[HUN] Harckocsibeszerzés

Lynx-tank.jpg
Csak ebben, és a Leo2a7+-ban gondolkodnék.

• Tetszik
Reactions: Pogány and Aladeen
Én ebben abszolút nem gondolkodnék! Mentsen az Isten tőle!
Az ok , de abban gondolom mindenki egyetért hogy a jelenlegi és beérkező vas kevés.Amiről én tudok hogy ugye most a norvégoknál képződik felesleg.De én biztos nem szereznék onnan be!Akkor honnan?Hol van 50-100 vas , ami éppen mozdítható????

Nem gondolom, hogy az airbrust mód ott a lényeg, hanem az, hogy IFV-k és APC-k ellen is hasznalható azaz nem kell csak 2 fajta lőszert málhazni ( kihagyhatod a HEAT-et vagy PELE lőszereke).
It provides increased lethality and survivability with improved blast fragmentation on a wide array of targets including wall breaches, light armor, bunkers, massed infantry and Anti-Tank Guided Missile (ATGM) teams at ranges up to 5km.

gyalogság és fortifikációk kiiktatására gondoltam az airburst opciónál../tévedés jogát fönntartom/

Nem gondolom, hogy az airbrust mód ott a lényeg, hanem az, hogy IFV-k és APC-k ellen is hasznalható azaz nem kell csak 2 fajta lőszert málhazni ( kihagyhatod a HEAT-et vagy PELE lőszereke).
Egyébként a DM11-nek van egy olcsított nem időzíthető változata RH31-néven. Szerintem abból nálunk is lesz rendszeresítve, mert így is k. drága a lőszer.

Az ok , de abban gondolom mindenki egyetért hogy a jelenlegi és beérkező vas kevés.Amiről én tudok hogy ugye most a norvégoknál képződik felesleg.De én biztos nem szereznék onnan be!Akkor honnan?Hol van 50-100 vas , ami éppen mozdítható????
majd lesz a jövőben amikre le lehet majd csapni, de ha ennyire kell a vas akkor hívjünk le még 2x/3x 44 db A7-est, mint logisztika mint karbantartás megköszönné ha egy típus lenne

Teljesen egyetértek, de én vennék még egy adag 44 db Leo2 A7-et! Évekre elosztva kifizethető, nincs már benne a logisztika, képzés és egyébb más induló költségek, mert azokat már megvettük! Szóval szerintem vállalható lenne!

• Szomorú
  • Tetszik
Reactions: fip7 and vasszekely
DM11-et is gyártunk majd itthon.
Azt tudom, de szerintem RH31-est is. Tök ugyanaz amúgy két lőszer csak az utóbbiból kispórolták az elektronikát és egy sima csapódó gyújtót kapott.
Az RH 31 azért is fontos gyártani, mert háborús helyzetben nem jutunk csippekhez, akkor nehogy már ne tudjunk lőszert gyártani!

• Tetszik
Reactions: Venom85 and Pogány
Azért Norvégoknak is több év mire váltanak!
Annyi erővel vehetünk új A7-eseket...

Egyébként a DM11-nek van egy olcsított nem időzíthető változata RH31-néven. Szerintem abból nálunk is lesz rendszeresítve, mert így is k. drága a lőszer.
na de ha van egy csapat atgm-es emberke 5km-en belül, valami domb mögött akkor csak eldurrantod a fejük felet....az RH31-el ezt nem tudod megcsinálni

• Tetszik
Reactions: Pogány
na de ha van egy csapat atgm-es emberke 5km-en belül, valami domb mögött akkor csak eldurrantod a fejük felet....az RH31-el ezt nem tudod megcsinálni
Oké, amit teírsz a speciális eset ezért érdemes DM11-esből is bepakolni. Ugyanakkor az esetek többségében elég lesz RH31-es, ami olcsóbb és könnyebb előállítani.
IFV-kre sem nyíllövedékkel lőnek...