Javasolnám a láblécben az RSS linket átalakítani:

Lesz valamilyen statisztikai összefoglaló a tavalyi évről?
Úgy tűnik, hogy nagyon szét kell húzni az írást. A korábbi részhez képest olyan szinten továbbfejlesztem a tartalmat a (viva la) evolúció tekintetében, hogy 4-5 játék bemutatása is széthúzódik vagy 25-30 oldalra is. Inkább jöjjön több, de rövidebb rész. Így tartalom is gyakrabban lesz. Csak így a végén vagy 12 vagy akár még több részes lesz a sorozat...Rövid hírek. Ameddig lektorálódik a légvédelmi tüzérséges cikk, addig elkezdtem dolgozni a repszim történelem 2. részén...
Rövid hírek. Ameddig lektorálódik a légvédelmi tüzérséges cikk, addig elkezdtem dolgozni a repszim történelem 2. részén.
Utána a Gripen FAQ jön, de előre félek tőle, hogy ki és hány ponton fog belekötni ilyen olyan apróságokba amiatt, hogy az egész történet ma nézve "csak" cél vagy angolosan fogalmazva WIP (work in progress)...

) Szóval... letiltottam személyeket, ez működött is, többet nem láttam a hozzászólásaikat, és nekem sem tudtak írni, így belém-kötni sem. Az én letiltásom azóta lejárt (addig csak néha néztem ide be). Azóta aztán jött olyan téma, amihez elkezdtem hozzászólni.
Egyszer csak úgy kb. 1,5 hete azt vettem észre, hogy olyanok postjait látom, akiket letiltottam !!!! 

De nem csak hogy látom, idővel kiderült, hogy írni ás likeolni is tudnak nekem !!!!
Hinnye, mondom ennek a fele sem tréfa...
Aztán kikerestem és beleolvastam ebbe a topicba, hátha csak valami rendszer átszervezés, fejlesztés van az egész mögött, aztán majd később helyreáll ez is, felesleges szólni. (valami volt azt láttam, az éjszakai mód...) De nem így történt, azóta sem állt helyre a hiba. Bejelöltem értesítésre is ezt a beszélgetést, hogy lássam, ha esetleg máshol mások is találnak problémát, akkor én is szólok, hogy találtam egy ilyet is. Egyáltalán nem zavart amúgy az a kettő akit láttam de le van tiltva, sőt likeoltak is, írtak is, mert úgy látom helyreált náluk a béke (a részükről, mert én nem csináltam nagy ügyet belőle). Amúgy egynek akit idén tiltottam már "személyes amnesztiát" adtam, és akiket látok azt a kettőt IS le fogom venni a tiltólistáról, úgyhogy összesen (egyenlőre) 3-an maradnak csak rajta, de addig, amíg most nem jelentem a motor és/vagy adatbázis problémát, NEM akarok hozzányúlni ehhez, hogy esetleg könnyebben azonosítható legyen, miért nem működik egyes személyek esetében, másokkal szemben meg miért működik. Most egy részét látom a tiltottaknak, én is tudok nekik írni, likeolni, másokat pedig akik szintén a tiltólistán vannak nem látok, és csak az aktív témák / új hozzászólások / követett témák stb. felsorolásban látom, ahol rendre ki is írja mellé hogy "ignorred member", és az adott topicra kattintva VALÓBAN nem is látom a figura hozzászólásait, ahogy annak minden ilyen "ignorred member" esetében működni is kellene.
) Nem görgetek magam előtt személyes háborúkat, úgy hogy én szívesen feloldom idővel az ilyen tiltásokat, csak sajnos nem mindenkinél lehet. Szóval most öten vannak a listában, abból kettőt biztosan ki fogok venni, de amíg a motor bugok nincsenek felderítve, vagy a nálam tapasztalt hiba nem kerül ellenőrzésre, NEM akarok hozzányúlni, hátha így segíteni tudok a hiba megtalálásában. Úgy gondolom, hogy a fórum motor tuningolással / fejlesztéssel egyes személyes beállítások végrehajtása elveszett (de csak a régebbieké), és habár ezek most is szerepelnek az egyes személyek beállításai között, de már nem hajtódnak végre.
(addig is az én beállításaimat továbbra sem piszkálom, hátha könnyebben felderíthető belőle a bugos fórummotor működés oka)Amit én írtam nekem biztosan nem sürgős, csak szóltam. Azért nem törlöm és rakom újra a tiltásokat (mert akkor nálam "problem solved" azonnal, de ez a generális problémát nem oldja meg), hogy ha valamiben segít, hogy ez tényleg így esett, akkor rá lehet nézni. Persze nickeket ide nem fogok kiírni, de privátban mutathatom velük a helytelen működést, meg leginkább képernyőképekben, természetesen azt is csak privát elérésben. És gondolom hogy nem csak nálam jött elő ez a tiltás feloldódás úgy, hogy a nevek meg közben ott vannak a listában. Tényleg csak a fórummotor működése miatt szóltam, mert valami itt ezzel nem "százas", ez biztos.Csak gyors visszajelzés: az értesítések azért nem mennek, mert a levélküldés állt le. De nem a fórum hibája. Estefelé megnézem.

(tehát a személyes szankcionáló eszközzel, az "ignorred"-el,
)
Nos, sajnos mint az élő önkéntes példa is mutatja, ezért kellene hogy ez a hiba ki legyen javítva, mert másoknak a régebbi tiltásai is felfüggesztődtek, hiába vannak nála ott az "ignorred" listán, nem műlködik.

(nem szoktam egyébként megnézni, mit irkálnak-firkálnak akiket letiltottam
)

, vagy 15 éve fórumozok, nagy fórumok elismert tagjaként is, szóval tudom, és ismerem a szokásokat, meg az íratlan törvényeket is... 
)

(egyébként a fórummotorba beépített eszközzel még az ilyen "illegális tevékenységet" is ki lehet lőni, hiába írja megfelelő kóddal, a fórummotor a személyek közti "ignorred member" lista alapján a jó kóddal megadott idézetet is tiltaná, ha a két személy között tiltás van érvényben, nem tudna ilyen illegális húzással sem élni, mint a kedves "rejsz felügyelő", sőt automatikus értesítést is küldene az illegális támadási kísérletről a fórum erre kijelölt moderátorainak, hogy a 2 hónap (vagy az azonnali kivágás) "jutalmat" kioszthassák a zavarosban rosszindulattal halászgató delikvensnek 

)
)
Ezzel válaszoltam, az arányos válasz a törvényes jogok közé tartozik, Magyar jogrend... :
) Lényegi kérdésről volt szó amiben hozzászóltam, ha ez nincs vaskézzel rendezve (mint más fórumokon), akkor azok rendszeresen a legkülönfélébb személyek között igen súlyos problémákat fognak okozni, a moderációnak pedig sok-sok felesleges munkát, mivel lehetőséget ad a kötözködőknek a támadásokhoz, így a cirkusz is mindig ki fog törni. Le kell zárni, ne láthassák egymás bejegyzéseit, ennek így kellene működnie normálisan. Ha nem látja, nem tud válaszolni címzetten, lecsökken a konfliktusok száma. Ha pedig megkerüli (bármilyen módon), azt kőkeményen büntetni kell.
Már ne is haragudj, de akkor ez nagyon defektesen működik.A margóra...
Ha te ignore-ra állítasz valakit, az attól még a te kommetjeidet látja. Te nem látod az övét.
Én pl. tudom, hogy pöcshuszár ingnor-ra rakott, de attól látom a kommentjeit. Ahogy gondolom blogen az én kommentjeimet.
Ennek fényében ez a mártír wall of text picit vicces volt...
Főleg, hogy a moderátor értesítése gomb is létezik...

(nem rajtad nevetek, hanem a szitun
)

Most ismét csak nem rajtad nevetek, de ha ez tényleg így működik, újabb javaslatom van (ami kiválóan passzol és pont ebbe a beszélgetésbe való téma), hogy ha lehet az a kérésem, sürgősen változtassák meg ezt a gyakorlatot, még mielőtt híre megy.Már ne is haragudj, de akkor ez nagyon defektesen működik.(nem rajtad nevetek, hanem a szitun
)
Szóval az amikor valakit nyíltan, "tálcán kínálnak fel", hogy a tudta nélkül bármilyen megalázást elkövethessenek ellene. Ez kb olyan, mint amikor a megbukott orvlövész áldozataira sötétítő szemüveget tesznek, hogy ne lássa, mikor lő, vagy a megbukott kukkolónak olyan átlátszó féloldalas tükröt szerelnek fel (ingyen és bérmentve), hogy az áldozat többé ne láthassa, mikor kukkolja a kretén...Most ismét csak nem rajtad nevetek, de ha ez tényleg így működik, újabb javaslatom van (ami kiválóan passzol és pont ebbe a beszélgetésbe való téma), hogy ha lehet az a kérésem, sürgősen változtassák meg ezt a gyakorlatot, még mielőtt híre megy.
A két hónap kitiltást pedig ettől függetlenül fenntartom "rejsz felügyelő"-vel szemben, mert sajnos egyáltalán nem alaptalanok. Az hogy most ezt ide írtam két okból van - egyrészt itt lehet észrevételeket tenni, másrészt a téma is ennek a topicnak a témája. Én sokkal jobban örültem volna neki, ha ez a "rejsz felügyelő" az újabb belém kötései helyett normális lesz, és töröltem volna az "ignorred" listámról, ahogy a másik személyt is. De ő már sajnos csak ilyen acsarkodó, ezzel nincs mit tennem. Sok ilyen van rajta kívül is az egész világon. (többek között ezért is vágnak ki rövid úton kötözködő embereket komoly fórumokról, mert nincs mit kezdeni velük, nem fognak megváltozni, ahogy "rejsz felügyelő" esetében is ez a konkrét példa sajnos mutatja)
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..