Civilek mentek erte es levagtak a fulet?![]()
![]()
![]()
Úgy látszik a hős Azovos otthon bujkált anyucinál...
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Civilek mentek erte es levagtak a fulet?![]()
![]()
![]()
Úgy látszik a hős Azovos otthon bujkált anyucinál...
Lassan mar az sem lesz igaz, amit kerdez az ukran. Hihetetlen, se a csecsen ,se ez a generalis... Kezdem ketsegbe vonni a Kijev szelleme altali 25 legigyozelmet is lassan
Harkovval kapcsolatban pl az én személyes véleményem, az, hogy amikor pl szombaton beküldték az "orosz városnéző turista csoportot" még úgy gondolták, hogy mivel sok orosz lakja nem fognak harcolni és nem a megszállókat látják bennük, nem így történt , jól látható volt, hogy az ilyen tapasztalatok hatására Kherszonba már IFV-l és nem ministráns fiúk csapatával vonultak be....Akkor sem menthető hogy így otthagyjanak depózva ilyen kaliberű eszközöket....
Őrzés nélkül ráadásul.
Ahogy nem tudom milyen parancsnak kell elhangzani ahhoz hogy úgy menjek be egy városba, ahogy bementek VDV- sek akiket lemészároltak.
Ezek irracionális dolgok. Ez nem logisztika hiányát feltételezi, hanem dilettanizmust.
bokiA harci hadmüveletek tervezésérő, kivitelezéséről megírtam a véleményemet az els♪ nap után. Azt is megírtam, hogy én hogyan kiviteleztem volna, igaz mikor katona voltam nem vettem részt hadmüveletek tervezésében más országok ellen csak szárazföldi hadgyakorlatok tervezésében...
Nem tudom, de még az age of empires-bem játszottam anyagháborút.Amúgy szerintetek mennyi lehet a reális orosz halott? Vagy csak nekem tűnik irreálisnak a 6000-9000 szám?
Nincs bizonyíték, eddig legalábbis.Ez mennyire valós?
Nem gondolom, hogy ez tudatos lenne, ez az orosz hadsereg jelenlegi állapotára szervezési hibáira vezethető vissza....Ja és ettől küldik a tankok előtt a kamazokat, vagy a VDV-s bohócok, vagy stb stb stb. Láttunk elég példát már rá.
szerk:
+se kaja, se nafta. Profi. Jól elhitetik a világgal, hogy milyen szerencsétlen balfszok, aztán majd...![]()
Reutersen így jelent megeddig senki sem hozta le a mainstreamből, még az oroszok sem. úgyhogy óvatosan ezzel (google keresés a tweet szövegére)
Ez nem konvencionális háború, ez teljesen más.boki
Akárhogy is jutottunk idáig, az eddig látottakból egyértelmű, hogy ez az orosz haderő nincs pariban a NATO erőivel, még az USA nélkül is boldogulna/ boldogulnánk. Engem is meglepett nem tagadom.
A kérdés nyilván költői volt és nyilván nem neked kell ezeket megválaszolni. A katonai tervezésnek az a célja, hogy "hogyan?" kérdésre megadja a válaszokat.A harci hadmüveletek tervezésérő, kivitelezéséről megírtam a véleményemet az els♪ nap után. Azt is megírtam, hogy én hogyan kiviteleztem volna, igaz mikor katona voltam nem vettem részt hadmüveletek tervezésében más országok ellen csak szárazföldi hadgyakorlatok tervezésében...
Úgy kell összefogdosni a határon az embereket, meg úgy kell börtönben toborozni. A többség nem jelentkezik harcolászni.Nem kényszeríti senki a civileket pl hogy harcoljanak.
Mégis sokan mentek. Mert az a hazájuk és meg akarják védeni.
Nyilván akkor is ezt mondanád ha Mo-t támadnák meg gondolom.
A tábornok meg Custer. A bomba meg cluster.
Nem a fennmaradásáért küzd? Vova konkrétan azt mondta hogy olyan ország mint hogy Ukrajna nem létezik. Te megetted ezt a "DENACIFIKACIÓ" szöveget. Komolyan van két szélsőjobbos zászlóalj és ráhúzzák egy negyven milliós országra a náci jelzőt, hihetetlen. Két zászlóaljnyi nácit még itthon is találok.Ez így van, honvédő háborút folytatnak, ugyanakkor hatalmas felelősség van a hadvezetésen és a kormányon is. Felelőtlenség a haditechnika lakóövezetbe telepítése, mert azzal a polgári lakosságot sodorják veszélybe. Ugyanígy hatalmas felelőtlenség (és lámpavasra kellene húzni a felelősöket) a polgári lakosság felfegyverzése. Ez utóbbit úgy tartanám elfogadhatónak, ha minimum gyakorlóruházattal együtt osztanák és szabályozva lenne , hogy a fegyvert csak katonai ruházatban lehessen viselni. Látjuk mi történik, csoportos lincselések , rablások történnek folyamatosan. Ahogy civilek állnak neki lövöldözni az orosz katonákra, nagyon csúnya megtorlások lesznek. Inkább ne is menjünk bele, hogy a vezetés valószínűleg éppen erre játszik...
Ukrajna nem a fennmaradásáért küzd jelenleg, hanem az amerikai érdekekért. Ha a hadseregüknek lenne esze, letartóztatnák a teljes kormányt valamint az Azov és egyéb náci bandák vezetőit és ezüsttálcán szolgálnák fel a ruszkiknak, minden problémájuk megoldódna nagyon gyorsan. A gond az, hogy az utóbbi 15-20 évben olyan szintű oroszellenes agymosás folyt náluk a médiában és már a hadseregnél is hatalmas a náci illetve amcsi befolyás, így már Ők sem mernek ilyet meglépni.
Tudod ki szégyellje magát? Azok az ukrán vezetők, akik a saját orosz testvéreik ellenében az USA érdekeinek kiszolgálójává tették az országukat, átjátszották a nemzeti vagyont az USA nagytőkének, mindeközben engedték hogy a kőkeményen náci Azovosok és Banderisták gyakorlatilag bárkit terrorizáljanak, a kisebbségeket megfosztották a jogaiktól, sőt előszeretettel viszik a kárpátaljai srácokat kelet-ukrajnába ésatöbbi... És igen, ez a velejéig korrupt és tolvaj vezetés az, akik az is kevés, hogy gennyesre keresték magukat, Ők még ezen felül addig húzogatták a medve bajszát, hogy ez lett a vége. Kurvára nem tudom őket sajnálni.
Ezt árnyalnám. Nézték, csak történelmi-kultúrális okokból máshol van az ingerküszöbük. De a demográfiai helyzet romlása is abba az irányba mutat, hogy erre több figyelmet fordítsanak.+az oroszok sosem nézték azt a szempontot, hogy alacsony legyen az élőerő vesztesége (Afganisztán, Csecsenföld stb)
Maradt még 69. De mivel hadiállapotot hirdetnek, nyilván gyorsan töltik az üresedéseket. Ilyen a háború...Ez mennyire valós?
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..