[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Lator

Well-Known Member
2017. március 7.
2 474
10 731
113
Hallottál olyan fegyvercső ötvözetről, hogy króm-nikkel-vanádium+a többi? Merthogy pl. még a Szerbek is gyártanak olyan fegyvercsöveket amik ebből vannak, és majdnem kilőhetetlenek. Persze a fejlett nyugat, csak és kizárólag a technikai pontosság kedvéért olyant gyárt, ami pont fix 3000 lövésre elég, oszt megy a kukába. Bezzeg a primitív keletieknek van képe olyant gyártani, ami 10000 lövést is kibír. Nem is értem, hogy a D-20 és 30-asoknál miért nincs ilyen baj :rolleyes: .
Kíváncsi lennék azokra a "majdnem kilöhetetlen" Szerb fegyvercsövekre.
Szóval szerinted a Németek nem ismerik eme ötvözeteket. Mókás fiú vagy te.
Merész ez a d20-30 összehasonlítás is, lötáv, pontosság, tüzgyorsaság és minden egyéb tekintetben. Komolyan gondoltad?
A pzh2000 nagy pontosságú tűzcsapásokra készült, természetesen sokkal nagyobb a karbantartási igénye mint egy d20 nak amivel 15 km ről még egy futball stadiont is nehezen találsz el.
Ne kezdjük már el az örökös vitát az orosz és a nyugati fegyverek összehasonlításáról, a modern nagy pontosságú potens fegyverek mindenhol karbantartás igényesek.
A hatékonyságról (költséghatékonyság ról) meg csak annyit, nem mindegy hogy egy cél leküzdéséhez 100 malacot lösz el vagy csak 10 et.
Nem is értem hogy miért nem vesz mindenki inkább ösöreg foshalmazokat modern tüzérségi eszközök helyett, a honvédségnél is talán jobb lenne néhány osztálynyi d20 a pzh2000 helyett.
Nem azon akadtam fenn hogy elnyűtték öket, hanem hogy csodálkoznak ezen, szerintem csak a szokásos hiszti megy hogy még több fegyvert kicsikarhassanak.
Elnyühetetlen csodafegyverek sajnos nincsenek.
 

malleusorbis

Well-Known Member
2022. március 21.
775
7 097
93
Egy PZH2000 lövege 2500 lövésre van hitelesítve, amilyen intenzíven használják az ukrik őket szinte már biztosan elérték ezt a lövésszámot, úgyhogy ha a hír igaz akkor ezen nincs mit csodálkozni.
Az egy hónap se. Ennél még egy Candy mosógép is több garival rendelkezik. Kíváncsi lennék a ruszki technika, ezen paraméterére.
 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 440
12 396
113
Nézz már rá légy szíves azokra az orosz hadműveleti térképekre az április közepén indult donbaszi offenzíva eredményeként egy szűk frontszakaszon sikerült a "félelmetes orosz haderőnek" kőkemény 40 km előrehaladni nagy véráldozatok árán miközben a hersoni fronton semmit sem haladt előre és Harkovnál is területeket vesztett.

Így szerintem kettőnk közzül lehet inkább neked kéne futni néhány kört ezügyben....
Nézz már rá, hogy területileg hány m2 van elfoglalva, te nagyon okos. Rossz vicc amit művelsz.
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 444
34 397
113
Marhaságot beszélsz. A szerbek csak szeretnének olyan csöveket gyartani mint a németek. Ami eszi a csövet az a 40km+-os lőtáv és a hozzá való lőszer+töltet. Csoda nincs, lőtávot nagyobb energiával tudsz növelni amihez több lőpor kell (azonos csőhossz esetén)az meg eszi a csövet.

Azt tudod-e, hogy a krómozott cső kevésbé pontos, mert többek közt nem lehet a krómot semmilyen technológiával azonos vastagságban felvinni a csőbe?
a csövet magát nem a töltet eszi hanem a lőszer (gránát) a nagyobb tömítés miatt vastagabb vagy keményebb gyűrűzés miatt.
a töltet a lőporkamrát eheti meg a zárat meg a hidraulikát és egyébb szerkezeteket. ha a csövet eszi meg azt csőrobbanásnak nevezik.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
47 993
78 326
113
Az egy hónap se. Ennél még egy Candy mosógép is több garival rendelkezik. Kíváncsi lennék a ruszki technika, ezen paraméterére.
Ugyanennyi.

Szittya ne beszélj hülyeséget. Ugyanaz a lövedék lassabban kilőve kevésbé terheli a csövet mintha gyorsabban lövöd ki. A sebesség azonos csőhossznál csak lőportöltettel növelhető.
 

embersarkany

Well-Known Member
2014. augusztus 22.
756
4 090
93
lehet nemsokára usa számára ukrajna már nem lesz többé fontos ...
mert:

itt lett volna egy remek alkalom arra, hogy tényleges kárt okozzanak

lassan átértékelődnek a dolgok?

azovos halála
 

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 524
13 042
113
Off..

Szerintem ez pont fordítva van.

A japán tud gyártani autót hosszútávra. Ma is tud.
A német is tudott, úgy a 2000-es évekig, csak aztán mammon lett a istenük és ugye az nem biznisz, hogy megveszi az ember az autót és 20 évig használja...bekerült a képbe a tervezett elavulás, természetesen ilyen minden autónál van, de a németek úgy is tervezik meg az adott alkatrészt, hogy x év után beszarjon... gyakran túlgondolt, kényes és felesleges dolgokkal teli vágva, ez jellemzi a mai német autókat. Arról nem is beszélve, hogy az egyik prémium gyártójuk típusai rendszeresen kigyulladnak. Hulladékok...

Francia nagyon kényelmes, de igazi hulladék, ahogy az olasz is. Kivéve az Alfát, az ottvan azért.

Aki megbízható autót akar, az eddig is japánt vett és ezután is azt fog.

Csak egy közismert példa: A sivatagban miért Toyota Land Cruisert meg Hiluxot használ mindenki ?
Miért nem Ford Rangert meg VW amarokot meg hasonló, játék/mű terepjárókat ?
Mert ezek hulladékok, nem bírják a tényleges terhelést.... ezek arra jók, hogy a buta szomszédnak lehessen villogni a városban, meg, hogy az amcsik, németek rejtett kisebbségi komplexusaiból származó megalomániáját kiszolgálják.


Ha feladat van és ha esetleg az ember élete is múlhat rajta, csak a Toyota jöhet szóba. Az autó.

On

Nem mondom, hogy nincsenek megbízható típusok.
De valamiért mégis az a helyzet ebben az országban is, hogy egy közös van egy avensisben és egy b5 passatban. Semmelyikből sem tudsz fél millió kmes darabot venni. B5 passatból már valójában mind felette volt. Az annyi idős corollák, avensisek meg már a menzán vannak kanál formájában
Motorikusan sem, kasztnira meg pláne.
Eleve árérzekenyek vesznek, kis futásra, akiknek nincs pénze németre. Aurist, jazzt, yarist.. mennek vele évi 5e kmt, de még ilyen hobbihasználat mellett sem érik meg az oldtimer kort. Pár kivétellel a szemétbe megy mind.
Én elhiszem, hogy egy oldshool land cruiserből vagy volt egyszer olyan mentő, ami bírta. De ez nem az a film.
Persze vallási szinten megy. Ez olyan, mint a dízel tulajokkal beszélgetni a foogyasztásról. Pár éve akkor volt a mélysötétség, ha nem azt hazudtad, hogy tiporva 4 litert eszik, akkor az anyádat szídták. Mindenki tudja, hogy baromság.. de hajtják. Na a japán tulajok éppen ilyen mondákból építkeznek.
Azért pár szervíznek dolgoztam már.
De mondom, csak ki kell nyitni a szemed az úton. Ez nem a 30 éves old timer japán autók országa. Ha valaki lát egy ilyen korabeli japánt az szinte különleges pillanat. Azok az ovik menzáján vannak.

Na mindegy.. on:

Nem lehet, hogy a pzhból létezik consumer és industrial változat is? Az export piacos meg hobbicélú felhasználásra készült.

Szóval akkor ma is megdőlt egy wunderwaffe legendàja?
Himarsé meddig fog kitartani és mikor elfelejtik atlantistáink a hinarsot minlesz a következő. Persze az f16 és az m1 vágyakozáson túl.
Én nem ítélem el, gyerekeim is hisznek a mikulásban. :)
 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 440
12 396
113
Amikor nagy lesz a baj, akkor majd bólintanak az Északi áramlat 2-re. Kérdés, hogy akkor akar-e még Moszkva szállítani?
Miért ne akarna, nekik ez pénz :) ma is volt egy kijelentés, talán Lavrovtól, hogy az ÉÁ2 üzemképes egyébként..
Akkor tudnám elképzelni, hogy nem szállítanak, ha már nem lenne rá szükség. Pl a kiépült keleti infrastruktúra után
 

embersarkany

Well-Known Member
2014. augusztus 22.
756
4 090
93
kezdődik a mentegetés ...

Ha a jelenovkai előzetes letartóztatási központ elleni támadást az ukrán fél követte el, akkor biztosíthatom Önöket, hogy nem akarták ezt megtenni. (c) Pentagon

mondom én, hogy szöktetés akart ez lenni, csak a HIMARS félrehordott. mert működik a zavarás :)
 

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 524
13 042
113
kezdődik a mentegetés ...

Ha a jelenovkai előzetes letartóztatási központ elleni támadást az ukrán fél követte el, akkor biztosíthatom Önöket, hogy nem akarták ezt megtenni. (c) Pentagon

mondom én, hogy szöktetés akart ez lenni, csak a HIMARS félrehordott. mert működik a zavarás :)

Az enigmát sem lehetett megtörni. Itt is feltétel nélkül hisznek az m kód törhetetlenségében...
 
W

Wilson

Guest
OKÉ. De ezt kérdeztem: "Miért szerinted mennyi? Vagy a szakadár államok területeiről már végleg lemondtak?"
Kommunikáció szintjén nem, a valóságban viszont igen.
Nézz már rá, hogy területileg hány m2 van elfoglalva, te nagyon okos. Rossz vicc amit művelsz.
Rossz vicc az, hogy annyira sem vagy képes, hogy kiguglizd a számokat.

Zelenszkij 125000 km2 beszélt az annektált Krím és a szaki köztársaságok területével együtt.

Donyecki Népköztársaság
7,85 ezer négyzetkilométer

A Luhanszki Népköztársaság területe 8,38 ezer négyzetkilométer

Össz: 16,2 ezer km2

területű volt febr.24-e előtt...

A Krím területe 27.000 km2

Ha ezt összeadod akkor bizony 43000 km2 jön ki ha ezt levonod a 125000km2-l az bizony 82000 km2.

És ha számításba veszed, hogy Ukrajna területe 600.000 km2, akkor bizony látod, hogy február 24-a még Ukrajna területének ötödét sem foglalta el az orosz haderő.

Az egy hónap se. Ennél még egy Candy mosógép is több garival rendelkezik. Kíváncsi lennék a ruszki technika, ezen paraméterére.
Ennél a ruszki technika sem tud többet.

Persze,de max csak ha az előírt időszakos ellenőrzéseket és a TK-kat végrehajtod rajtuk.Ha ezeket nem hajtod végre,nem fogsz 4000 km-ert rally-zni velük.
Igen ez pontosan így van.

 

empontipont

Well-Known Member
2015. augusztus 17.
717
2 607
93
Nem is régen egyik versenyen hallottam anyázni a japán motor tulajt, hogy már megint beszarik a sosem elromló japán, a szemét olasz meg még mindig megy.

De én is a japán motorosok miatt hagytam abba a javítást. Akkora szemétdombokkal járnak, arra hivatkozva, hogy nem kell javítani, hogy az félelmetes.
De a kocsiban is csak hobbihasználatra valót tudnak, persze vannak a legendák, meg a hitkérdések.. de mutassa már meg valaki az utakon a 30 éve sosem elromló lexusokat, toyotakat. Már mind a szemétdombon van... lassan old timer golf 4, 28x visszatekerve, mai napig 240e kmes óraállással dömping van.
Ahogy a használtpiacon se találsz félmillió kmes japán személyautókat, mert addigra mind a szemétbe kerül. A német autó buzik szerint szarnak mondott 1.6cr caddyket, meg olaszoktól hozzák be félmillióról 198ra visszatekerve.. aztán itt még 1 céget, meg két tulajt kiszolgál.
Marokkóba meg a mai napig a 124es merci a távolsági taxi.

Japán tulajnál, amikor a karter alján csörögnek a dugattyú darabok, akkor szerinte nem lehet nagy baja, mert (a kedvenc indokom:) tegnap még jó volt.
Félgáz felett fullad, az még hibátlan neki.
És amikor már akkora határ szar, hogy igazából a méhbe kéne leadni, akkor nagynehezen elhozza javításra az akkor már leélt szemetet, akkor nem lehet belőle kihúzni, hogy mi a gond, mert szerinte hibátlan. Max szerinte biztos nagy baj, csak a francia gyártású ngk gyertya kehet a baj. Vagy a szemét magyar benzinek.

Bocs az offért... :D
Amikor 240 ezer km körül a szerelő kicserélte a Mitsubishimben a szelepszár szimeringeket, levakarta a kokszot a gyűrűkről, és mindent visszatett a helyére, mondván fölösleges bármit cserélni. A vizsgán kinézett a srac rám, ennek marha jó a co-ja! Azok a Coltok, meg Lancerek gyakran produkaltak gyári co-t 3-400 e km után is. Sokszor hibátlan motorral mentek a bontóba.
Az egyik haverom 1.080.000 km futás után még eladta a Corolláját egy Nigériai fekának, akinek a motor kellett. Kiviszi, és halász hajót fog hajtani még vagy 20 évig.
A szétzuhant japán cuccok oka legtöbbször az, hogy a fasz tulaj azt hiszi, hogy ez Toyota, tehát nem kell karbantartani, úgysem romlik el! Aztan persze, hogy beszarik!
Aztán azt látja, hogy a haverja Renault Meganja meg elmegy megbízhatóan sok évet. Ja, csak a haverja karbantartotta a Renault!
Ahogy régen a tetűlusta 200d mercik elketyegtek világ végéig, a mostani modern dízelek idegbeteg tulajokkal, meg nem.
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 579
45 544
113
Nekem ebböl az egészből annyi jött át, hogy a modern fegyverekkel nem érkezett modern ûzemeltetési kultúra sem alkatrészek, műhelyek. Így akármit kapnak nagyon hamar leamortizaljak.
Ösembernek bunkósbot jár nem pedig kifinomult harci eszközök.
Azt is kaptak az elején, ezt senki se felejtse el, pontosan úgy indult hogy a volt SZU elfekvő készleteket adatták oda szerte a világból nekik az amcsik! Sose gondoltam volna, hogy örülni fogok neki egyszer, hogy szétvágattuk a BMP-inket, Gvozigykákat, etc etc. de legalább ezt se tudták odaadatni az ukránoknak, mégis volt benne ráció!

Na szóval az van, hogy ahány bunkósbotot adott a Sas az ukránok kezébe az már mind összetört a medve hátán!
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 216
67 031
113
Szar helyzet igen, de vagy tönkreteszed , vagy pedig megpróbálod megőrizni. Érdekes ez az egész ukrán fegyverbiznisz , senki sem gondolta hogy ezeket a harceszközoket karban is kell tartani?
Tójjad csak a malacot olekszij jó van az úgy...
A fegyverek megfelelő kezelése,karbantartása szó szerint életbevágó.
Tudták hogy mit bír, elvileg kitanulták a kezelését, innentől kezdve nem értem hogy mi a faszt csodálkoznak.
Nincs olyan fegyver amit nem nyirsz ki helytelen használattal
De még ez sem oldja fel azt a problémát, ha helyzet megkívánja, hogy Olekszij tolja bele a malacot amíg össze nem esik. Ha egyszer nincs más amivel harcolhatsz, akkor előírással meg amortizációval semmit nem tudsz tenni, mert harcolnod kell vele.
 

Faboo78

Well-Known Member
2018. január 4.
263
1 018
93
Íme az amerikai Yale egyetem tanulmánya, alul a linkre kattintva bárki le tudja tölteni a 118 oldalas tanulmányt...

Az üzleti kivonulások és a szankciók megbénítják az orosz gazdaságot​


118 oldal

Feltöltés dátuma: 2022. július 20

Utolsó módosítás: 2022. július 27

"Amint az oroszok Ukrajna elleni inváziója az ötödik hónapjába lép, egy közös narratíva alakult ki, miszerint a világ egysége az Oroszországgal szembeni kiállásban valahogy „a gazdasági elsorvasztás háborújává fajult, amely nyugaton szedi áldozatait”. az orosz gazdaság feltételezett „rugalmasságát”, sőt „jólétét”. Ez egyszerűen nem igaz – és a széles körben elterjedt, de tényszerűen helytelen félreértések tükröződése arról, hogy az orosz gazdaság valójában hogyan tartja magát a több mint 1000 globális vállalat elvándorlása és a nemzetközi szankciók közepette.

Nem meglepő, hogy ezek a félreértések továbbra is fennállnak. Az invázió óta a Kreml gazdasági kiadásai egyre inkább "cseresznyeszeműek_, szelektíven dobják ki a kedvezőtlen mutatókat, miközben csak a kedvezőbbeket adják ki. Ezeket a Putyin által kiválasztott statisztikákat aztán hanyagul kürtölik a médiában, és jó szándékú, de hanyag szakértők seregei használják fel a Kreml számára túlzottan, irreálisan kedvező előrejelzések kidolgozására.

Szakértői csapatunk privát orosz nyelvű és nem szokványos adatforrásokat használva, beleértve a nagyfrekvenciás fogyasztói adatokat, a csatornák közötti ellenőrzéseket, az orosz nemzetközi kereskedelmi partnerek kiadásait és az összetett szállítási adatok adatbányászatát, kiadta az egyik első átfogó gazdasági elemzést, amely az orosz méri. a jelenlegi gazdasági tevékenység öt hónapját az invázió után, és értékeli Oroszország gazdasági kilátásait.

Elemzésünkből világossá válik: az üzleti kivonulások és a szankciók katasztrofálisan megbénítják az orosz gazdaságot. A gyakori félreértések széles skálájával foglalkozunk – és rávilágítunk arra, hogy valójában mi is történik Oroszországon belül, többek között:

- Oroszország nyersanyagexportőrként betöltött stratégiai pozíciója visszafordíthatatlanul romlott, mivel most gyenge pozícióból kezeli korábbi fő piacainak elvesztését, és meredek kihívásokkal kell szembenéznie, amikor nem helyettesíthető exporttal, például vezetékes gázzal „Ázsia felé fordul”

- Némi elhúzódó kiszivárgás ellenére az orosz import nagyrészt összeomlott, és az országnak komoly kihívásokkal kell szembenéznie, hogy kulcsfontosságú inputokat, alkatrészeket és technológiát biztosítson a tétova kereskedelmi partnerektől, ami széles körű ellátási hiányokhoz vezet a hazai gazdaságon belül.

- Putyin önellátással és importhelyettesítéssel kapcsolatos téveszméi ellenére az orosz hazai termelés teljesen leállt, és nincs kapacitása az elveszett vállalkozások, termékek és tehetségek pótlására; Oroszország hazai innovációs és termelési bázisának kiürítése a szárnyaló az árakhoz és a fogyasztói szorongáshoz vezet.

- Az üzleti kivonulások eredményeként Oroszország elveszítette a GDP-jének ~40%-át kitevő vállalatokat, ami megfordította a három évtizedes külföldi befektetések szinte mindegyikét. és megtámasztja a példátlan egyidejű tőke- és lakosság menekülést Oroszország gazdasági bázisának tömeges kivándorlása során.

- Putyin nyilvánvalóan fenntarthatatlan, drámai fiskális és monetáris beavatkozáshoz folyamodik, hogy elsimítsa ezeket a strukturális gazdasági gyengeségeket, amelyek már évek óta először deficitessé tették államháztartását, és még a magas energiaárak és a Kreml pénzügyei mellett is kimerítették devizatartalékait. sokkal, de sokkal súlyosabb helyzetben vannak, mint ahogyan azt hagyományosan értelmezzük

- Az orosz belföldi pénzpiacok a jelenlegi helyzet és a jövőbeli kilátások mutatójaként a szigorú tőkeszabályozás ellenére a világ legrosszabbul teljesítő piacai idén, és a gazdaságon belüli tartós, tartós gyengeséget árazták be a likviditás és a hitel "összehúzódás" révén. amellett, hogy Oroszországot érdemben elzárják a nemzetközi pénzügyi piacoktól, ami korlátozza annak lehetőségét, hogy a megnyomorított gazdasága felélesztéséhez szükséges tőkeforrásokhoz nyúljon

. egységes az Oroszországgal szembeni szankciós nyomás fenntartásában és fokozásában, és a Kijevi Közgazdaságtudományi Iskola és a McFaul-Yermak munkacsoport élen járt a további szankciós intézkedések javaslatában.

Az orosz gazdaság fellendüléséről szóló, vereségre törekvő szalagcímek egyszerűen nem tényszerűek – a tények az, hogy az orosz gazdaság bármilyen mérőszám szerint és bármilyen szinten megbillent, és most nincs itt az ideje a fékre lépni."



Szerintem ezek eléggé egyoldalú megállapítások, persze a forrás miatt nem várható el az objektivitás. Másrészt - nem lenézve az amerikaiakat - de tükrözi a leegyszerűsített amerikai közgondolkodást is. A világ nem ilyen egyszerű. A pénzt mindenki szereti.

Érdekes, hogy van olyan anagy amerikai üditőgyártó cég, aki nagy hanggal kivonult, majd rájött, hogy a tiktos recepttel készült alapanyag meg ottmaradt. És láss csodát, főnix hamvaiból támad fel az új cég, még véletlenül sem az amerikai cég offshorjaként és gyártja az üditőitalokat kicsit elferdített névvel.

Másik cég az egyik meghatározó gumiabroncsgyártó cég a világon. A gyártáshoz a korom Oroszországból származik (gyártott gumiabroncsok 70%-a orosz kormot tartalmaz). Eddig a cég mo-i gyárát Oroszországból behozott és Tuzséron átrakott korommal látták el. Most persze ezt nem lehet, de képzeld, a kazahok elkezdtek hirtelen kormot gyártani, és most Oroszország, Belarusz és Lengyelország érintésével jön a "szigorúan" kazah átpapírozott korom konténerbe rakva, hetente egy vonatnyi, kb. 850 tonna korom...

Harmadik lengyel gyümölcsexportáló cég napi 20 -25 kamionnal hordja a gyümölcsöt - elsősorban almát, körtét - Magyarországon keresztül Szerbiába, ahol szerb almaként folytatja útját Oroszország felé.

Negyedik olasz sertésfeldolgozó cég a magyar és lenygel sertést adriai kikötőn keresztül viszi Törökországba (!). És ezen senki sem röhög, hogy a sok levágott sertés mit keres ott. Persze okmányváltás után az első orosz fekete-tengeri kikötő a kirakóhely.


A listát lehetne folytatni...
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
9 007
36 173
113
Orosz katonai szakértő: pár hónapon belül döntenie kell a magyaroknak Kárpátaljáról
Korotcsenko állítása szerint „Lengyelország fel akarja falni Nyugat-Ukrajna egy részét”, ezzel szemben „Magyarország nemesen, pontosan és felelősen jár el”.
 

Faboo78

Well-Known Member
2018. január 4.
263
1 018
93
Pw8zF1miL4k.jpg
A bohóc ma Odessában mászkált, kár, hogy nem repültek a Kalibrok


Nem rossz, de a kép nem ott készült.

A háttérben a török zászló alatt hajózó Polarnet hajó látható (a hajó neve alatt látható az Istambul felirat, mely a hajó honos kikötője), mely Csernomorszk kikötőben horgonyoz, Ogyessza mellett. Két napja érkezett Batumiból.