Miért is?
- Nem látok a flottára kiterjedő repülési tilalmat - mennek folyamatosan. Vagyis nincs nagy konstrukciós hiba, ami a folyamatos hajtás miatt kijönne
- A hadrafoghatóság magas, mert még a mindenki vesszőparipája, a NIR-ezésre is futja a repidőből. Ha nem így lenne, csak annyira reptetnék őket, míg az irányított fegyverekkel lenne dolguk (kemény célok ellen)
- Az önvédelemmel fel nem szerelt változatok bevetése tényleg értelmetlen volt (visszább is vonták őket, mikor látták, milyen kemény a NATO légvédelme) - de bőven van anyag arról, hogy a jól felszerelt gépek képesek voltak többszörös indítás ellen is megvédeni magukat
- Összességében a heli ott van szinte mindenhol, harckocsiktól rohamcsónakokon át gyalogság ellen bevetik minden ellen - szóval egy aktívan használt fegyverről beszélhetünk. Nekem nem tűnik úgy, hogy le lenne szerepelve...
Magam részéről pont az oroszok bevetéseit látva értékeltem át a személyzetes helik jövőjét - szerintem lesz még helyük a drónok mellett is a jövőben, megfelelő önvédelem, nagy hatótávolságú fegyverzet és hálózatba kapcsolás mellett.
Nem csoda az Invictust is bőszen fejlesztik az amerikaiak...