Infoim szerint nincs tele a Griff gyártósor, meg ha minden igaz, legalább egy gépünk már gyártás alatt van..
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Vagyis 0 km-sből lesz?Infoim szerint nincs tele a Griff gyártósor, meg ha minden igaz, legalább egy gépünk már gyártás alatt van..
az is lehet hogy már tavaly óta készülget ez a 4 gép, ahogy itt már megjegyezték páran - sok mindent aláírogattak akkor a SAAB-bal és abból nem minden lehetett publikus...
Szerintem fölösleges nekünk még D-ket venni, inkább 4 db C-t várok.
hát végülis gripen E-t hozták mutogatni nem is annyira régen ....Vagyis esélyes hogy nem egyszerûen upgradelt lesz csak.....
Semmi értelme 4 darab E-nek, ami nagyon eltérő gép a C/D-ktől (kb. csak neve ugyanaz) és sokkal drágább ishát végülis gripen E-t hozták mutogatni nem is annyira régen ....
Majd veszünk egyszer Meterort addig meg lesz vagy 160 AMRAAM-unk a NASAMS-szel közösen - azzal azért el lesznek egy darabig.??? a magyar költségvetés helyzete.. A forint árfolyam.. A 30Mrd éves lízing megszünik és nyakunkba lesz a helyette a szupport szerződés valószínűleg kevesebb értékben, de amíg erről nem tudjuk mennyi addig marad az álmodozás.. Meghát.. menyi légiharc rakétánk lesz a +4 géppel növelt flottához? mennyi levegő-föld bombakitt? Mennyi célmegjelölő? és nem kéne-e valami smart távolsági robotrepülőgép pld. Taurus-KEPD, mert hát már berepülni lézerbombákkal nem igazán divat légvédelem ellen.
Miért állnánk meg négynél?Semmi értelme 4 darab E-nek, ami nagyon eltérő gép a C/D-ktől (kb. csak neve ugyanaz) és sokkal drágább is
A van svédeknek letárolva egy századnyi C/D sárkánya, amiből tudnak zsír új gépeket építeni - erről lehet szó legfeljebb...
Pénz? K. sok mindent kell még venni, nagyobb légierőt fenntartani is drágább. Drónok, preciziós tűzérség sok olyan csapásmérő feladatot átvehet gazdaságosabban, hatékonyabban amit a nyugaton repülővel szeretnek megoldani...Miért állnánk meg négynél?
De a darabszámok stimmeltek...Mert 1 preziben négyet láttunk, ahol tévesen jelent meg a radarok és a Leopárd szállítási ideje is?
Sztem meg 2 vadászszázad a minimum. A pénz nem megoldhatatlan.Addig sok minden rendelés kifut.Pénz? K. sok mindent kell még venni, nagyobb légierőt fenntartani is drágább. Drónok, preciziós tűzérség sok olyan csapásmérő feladatot átvehet gazdaságosabban, hatékonyabban amit a nyugaton repülővel szeretnek megoldani...
Kellenek a Gripenek, de nem hiszem hogy két komplett század nekünk indokolt.
De a darabszámok stimmeltek...![]()
Manapság a szállítási idők eléggé fluidak lettek.Mert 1 preziben négyet láttunk, ahol tévesen jelent meg a radarok és a Leopárd szállítási ideje is?
Nem ismerjük egymást Pistivel de gondolom korrekt , szavatartó, nem hebehurgya!Nyílván megvannak a csatornái , amit írt a következőt jelenti szerintem : biztos hogy nem "E" ; csak "C" lehet a gyártósoron abból is az a sokat emlegetett 1X darab , esélyes hogy fullest lehet a végpéldány, olyan dolgok kerülhetnek bele ami itt a nyáron nagyon téma volt!Komoly harcértékel bírhat akkor majd a kész termék, így látom!Igen , lehet hogy nemcsak 4 lesz majd később!Sztem meg 2 vadászszázad a minimum. A pénz nem megoldhatatlan.Addig sok minden rendelés kifut.
F22/F35Én légiharc eljárásokban lemaradtam a második vhnál, de itt az okosnak tűnő hozzászólásokat írók szerint fegyveroperátornak kell a második pilóta. Szóval simán lehet a D változat
Lehet hogy én tévedek de avhasznált miért kerülne gyártósorra?használt vagy új (a legendás letárolt sárkányból épült is "új")?![]()
mert át kell alakítani a mi NATO igényeinkre...a svéd gépek egy-az egyben nem lennének jók nekünk, p)l. náluk asszem nincs utántöltő képesség...meg modernizálni is kell(ene) őket gondolom. Szóval biztos nem csak felségjelet festik át...Lehet hogy én tévedek de avhasznált miért kerülne gyártósorra?
Remélem nem ezért kerülnek a gyártósorra!mert át kell alakítani a mi NATO igényeinkre...a svéd gépek egy-az egyben nem lennének jók nekünk, p)l. náluk asszem nincs utántöltő képesség...meg modernizálni is kell(ene) őket gondolom. Szóval biztos nem csak felségjelet festik át...![]()
Igazság az,hogy ha harcászatilag érdemi képességű légierőt akarsz,akkor 2 EZRED a minimum.....De szerencsére erre manapság a környékünkön nem nagyon van senkinek se pénze.Pénz? K. sok mindent kell még venni, nagyobb légierőt fenntartani is drágább. Drónok, preciziós tűzérség sok olyan csapásmérő feladatot átvehet gazdaságosabban, hatékonyabban amit a nyugaton repülővel szeretnek megoldani...
Kellenek a Gripenek, de nem hiszem hogy két komplett század nekünk indokolt.
De a darabszámok stimmeltek...![]()
Hol élsz te?Kifejezetten szarul állunkSztem meg 2 vadászszázad a minimum. A pénz nem megoldhatatlan.Addig sok minden rendelés kifut.
Ekkora légiereje kb. G7 országoknak és atomhatalmaknak van...Igazság az,hogy ha harcászatilag érdemi képességű légierőt akarsz,akkor 2 EZRED a minimum.....De szerencsére erre manapság a környékünkön nem nagyon van senkinek se pénze.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..