[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 759
80 814
113
A legújabb közepes hatótávolságú orosz légvédelmi rendszer az Sz-350 "Vítyaz" is feltünt a speciális katonai müvelet zónájában

7SLenaaZvI0.jpg

efOt4nW5uGQ.jpg


TfrApwllQ9U.jpg
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 614
55 060
113
Az osztrák exxpress.at statisztikát közöl az ukrajnában harcoló zsoldosokról, orosz forrâsra hivatkozva:Összesen eddig Moszkva szerint 7282 külföldi zsoldos csatlakozott az ukránokhoz.
Hat hónap alatt 2682 külföldi zsoldos esett el. Különösen magas az amerikaiak veszteségei: 241 elesett, 243 hazament az 565 bejelentett zsoldosból, már csak 82 van Ukrajnában.
608 kanadaiból 213 halott, 205 hazament, 190 van még a fronton.
Az 1837 lengyelböl 643 halott, 493 hazament, a 103 németböl 40 elesett, 39 hazament, 24 még Ukrajnâban van.
21 spanyolból és 131 litvânból a veszteség 50% körüli, 150 albânból 50 elesett, 200 szir közül 97 veszett el, 85 ment haza.
 

Lengyel_nem_medik

Well-Known Member
2022. március 30.
520
1 513
93
Az osztrák exxpress.at statisztikát közöl az ukrajnában harcoló zsoldosokról, orosz forrâsra hivatkozva:Összesen eddig Moszkva szerint 7282 külföldi zsoldos csatlakozott az ukránokhoz.
Hat hónap alatt 2682 külföldi zsoldos esett el. Különösen magas az amerikaiak veszteségei: 241 elesett, 243 hazament az 565 bejelentett zsoldosból, már csak 82 van Ukrajnában.
608 kanadaiból 213 halott, 205 hazament, 190 van még a fronton.
Az 1837 lengyelböl 643 halott, 493 hazament, a 103 németböl 40 elesett, 39 hazament, 24 még Ukrajnâban van.
21 spanyolból és 131 litvânból a veszteség 50% körüli, 150 albânból 50 elesett, 200 szir közül 97 veszett el, 85 ment haza.
Ugy erdekessegkepp jegyzem meg, hogy itt Lengyelorszagban meg senki sem hallott ezekrol a "lengyel zsoldosokrol". Nem csak a zsoldossag kulturaja hianyzik itt, hanem eleve illegalis, tehat itt nincsenek Blackwater, meg Wagner, meg ilyen cegek. Nem tartom kizartnak, hogy van par onkentes, de ezen hirek 99%-a csak annyira igaz mint az osszes tobbi lengyel temaju orosz hir: semennyire. Pontosabban annyira amennyire egy roman mondana igazat, ha megkerdezned, hogy mit kell tudni a magyarokrol. :)
(az is elgondolkodtato, hogy amerikai, angol, stb... foglyokat, utleveleket mar lattunk ezen a forumon, de lengyelt meg nem)
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 477
18 386
113
Éééééés íme, miért estek nekik az oroszok.
Ha Ukrajnát átfegyverzik full nyugati szabványra, gépkarabélytól vadászbombázókig, úgy csúnyán megtépték volna az orosz haderőt. Mert akkor minden lelőtt F-16ra kapnának kettőt (akár fura mód texasi akcentusos pilótával...), ezerszámra az AMRAAMet, PAC3/THAAD rendszereket és minden kutyafülét, azt kész üzemeltetési hálózat és kiképzett emberek fogadták volna. Kvázi az egész USA termelés 100%a fogadható lett volna (akár direktben az USAF/ARMY készleteiből, mint Izrael esetében 73-ban), ami tekintve a világ fegyvergyára, azt hiszem érthető, miért lett volna katasztrófa az oroszoknak.

Ukrajna átmenetben lett elkapva, már nem szovjet rendszer, még nem nyugati.

A folyamat elindult. Paladin, M777, Javelin, NASAMS, Amram, HAARM,HIMARS.
Fél év alatt...
A következő félévben jöhet M1, Bradley, F-16, Patriot?
Közben EU leválik a ruszki olajról, gázról...

Akkor kinek dolgozik az idő? Kinek jó az elhúzódó háború?
:)
 

Molon Labe

Well-Known Member
2020. július 26.
1 963
10 652
113
Ebben semmi meglepő sincs, tekintve, hogy az amerikai istenszem szintű felderítés ellen nyers erővel mennek előre.
Az egész orosz "lassú" előrehaladás (amúgy a III. VHban ez az előrehaladási sebesség és területnyerés elképesztően jó lett volna) oka, hogy egy olyan háború folyik, ahol az ellenség felderítése sebezhetetlen. A vicc az, hogy egy teljesen nyílt all-in háború (hagyományos persze) jobb lenne sok szempontból - jelenleg ugyanis nem érinthetik az ellenség légi és űr (5 eye, strarlink, stb...) felderítését.
Az oroszoknak (és Kínának) megvan az ereje, hogy lepucolja, az alsó/közép/felső e gnied environmentre) - vagyis ebben az esetben nem élveznék az ukránok a totális és real time felderítés elképesztő előnyeit. Ám mivel ez nyílt háború lenne, nem megy ezek kilövése, így az orosz szembesült azzal, hogy hogyan is kéne hadműveleteket végrehajtani úgy, hogy az ellenség mindent lát és ez ellen semmit sem tehetnek.

Szerintem amit látunk az a megoldásuk - a killbox tolása. Vagyis ha nem tudnak egy támadásra összevonni erőket anélkül, hogy az ellenség ne tudná az utolsó teherautóig mi jön, egyszerűen tolják őket előre az első ellenállásig - majd észlelve visszahúzódnak és irtózatos tüzet zúdítanak rájuk. Ez lassú, de ha nem tudsz meglepetést okozni, legalább részben rejtve manőverezni, ez marad - nyers erő. hiába látják a folyamatos műholdas felderítéssel - nincs mit tenni, nincs hogy letaktikázni. Lassú, de ebben a helyzetben csak ez működik.

A VDV pusztulása pont ezt mutatta meg - az amerikai felderítés nélkül az ukránoknak fogalma sem lett volna, hogy jönnek, már az első pár nap alatt vége lett volna Ukrajnának. De láttak mindent, a felderítés, ELINT/HUMINT elől nem tudtak elbújni. Le is mészárolták őket. Innentől pedig nem lehet klasszikus hadműveleteket végezni - marad a nyer erő.

(BTW tetszett, hogy a kínaiaknál a VDV kijevi kudarca után baromira lekerült a napirendről a különleges erők Tajvani Elnöki Palota elleni rajtaütése, hogy majd egyből lefejezik a vezetést. USA felderítés mellett ez kvázi lehetetlen mára...
Talán ez a legjobb elemzés a topikban, február 24 óta.
 

subsonic

Well-Known Member
2016. január 13.
521
1 013
93
A gyalogsági fegyvereikhez való lőszert szerintem ( javíts ki ha nem így van) megoldják Ukrajna nyugati szövetségesei pl a lengyelek nagyon komoly lőszergyártással rendelkeznek, mondjuk az igaz, hogy az ukrán hadseregben eléggé változatos a gyalogsági fegyverek palettája, főleg a február 24-i orosz inváziót követő fegyver szállítmányoknak köszönhetően.
A Csehek nagyon keményen ráálltak a lőszer gyártásra Sellier & Bellot csak hadi lőszert gyárt jelen pillanatban! Több millió darabra van megrendelésünk 2024-ig! Alapanyag hiány van a világban lőszer tekintetében. Nem egyszerű ez a Lengyeleknek sem. Ugyanis Ukrajnában volt a világ legnagyobb csappantyú gyára. Ami darabokban van jelen pillanatban. Lengyeleknek is ők szállítottak. Tehát a Csehek,most fossák a 7.62x39 ; 7.62x51 ; 7.62x54R ; 5.56 is. Nekik minden meg van a saját lőszer gyártáshoz csppantyú, lőpor minden. 7.62x 39 csak a volt VSZ államoktól kapnak. A Területvédelmiseket teleszórták ezzel a kaliberrel. Szóval nem egyszerű ez a lőszer kérdés egyik kaliberben sem.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 759
80 814
113
Ukránok dicsekesznek, hogy Popasznajában megölték a Wagner csoport alapítóját Prigozsnijt. Himarsot lőtték ki az épületre, ahol a Wagnerosokkal találkozott. Szerencsére már nem volt ott és a veszteségek sem magasak: 1 halott néhány sebesült. Ismét amerikai kémmüholdak adták az infót az ukránoknak.

i7yfAD_LFfA.jpg

yCvxDckK2NE.jpg
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Tavaly Szíriának kidolgozott T-62 upgrade, ha jól láttam legalább részlegesen a milíciának átadott példányok is megkapták.
YloAERc.jpg



Harc Szoledárért


Milícia Zsaporozsjében


Szomalisok ukrán kényszersorozottakat mentenek miközben azog gestapósok lövik őket
Some problems are reported, Russians say that captured Ukrainian conscripts are dying from withdrawals after the Jew gave them experimental methamphetamines(?) or a similar drug


Átlagos nap ukrajnában


Ezeket elkapták


Modern csapatszállító amihez képest a BTR egy ócskavas


Milíciánál is drónoznak serényen


Orosz tüzérség vs tank.


kijevwood pörög


Ukrainian anon reporting in
What has happened in my country today?

The (((official))) media are telling us that:




As for Strelkov discussion, Lt. Col. Alexey Khodakovski, commander of DPR “Vostok” batallion, a true warrior-philosopher, a man of deep wisdom and experience, who fought and keeps fighting in Donbass, said:
“My first reaction when I heard that Strelkov attempted to break to the front from Crimea using forged documents, but was detained - was compassion. No consideration, no logic have yet kicked in, but the emotion first appeared, and I took it as a basis.
But not towards myself, not towards anyone else, the state was never guided by compassion - only by pure pragmatism. Of course, if Strelkov made it to the battle zone, whatever role he might have played there, that would have reinfoced his position greatly, and that position basically is anti-government. The State could not do anything else but to react.
Two basic guiding principles collided: a human necessity to contribute to the common cause, and the principle that a common cause should be advanced in community. I cannot call the emotional stance of Strelkov towards the government constructive. I think that it is admissible to criticize, but to discredit - it is not. In that case, the “community” principle is broken. Belive me, the greatest feat these days - is to keep silence when one has things to say”


Bayraktar kolbászka. Only in hoholstan...
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 928
48 629
113
Aresztovicshoz: Dosztojevszkij egyik meglátása: Aki mindig "igazat" mond, azaz felvállalja önmagát, az nem zsarolható. Szükség van elképzelésekre a jövőről, ez a politika alapja, akkor is, ha a történések hatására módosítani kell ezen. De a jövő felé vezető út kijelöléséhez realizmusra szükség van. Én a vízióra való képességet, törekvést látom Aresztovicsban, az út realisra kijelölését nem.
Szerintem egy szélhámos.
 
W

Wilson

Guest
idesorolnám az elektromos áramot is
enerhodart egyszerűen lekapcsolhatják az oroszok mert ők vannak házon belül, az ukajnai távvezetékhálózat meg az óriási távolságok miatt nagyjából védhetetlen, nem lehet minden oszlophoz őrséget és légvédelmet rakni
gáznál ugyanez a helyzet, ha egyáltalán lenne tartalék vagy kapnának nyugatról
a benzint gázolajt viszont láthatóan megoldják vasúton és tankautókkal, a vasút akadályozására voltak próbálkozásaik az oroszoknak de az nem volt sikeres
Természetesen lekapcsolhatják, de én ezt a következő okok miatt nem tartom nagyon esélyesnek...

1. Egy atomerőművet nem lehet csak úgy egyszerűen egyik pillanatról a másikra lekapcsolni majd újraindítani.....

2. Az "enhodari atomerőmű" elsősorban pont az oroszok által megszàllt Herszon áramellátásáért felel....

3. A legfrisebb hírek szerint az oroszok már megtették az előkészületeket azon munkák elvégzésére amelyeknek az lesz a célra, hogy az atomerőművet leválasszák az ukrán áramhálózatról és kiépítsék azt az infrastruktúrát, amely lehetővé teszi, hogy bekapcsolják az orosz áramhálózatban.

Ami pedig az ukrán távvezeték hálóozatot illeti azt valamilyen oknál fogva eddig nem támadták az Oroszok..
Éééééés íme, miért estek nekik az oroszok.
Ha Ukrajnát átfegyverzik full nyugati szabványra, gépkarabélytól vadászbombázókig, úgy csúnyán megtépték volna az orosz haderőt. Mert akkor minden lelőtt F-16ra kapnának kettőt (akár fura mód texasi akcentusos pilótával...), ezerszámra az AMRAAMet, PAC3/THAAD rendszereket és minden kutyafülét, azt kész üzemeltetési hálózat és kiképzett emberek fogadták volna. Kvázi az egész USA termelés 100%a fogadható lett volna (akár direktben az USAF/ARMY készleteiből, mint Izrael esetében 73-ban), ami tekintve a világ fegyvergyára, azt hiszem érthető, miért lett volna katasztrófa az oroszoknak.

Ukrajna átmenetben lett elkapva, már nem szovjet rendszer, még nem nyugati.
Elég közelről követtem (persze amennyire a nyilvános adatok engedték) az invázió előtt az ukrán haderő helyzetét és esetleges átfegyverzését, és ezen információk alapján, én nem hiszem, hogy komoly modern nyugati fegyverrendszerekkel történő átfegyverzésre került volna sor abban az esetben ha elmarad az orosz invázió.

Ugyanis senki sem akart ingyen komoly fegyverzetet adni Ukrajnának, és a kb magyarországnyi éves GDP-l rendelkező de annál kb 3,5-4 nagyobb lélekszámú Ukrajna ezt nem lett volna képes megfinanszírozni, nagyon jó tanulmányok/koncepciók születtek pl az Ukrán légierő F-16-os és F-15-ös gépekkel történő átfegyverzésére a hozzájuk tartozó fegyverzettel és infrával, de ezek az iróasztalok fiókjainak mélyére kerültek, mert sem a beszerzésükhöz szükséges anyagi fedezet nem állt a rendelkezésükre, sem az üzemeltetésükhöz szükséges anyagi erőforrásokkal sem rendelkeztek.

Arról nem is beszélve, hogy az sem biztos, hogy ezen gépek legfrisebb variánsainak Ukrajnába történő szállításához hozzájárult-e volna Washington, tekintve ,hogy a múlt nyáron, hiába kérlelte Kijev szinte térden csúszva a Fehér Házat, hogy adjon Patriotokat ,azzal a szöveggel utasították el, hogy nem akarják velük hergelni az Oroszokat.

Természetesen az orosz támadás mindent felülírt, hiszen a szemünk láttára kezdődött meg Ukrajna nagyon komoly átfegyverzése a nyugati haditechnikára.
Lenne elég lőszer, ha dnyeszter mentet elfoglaltak volna.
Igen ott van lőszer bőven, de a hírek arról szólnak, hogy nagyrészt több évtizedes gyártású lőszerekről van szó amelyeket már nem lehet biztonságosan felhasználni a Moldáv kormány, már több alkalommal kérte, hogy az Oroszok szűntessék meg azt a lőszerraktárt mivel pont emiatt nagyon veszélyesnek tartják.
 

BigTony

Well-Known Member
2022. március 3.
606
7 263
93
Ukránok dicsekesznek, hogy Popasznajában megölték a Wagner csoport alapítóját Prigozsnijt. Himarsot lőtték ki az épületre, ahol a Wagnerosokkal találkozott. Szerencsére már nem volt ott és a veszteségek sem magasak: 1 halott néhány sebesült. Ismét amerikai kémmüholdak adták az infót az ukránoknak.

i7yfAD_LFfA.jpg

yCvxDckK2NE.jpg
Vazzeg, pár napja volt fotózkodás itt...megérte? Tényleg ennyire hülyék...

Remélem Sztrelkovot azért kapták el, hogy feladatot adjanak neki. Putyinnak meg rá kell szánnia magát keményebb fellépésre, vagy meg kell puccsolni.
Azonnal szét kell bombázni:
  • a lengyel-ukrán határt teljes hosszában, minden átkelővel,
  • amerikai-brit nagykövetségeket, SZBU központ
  • minden kormányzati, katonai és rendőrségi épületet kijevben, lvovban, harkovban, dnyeprpetrovszban, krivoj-rogban, nyikolajevben, zaporozsijában
  • minden távközlési cég központját, adatközpontokat, rádió és TV adókat, műholdas földi állomásokat
  • nagyvárosok ellátásáért felelős közműveket: trafóállomások, távvezetékek, szennyvíztisztítók, vízművek
  • minden reptér, minden jelentős teher- és rendezőpályaudvar
  • minden mélygarázzsal rendelkező bevásárlóközpontot
  • Vinnyica-Zsitomír vonaltól nyugatra minden nagyobb városban a fent leírtáknál jelentősebb pusztítás, és a nem nukleáris erőművek elpusztítása
 

rappali_

Well-Known Member
2016. szeptember 18.
3 556
16 090
113
Éééééés íme, miért estek nekik az oroszok.
Ha Ukrajnát átfegyverzik full nyugati szabványra, gépkarabélytól vadászbombázókig, úgy csúnyán megtépték volna az orosz haderőt. Mert akkor minden lelőtt F-16ra kapnának kettőt (akár fura mód texasi akcentusos pilótával...), ezerszámra az AMRAAMet, PAC3/THAAD rendszereket és minden kutyafülét, azt kész üzemeltetési hálózat és kiképzett emberek fogadták volna. Kvázi az egész USA termelés 100%a fogadható lett volna (akár direktben az USAF/ARMY készleteiből, mint Izrael esetében 73-ban), ami tekintve a világ fegyvergyára, azt hiszem érthető, miért lett volna katasztrófa az oroszoknak.

Ukrajna átmenetben lett elkapva, már nem szovjet rendszer, még nem nyugati.
Meg is válaszoltad, h miért és miért most léptek az oroszok. Na ugye, h nem fáj a gondolkodás :)
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 832
27 185
113
Ugy erdekessegkepp jegyzem meg, hogy itt Lengyelorszagban meg senki sem hallott ezekrol a "lengyel zsoldosokrol". Nem csak a zsoldossag kulturaja hianyzik itt, hanem eleve illegalis, tehat itt nincsenek Blackwater, meg Wagner, meg ilyen cegek. Nem tartom kizartnak, hogy van par onkentes, de ezen hirek 99%-a csak annyira igaz mint az osszes tobbi lengyel temaju orosz hir: semennyire. Pontosabban annyira amennyire egy roman mondana igazat, ha megkerdezned, hogy mit kell tudni a magyarokrol. :)
(az is elgondolkodtato, hogy amerikai, angol, stb... foglyokat, utleveleket mar lattunk ezen a forumon, de lengyelt meg nem)
Aki Javorivban maradt a romok alatt, annak az útlevelét ne az oroszoknál keresd.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 836
82 176
113
Várj! Mizu a migrikkel? Azoknak emberi jog? :D


#istenemdehülyepicsaeziisigazikvótanőb+

Lesz veres csillag is a ruhákon akik bejutottak, mint anno egyeseknek sárga, vagy annyira még nem gondolták végig?
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 345
45 443
113

SÜRGŐS: A DPR és Oroszország csapatai áttörték az ukrán fegyveres erők védelmét Ugledar irányba, az ellenség súlyos veszteségeket szenvedett​


Daniil Bezsonov, a DPR tájékoztatási miniszterének első helyettese bejelentette a front Uludar irányába történő áttörését.

„Sürgős hírek a frontról. A DPR hadsereg katonai(?) osztályának katonái az RF fegyveres erők egységeinek támogatásával áttörték az ukrán fegyveres erők védelmét, és komolyan előrenyomultak Uugledar irányába.

Az ukrán fegyveres erők jelentős veszteségeket szenvedtek felszerelésben és munkaerőben. Az elmúlt hónapokban a mai napig nem történt jelentős előrelépés a front ezen szektorában.

Remek munka testvérek! Ne feledje, hogy ti vagytok a legjobb emberek az országban!”


Источник: https://rusvesna.su/news/1660502548
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 345
45 443
113

Nem lesz elszigeteltség: a szaúdi hercegek orosz cégekbe fektetnek be​


A szaúdi herceg, Alwaleed bin Talal befektetési cége, a Kingdom Holding idén tavasszal több mint 500 millió dollárt fektetett be az orosz Gazpromba, a Rosznyeftybe és a Lukoilba a cég által kiadott információk szerint.

A cég Twitter-bejegyzése szerint februárban 1,37 milliárd SAR-t (365 millió USD) fektetett be a Gazprom ADR-ekbe, és csaknem 196 millió SAR-t (52 millió USD) a Rosznyefty globális letéti igazolásaiba. Február és március között közel 410 millió riált (109 millió dollárt) fektetett be a Lukoil ADR-eibe.


Источник: https://rusvesna.su/news/1660501380