit, miért és mivel büntettek. 62 oldalnyi tömör bűnlajstrom. Mindenkinek ajánlom, hogy lapozgasson bele.

https://www.sinodefenceforum.com/banned-warned-members-list.t54/page-62
Észak-Koreában agyon is lőnék a rohadékokat (ha lenne net :D), az nem szimpatikusabb? :DDD

Ezekhez képet én egy jóságos óvónéni vagyok. Leállok pöcsölni azzal, hogy kijavítom a kommenteket.
Más mondandóját szerintem te ne nagyon javítgasd ki: vagy töröld vagy hozzá ne nyúlj, mert előbb-utóbb az oldal tulaja fog innen kivágni téged szó nélkül, elunva, hogy állandóan a bíróságoknak és a rendőrségnek válaszolgat miattad.

Megfogom a kezecskéteket és megpróbállak egy szebb és jobb útra téríteni. Nem engedem meg, hogy a sarokba, a játékok közé kakáljatok és azt sem, hogy ha ez már megtörtént akkor a falra kenegessétek. Inkább feltakarítom én az egészet. Aki meg odaszart nem rúgom seggbe, hanem elmagyarázom neki, hogy ezt helytelen. Sőt arra biztatom, hogy ő ennél többre képes.
Figyu: te itt moderátor lennél, nem egy kínai láger nevelőtisztje, ezt említették már neked?

Szóval igen silurusglanis, belejavítok a kommentekbe és igen elvárom mindenkitől, hogy felnőjön a fórumozási kultúra egy magasabb szintjére. Nincs több uszítás, pálya széléről történő bekiabálás, kis sunyi retorikus kérdések. Ha van véleményed azt fogalmazd meg rendesen.
Tudok jó ügyvédet (nem neked, hanem a HTKA-nak). :)

A lényeg az, hogy mielőtt egy oldal moderátort választ, azért illik átnézni a kínálatot és a lehetőségek közül célszerű mindig egy mérsékelt, türelmes és higgadt arcot választani, aki a feladatot akarja elvégezni, nem pedig valami borgőzös küldetéstudattal áll elő. Aztán ajánlott erősen szemmel tartani egy ideig, mert az emberek többsége hajlamos kicsit elszállni magától egy kis hatalom hatására, mint a példa is kiválóan mutatja. :)
Moderátorra (akár többre is) szükség van, ez teljesen nyilvánvaló, ahogy az is, hogy itt mindenki fel tudna sorolni gond nélkül minimum 3 olyan fórumozót, akik az eddigi hozzászólásaik alapján értelmesek (felfogják, mi a dolga egy moderátornak és nincsenek szereptévesztésben), köztiszteletben állnak a stílusuk alapján és nem kompromittálták magukat hülye hozzászólásokkal. Közülük kéne válogatni, nem az első szembejövőre rábízni a melót és még azután is bólogatni rá, hogy előáll a nem kicsit hajmeresztő "programjával".

Ui.: <b>NEM</b>, nem kívánok itt moderátor lenni. :)</blockquote>Sírva fakadtam, ez annyira gyönyörű volt! Minden második szava Arany, a többi Petőfi!
Hogy is van a mondás: Az a jó diplomata aki úgy küld el az anyádba, hogy már várod, hogy indulhass.
 

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
20 215
9 916
113
Cinikus egy csodálatos elme és egy ragyogó személyiség. Tőle ez dicséretnek számít.
 

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
20 215
9 916
113
Nem tévedtem, sőt ahogy olvastam, csak megerősödött benne az érzés, hogy jól csinálom.
Cinikus általában véve mostanáig végigtrollkodta a fórumot, ha zavarja a moderálás akkor jó úton járok.
 

vendeg2

Well-Known Member
2015. február 6.
513
471
63
Nem tévedtem, sőt ahogy olvastam, csak megerősödött benne az érzés, hogy jól csinálom.
Cinikus általában véve mostanáig végigtrollkodta a fórumot, ha zavarja a moderálás akkor jó úton járok.

Szóval még nem érted. Kár...Legalább a helyesírásodra figyelj oda.
 

molnibalage

Well-Known Member
2010. április 18.
36 474
48 564
113
Technikai jellegű észrevétel. Ma kb. 10-szer próbáltam meg telefonról az összes lehetséges módon bejelentkezni. Főoldal, fórum, wordpress felület. A bejelentkezés elvielg sikeres volt, de amin egy topikba mentem nem voltam bejelentkezve. Ez vajh mitől lehet?
 

molnibalage

Well-Known Member
2010. április 18.
36 474
48 564
113
<blockquote rel="Veér István"><blockquote rel="joker"><blockquote rel="molnibalage"><blockquote rel="joker">
Nem erről van szó. Valakinek úgy is el lehjet mondani, hogy nem értesz vele egyet vagy tájékozatlan a témában, hogy nem vagy paraszt vele.
Persze. Csak amikor ötvenedjére magyarázza az ember azoknak, akik addig sem értették meg és folyamtosan beszólnak és elszakad a cérna...
</blockquote>

Ne számold, hogy hányszor mondod el, és azért szólnak be, mert te is beszólsz és kijelentő mód helyett kioktatóban írsz. </blockquote>

Jogos... Csak annyit kell írjon, hogy hülyeséget beszélsz, Lásd: Ht összefoglaló 9. Fejezet.
Akkor meg ez nem tetszene...</blockquote>

Akkor egy példával, hátha érthetőbb lesz. Allesmor felvilágosítása, vagy egy téma kifejtése, vagy valaki téves tudása / gondolata / meglátásának a kijavítása, amióta a fórumon vagyok nem végződött anyázásban. Márpedig sokunkál foghatja a fejét, hogy milyen keveset tudunk és azt is milyen rosszul. </blockquote>
Anyázásba nem, de a fórum 3-4 évvel ezelőtt színvonalát mutatta egy MiG-31-ről szóló komment. 3-an írtuk le egyidőben ugyanazt néhány perces eltéréssel. AO kommentje kapott cirka 30 like-ot, a másik kb. ennyit és 1-2 dislikeot az enyémnél egészen más arányok voltak. Semmi anyázás, semm más nem volt a szövegben.

Kettőt lehet találni, hogy akkor kivel, mikor és mi után kezdek anyázni. Elsőre és másodikra mindenkinek nyugodtan magyarázok. De mikor 5 oldalnyi fórum komment után valaki még mindig mondjuk a 200 db Pantrist szajkózza akkor bocs, de nálam elpárolog a hidegvér.
 

molnibalage

Well-Known Member
2010. április 18.
36 474
48 564
113
<blockquote rel="Mackensen">Cinikus egy csodálatos elme és egy ragyogó személyiség. Tőle ez dicséretnek számít.

Úgy vettem észre, hogy megfogadod a kritikát és ez dicséretes. A legnehezebb dolog belátni ha tévedtünk.

</blockquote>
Én úgy látom, hogy kellett volna egy "irónia ON" tábla a komment mellé Mack részéről...
 

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 073
9 580
113
<blockquote rel="haubagoi">Miért érzem azt, hogy Mack moderátori színrelépésével "Atlantista hatalomátvétel" (vagy visszavétel?) történt a HTKA-n?

már ezért a kommentért megérte visszaolvasgatnom, hogy mi ez a haddelhad :D </blockquote>

Hozzáteszem, hogy már kezdek megbékélni a változással :)
Úgyhogy részemről már nincs haddelhad :)
 

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 073
9 580
113
...
Kettőt lehet találni, hogy akkor kivel, mikor és mi után kezdek anyázni. Elsőre és másodikra mindenkinek nyugodtan magyarázok. De mikor 5 oldalnyi fórum komment után valaki még mindig mondjuk a 200 db Pantrist szajkózza akkor bocs, de nálam elpárolog a hidegvér.

Már megint a 200 db Pantsir... szakadj már el ettől, Balázs. Egyedül te szajkózod még mindig.

Mellesleg: ha lenne Magyarországnak 200 db Pantsir-ja, akkor Orbán nem lenne demokratizálva Nyugatról, az biztos :D
 

panoz

Well-Known Member
2011. szeptember 3.
1 463
140
63
<blockquote rel="haubagoi">Miért érzem azt, hogy Mack moderátori színrelépésével "Atlantista hatalomátvétel" (vagy visszavétel?) történt a HTKA-n?

már ezért a kommentért megérte visszaolvasgatnom, hogy mi ez a haddelhad :D </blockquote>

Egy moderátor nem is végzi jól a munkáját ha egyszer sem zsidózzák (vagy ebben az esetben atlantistázzák) le.
 

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 073
9 580
113
<blockquote rel="eSeM"><blockquote rel="haubagoi">Miért érzem azt, hogy Mack moderátori színrelépésével "Atlantista hatalomátvétel" (vagy visszavétel?) történt a HTKA-n?

már ezért a kommentért megérte visszaolvasgatnom, hogy mi ez a haddelhad :D </blockquote>

Egy moderátor nem is végzi jól a munkáját ha egyszer sem zsidózzák (vagy ebben az esetben atlantistázzák) le.</blockquote>

Neked ez tetszik, az biztos.
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
7 127
12 384
113
Lassan ez lesz a legpörgöbb topik!!
Mellékesen szerintem nem atlantista, hanem sztalinista. De ez ugyis mndegy, mert köztudomàsú, hogy az erősebb kutya ül a hosszabb àgon.