Off..
Szerintem ez pont fordítva van.
A japán tud gyártani autót hosszútávra. Ma is tud.
A német is tudott, úgy a 2000-es évekig, csak aztán mammon lett a istenük és ugye az nem biznisz, hogy megveszi az ember az autót és 20 évig használja...bekerült a képbe a tervezett elavulás, természetesen ilyen minden autónál van, de a németek úgy is tervezik meg az adott alkatrészt, hogy x év után beszarjon... gyakran túlgondolt, kényes és felesleges dolgokkal teli vágva, ez jellemzi a mai német autókat. Arról nem is beszélve, hogy az egyik prémium gyártójuk típusai rendszeresen kigyulladnak. Hulladékok...
Francia nagyon kényelmes, de igazi hulladék, ahogy az olasz is. Kivéve az Alfát, az ottvan azért.
Aki megbízható autót akar, az eddig is japánt vett és ezután is azt fog.
Csak egy közismert példa: A sivatagban miért Toyota Land Cruisert meg Hiluxot használ mindenki ?
Miért nem Ford Rangert meg VW amarokot meg hasonló, játék/mű terepjárókat ?
Mert ezek hulladékok, nem bírják a tényleges terhelést.... ezek arra jók, hogy a buta szomszédnak lehessen villogni a városban, meg, hogy az amcsik, németek rejtett kisebbségi komplexusaiból származó megalomániáját kiszolgálják.
Ha feladat van és ha esetleg az ember élete is múlhat rajta, csak a Toyota jöhet szóba. Az autó.
On
Nem mondom, hogy nincsenek megbízható típusok.
De valamiért mégis az a helyzet ebben az országban is, hogy egy közös van egy avensisben és egy b5 passatban. Semmelyikből sem tudsz fél millió kmes darabot venni. B5 passatból már valójában mind felette volt. Az annyi idős corollák, avensisek meg már a menzán vannak kanál formájában
Motorikusan sem, kasztnira meg pláne.
Eleve árérzekenyek vesznek, kis futásra, akiknek nincs pénze németre. Aurist, jazzt, yarist.. mennek vele évi 5e kmt, de még ilyen hobbihasználat mellett sem érik meg az oldtimer kort. Pár kivétellel a szemétbe megy mind.
Én elhiszem, hogy egy oldshool land cruiserből vagy volt egyszer olyan mentő, ami bírta. De ez nem az a film.
Persze vallási szinten megy. Ez olyan, mint a dízel tulajokkal beszélgetni a foogyasztásról. Pár éve akkor volt a mélysötétség, ha nem azt hazudtad, hogy tiporva 4 litert eszik, akkor az anyádat szídták. Mindenki tudja, hogy baromság.. de hajtják. Na a japán tulajok éppen ilyen mondákból építkeznek.
Azért pár szervíznek dolgoztam már.
De mondom, csak ki kell nyitni a szemed az úton. Ez nem a 30 éves old timer japán autók országa. Ha valaki lát egy ilyen korabeli japánt az szinte különleges pillanat. Azok az ovik menzáján vannak.
Na mindegy.. on:
Nem lehet, hogy a pzhból létezik consumer és industrial változat is? Az export piacos meg hobbicélú felhasználásra készült.
Szóval akkor ma is megdőlt egy wunderwaffe legendàja?
Himarsé meddig fog kitartani és mikor elfelejtik atlantistáink a hinarsot minlesz a következő. Persze az f16 és az m1 vágyakozáson túl.
Én nem ítélem el, gyerekeim is hisznek a mikulásban.