Jah, teljesen egyetértek, amúgy nekem is az volt az első gondolatom, hogy mi van, ha Venezuela és Amerika említőlegesen tárgyalt ilyesmiről, de nem született megállapodás, aztán a CNN-re már úgy jutott vissza a dolog, hogy egyébként tervezik a sztorit. Ez viszont szerintem se túl valószínű, ha csak nem arról van szó, hogy hirtelen megpróbálja kirántani Amerika Oroszország karjaiból Venezuelát, ők meg kapva kapnak az alkalmon, hogy ledobják magukról a szankciókat meg a pária státuszt.
Az egyiptomi vonal azért is lehet valószínűbb, mert most sok oroszokkal üzletelő, de mondjuk nem teljesen orosz-dependens ország döntött úgy, hogy az ukrajnai akció miatt vállalhatatlan lett Putyin és inkább leépítik velük a kapcsolatot. Asszem pont ma reggel olvastam, hogy a Szu-35-ös deal is végleg megy a levesbe. Mindez persze nem jelenti azt, hogy Egyiptom ezért beáldozná a saját légvédelmét, de mi van, ha kapnak helyette mást az amcsiktól? A lengyeleknél is ilyesmiről volt szó, aztán ugye nem lett belőle semmi, de ettől még úgy tűnt, vannak olyan döntéshozók, akik komolyan gondolták a dolgot.