M
molnibalage
Guest
Nem szétlopják, hanem n+1 progamba kezdenek bele, aminek a felét aztán pénzhiány címszóval lelövik, mikor már dollármilliárdok is elmennek rá. Meg a hosszútávú koncepciótlanság. Megy az A-10C program még az utolsó gép sincs készen, de a gépeket le akarják állítani. Ez nem lopás, egyszerűen a fasz döntések miatt szétfolyik a pénz.Amúgy az ilyen USA hadtechek kapcsán mindig az az örök vita jut eszembe amikor azzal példálóznak, hogy melyik ország mennyit költ a haderejére, és az amelyik többet költ az biztos jobb is. A helyzet meg az, hogy ez így általánosságban nem állja meg a helyét.
Ezzel most nem az USA fölényét akarom megkérdőjelezni, mert még mindig a vezető katonai hatalom szerintem is.
DE! Az elköltött dollár/képesség/vásárlóerő paritás viszonylatában iszonyatosan sz@rul állnak. És ez kb. minden téren igaz rájuk.
Én meg vagyok arról győződve, hogy azért folyik ilyen szinten minden felé a pénz mert egyszerűen ellopják. A hadsereg, a hivatalnokok, és a fegyvergyártó multik lényegében szétlopják az USA hadi költségvetését. És a legnagyobbat lopni az olyan K+F-el lehet aminek a végén nincs kézzel fogható eredménye, mert egyszerűen törlik a programot.
Rosszabb esetben pedig gyártanak belőle pár darabot ami sz@rt se ér. Lásd. LCS "hajók".