Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Nekem semmi bajom az oroszokkal ezt már leírtam számtalanszor vannak orosz és fehérorosz ismerőseim is akikkel tartom a kapcsolatot, de mint látod az ukránok már 22.napja nap mint nap azt bizonyítják, hogy nem kérnek Oroszországból.....Ha jól tudom, elég sokan menekültek K-Ukrajnából OO-ba majdan után, ez nem azt támasztja alá, mintha nem kérnének belőlük. És pontosan milyen is Oo? Lehet, hogy neked nem tetszik, ami ott megy, de elég sok embernek szimpatikus, hogy nem engedik a buzipropagandát és egyéb társadalmat felforgató tevékenységeket sem.
azért ez még Putyesztől is eléggé szép retorika, nem lehet, hogy az ukránok ferdítettek egy kicsit?
ha viszont nem, akkor magára, mint nyugaton jachttal rendelkezőre, fattyát Svájcban tanítattó apáról is beszélt? miért hord akkor nyugati ruhát? miért nem hord рубахát?
Mintha erről az esetről került volna fel videó... Mi-24 repült az autópálya felett hosszába és nemirányított rakétákkal kiszedte a sorból.február 26-i videó
Ukrán kormány és hadsereg =/= ukrán nép.Nekem semmi bajom az oroszokkal ezt már leírtam számtalanszor vannak orosz és fehérorosz ismerőseim is akikkel tartom a kapcsolatot, de mint látod az ukránok már 22.napja nap mint nap azt bizonyítják, hogy nem kérnek Oroszországból.....
A keleti életet ne azonosítsd az orosszal. Kína is Keleten van. Ettől függetlenül igaz, hogy Európa a világ egyik legmagasabb életszínvonat biztosító kontinense. Nem véletlen a migráció iránya se Európa, sem az USA felé. De Ukrajna Európa legszegényebb országa, van egy olyan sejtésem, hogy marad is. Meglátjuk.Nyomhatod ezt a süket dumát, de Wilsonnak alapvetően igaza van.
Melyik ukrán vágyna orosz életre, ha felsejlik egy olyan opció is, hogy rubel helyett euróban kapja a fizetését? Oo az egyéb szóbajöhető alternatívákkal szemben nem képes olyan vonzó közeget teremteni az ukránok számára, ahova maguktól békésen begravitálnának. Ezért kell a háború az oroszoknak.
A szovjet helyett a többség inkább az Európai Uniót választja. Lehet ezt nem szeretni, de az ukrán ellenállás hevessége nem azt igazolja, hogy az ukránok többsége keleti életre vágyna.
Azon elgondolkodtál már, hogy vajon miért menekül most 10x annyi ukrán nyugat felé mint keletre?
Ez Mondjuk így nem igaz, ugyanis én lengettemEmber, ezek most épp egy másik ország lerohanását ünnepeltetik a kölykökkel, nem a saját földjükön vívott szabadságharcukat az elnyomóik ellen. Legyünk már legalább ennyire objektívak!
Mi sem lengetünk magyar zászlót júniusban a Barbarossa hadművelet megindításának évfordulóján, pláne nem gyerekekkel.
Nem harcolnának az ukrán katonák ha nem lenne meg az ukrán nép részéről a társadalmi támogatottságuk ezzel kapcsolatban, és ugye az ukrán nagy számú területvédelmi erőt az átlag ukrán civilek alkotják...Ukrán kormány és hadsereg =/= ukrán nép.
Én láttam a "népről" mindenféle videót már: olyat is, ahol molotovval dobálják az orosz katonákat, meg olyat is, amin örülnek nekik.
Szerintem hogy "az" ukránok mit akarnak, azt mi innen nem tudjuk eldönteni.
Nincsenek érzelmi kitöréseim, csak megint a fele beosztottam nem jött dolgozni, mert ebolásak, covidosak, esetleg kolerásak. Jellemzően a 20 éves társaság, és megviselte a lelkemet reggel a sok blődség amit kapokNem értem sem nálad sem másnál ezeket az érzelem vezérelt kitöréseket, ez az én véleményem ez volt már két hete is, és most is az nem kell vele egyetérteni,ez egy fórum sok fajta nézőponttal ez a lényege,én például nem tartalak téged agitprom oroszberencnek az meg, hogy páran mit gondolnak rólad engem teljesen hidegen hagy,és ez utóbbit tudom tanácsolni neked is....
Az ukrán korrupciót kivéve te nagyon el vagy tájolva, hogy mi megy a nagyvilágban. Jártál, éltél, dolgoztál már a Lajtától nyugatra?Nem tudom, milyen filmet nézel, de:
- lehet szidni az oroszországi korrupciót, de az ukrán annak sokszorsa
- lehet menni dolgozni a Zeuba, csak sokkal körülményesebb, mint Oroszországba, plusz az oroszok elismerik az ukrán diplomát, míg az ápoló, tanár stb az EUban mehet a sorra vagy kurvának Amszterdamba
- Euróban nem fizetést kaphat az átlag ukrán, hanem vételárat a gyerekéért, ld még béranya üzlet.
Persze értem én, nagyon vonzó az ájfón meg a Netflix-univerzum, ahol mindenki sikeres, boldog és szép, csak a valóság kicsit más.
Jó, és ettől hogyan fog Ukrajna felvirágozni és mikortól vezetik be Ukrajnában az eurót?Ennek ellenérte mégis nyugati irányba mennek az ukrán menekültek. Biztos át akarják műtetni a gyereket.
Ezt a propagandát azok az ukrajnai oroszok oszlatták el, akik oroszlánként küzdenek a hazájukért.
Bocs...ezen beszartam. nem tudják az emberek miért csapkodom sírva az irodában az asztalomCivil ukrán áldozatok miután a gonosz oroszok szétlőtték őket. Az egyik hulla feltámadt és cigizik...
VK | VK
vk.com
A németek 6 éven keresztül bizonygatták, aztán most mégis 2. USA lett belőlük. A háború meg a forradalom nem demokratikus népszavazási intézmények.Nekem semmi bajom az oroszokkal ezt már leírtam számtalanszor vannak orosz és fehérorosz ismerőseim is akikkel tartom a kapcsolatot, de mint látod az ukránok már 22.napja nap mint nap azt bizonyítják, hogy nem kérnek Oroszországból.....
Ha az oroszokon múlik sehogy, de egyre inkább úgy látom hogy ők se tudnak mit kezdeni az ukránokkal. Putyin a Majdan óta elérte hogy minden eddiginél erősebb az ukrán nemzettudat. Úgy látszik Putyin nem érti hogyan működik a nacionalizmus, mert csak feltüzelni tudta amikor oltani kellett volna. Most ezt már ő se tudja eloltani.Jó, és ettől hogyan fog Ukrajna felvirágozni és mikortól vezetik be Ukrajnában az eurót?
Nem harcolnának az ukrán katonák ha nem lenne meg az ukrán nép részéről a társadalmi támogatottságuk ezzel kapcsolatban, és ugye au ukrán nagy számú területvédelmi erőt az átlag ukrán civilek alkotják...
És felhívom mindenkinek a figyelmét egy nagyon fontos tényre az ukrán hadseregben és a területvédelmi erőknél nagyon sok a családos házas férfi, ha az ukrán nők úgy gondolnák, hogy semmi értelme ennek a harcnak és jobb lesz nekünk Oroszországban ezek közül az ukrán férfiak közzül sokan már nem harcolnának....
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..