A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

Gondolom mivel jön pár Lynx ezzel képességet teremtünk( de igazad volt @Terminator ) és a hozzájuk érkező pár Spike ismét képességet teremt.
@exi
A "10 km feletti páncéltörő" az a helikopterekről indítható Spike rakéták setén lehetséges - ha csak nem rendeltünk SPIKE NLOS-t...
Helikopterről az LR2 is tud kb. 10km-et, földről csak 5,5-öt.

• Tetszik
Reactions: vasszekely
Hogy minek keverted ide az osszes tobbit...?
Az LR2 várható a leghamarabb, ami Lynxhez és a gyalogos indítóhoz való. Ezek csak 5,5 km-et tudnak földről, 10 km körül levegőből.
A H145M-ekhez az ER2 való elsődleges (Airbus is ezzel tesztelt), de ezek 16 km-ről indíthatóak maximum. Ez még csak pár év múlva várható, mert az integráció még nem zárult le rendesen és kell hozzá inító szoftverfrissítés stb.

Szóval gyakorlatban 10km-es páncéltörő rakétánk nem lesz még jó pár évig.

MG szerint nem veszünk használt cuccot - eddig a csak a kiképzésre használt A4-esek a kivételek.
Szerintem bejelentkezünk egy újabb adag A7-re vagy "A8"-ra a KMW-nél - 2026-os szállítást tudnak vállalni most éppen.
ÚJ cuccokat, hangsúlyozom ÚJ cuccokat is veszünk nem???? Pl VADONAT ÚJ A7+

:) Látom nem érted! A kommentedbe benne volt az az egy szó hogy "használt" erre átrakták ebbe topickba! Nevetséges! Jó összezagyválják a topicok témáját!
Chandler99 indította el az offtopik hozzászólás láncot a lengyel haderőfejlesztési topikban, hogy vegyük meg a lengyel használt Leo 2 harckocsikat. Utána pedig jött a szokásos "azt mondták hogy nem veszünk használtat" és az "akkor vegyünk újat"... a Használt eszközök beszerzése topikban 600 hasonló hozzászólás született fél év alatt, ezért került oda. De Aladeen az egyik hozzászólásában felsorolta, hogy mi várható még idén, ami hasznos hozzászólásnak tűnt, ezért inkább áthelyeztem az egészet ide.

Tök poén ha egy komment 3 (!!!) topicot is megjár....!
Írtok minden topikba mindent össze-vissza ami eszetekbe jut... más fórumozóktól meg jönnek a hozzászólások hogy "Ez akkor most milyen topik???"
Nekem is egyszerűbb lenne ha nem kellene a kialakuló több oldalnyi offtopik hozzászólást átolvasni és áthelyezni azért hogy kb. arról szóljon egy-egy topik, ami a címe...

Írtok minden topikba mindent össze-vissza ami eszetekbe jut... más fórumozóktól meg jönnek a hozzászólások hogy "Ez akkor most milyen topik???"
Nekem is egyszerűbb lenne ha nem kellene a kialakuló több oldalnyi offtopik hozzászólást átolvasni és áthelyezni azért hogy kb. arról szóljon egy-egy topik, ami a címe...
Most ne akard nekem bemagyarazni hogy az a 4 oldali beszelgetés a hálózsákokról a phz2000 topikba nem jó helyen volt ?! :eek::confused: