KF51 Panther MBT (Rheinmetall)

Nincs szükség? Fene tudja én szeretem ha vannak plusz képességek mondjuk 4-5km hatásos és pontos lőtáv mozgó vagy akár lassan és alacsonyan repülő helikopterek támadása .
Gyanítom a töltőgép korlátait folyamatosan javítják, igazítják az igényekhez.

Azért az RM se szarhatja le a platformot hiszen azzal együtt egy egység a tank meg az ágyú.
A töltőgépet az armatában tudták (elvileg mert a rosseb se tudja már hogy mi van most azzal a géppel) kicsérlni egy olyanra ami már a megfelelően hosszú penetrátoros nyilakat tudja kezelni, a T-90M-be ez nem került bele mert nem fér bele.
A 130-as a böszme nagy lőszerrel a hatásos (nem a maximális) lőtávot kitolta 5 km-ig és a lőszer az állítások szerint olyan gyors, hogy a jelenlegi APS-ek nem biztos, hogy egyáltalán el tudják fogni.
Az RM a nyilatkozatok szerint, alacsony áron akarja kitolni ezt a tankot a régi Leopard 2A4-eket használó országoknak akiknek a gépeit nem lehet A7 féle nehéz korszerűsítésen átnyomni és így akar felhasználóbázist teremteni a lövegnek ezzel akár kikényszerítve, hogy ez legyen a standard.
Az RM-nek az a lényeg, hogy a következő 30 évben is uralja a hk lőszerpiacot.

A töltőgépet az armatában tudták (elvileg mert a rosseb se tudja már hogy mi van most azzal a géppel) kicsérlni egy olyanra ami már a megfelelően hosszú penetrátoros nyilakat tudja kezelni, a T-90M-be ez nem került bele mert nem fér bele.
A 130-as a böszme nagy lőszerrel a hatásos (nem a maximális) lőtávot kitolta 5 km-ig és a lőszer az állítások szerint olyan gyors, hogy a jelenlegi APS-ek nem biztos, hogy egyáltalán el tudják fogni.
Az RM a nyilatkozatok szerint, alacsony áron akarja kitolni ezt a tankot a régi Leopard 2A4-eket használó országoknak akiknek a gépeit nem lehet A7 féle nehéz korszerűsítésen átnyomni és így akar felhasználóbázist teremteni a lövegnek ezzel akár kikényszerítve, hogy ez legyen a standard.
Be is szarok, ha a T-14-ben ugyanaz az elképesztően szar krusszeres töltőgép van mint a T sorozatban.

Érdekes összefoglaló volt.

A 130 mm-es ágyú a célban 50%-al nagyobb rombolást végez mint a 120-as, és 50%-al nagyobbl a lőtávja.
A 140-esnek 70%-al nagyobb a célban kifejtett hatása, viszont nagyobb módosítással jár a lőszerek gyártása és összfegyverzeti harcban a lövészkatonák súlyos hallás és vibrációs sérüléseket szenvednek. Ezzel odaszurt a KNDS 140-es EMBT-jének, miért 130-as a KF51.

A török Leopardok szíriai kalandjaiból tanulva eltávolították a harckocsi vezető melletti lőszertárolót. Automata töltőberendezés a toronyban a testben lévő személyzet védelmében. Találat esetén a felrobbanó lőszerek a tetőpancél irányában fejtik ki a hatásuk.

A toronyban integrált HERO 120 felderítő és ellenséget megsemmisitő drón. Lőtávolsagon túli célok támadására.
Ezenfelül Stinger Mini felderítő vagy kamikáze drón is van a toronyban. Amit távirányítású aknaként is lehet alkalmazni.
APS oldalról és TAPS felülről becsapódó rakéták, drónok ellen véd.
Alatta reaktív páncél.

Könnyebb transzport. Szemben a Leoparddal átalakítás nélkül lehet vasúton, közúton szállítani.

Amit gondolok a KF31 Marder alapokra épült és utána született az új KF41 már új alvázon.
Itt a KF51 Leopárd alvázon, fürgébb és nagyobb tüzerővel, távolabb hatékonyabb, de gyengébb hagyományos páncélzat. APS-el, TAPS-al kiegészítve viszont ezt részben kompenzálja. És akkor mozgekonyság, tüzerő tekintetében ver egy Lepardot a védelemben meg fene tudja, de inkább több a rizikó.
Mi van ha kijön a KF61 új alvázon, megerősített felfüggesztéssel, ami nagyobb súlyt bír és kompenzálja a hagyományos páncélzat hiányosságait, de böszmébb, távolabbra elérő tüzerővel? És a KF61 lesz az új Panther, a KF51 meg A4 upgrade?

Csak kellene egy vevő, aki megfinanszirozza a fejlesztést, bármilyen kockázatot és bármilyen késést bevállal.
:)

Újfent hangot adok véleményemnek, hogy lesz egy EMBT51(61), amit a KMW és az RM együtt fog fejleszteni/gyártani, miután találkoztak egy kompetens kancellárral....

• Tetszik
Reactions: mindenen kívül
Tudon én , hogy qrva gyors és nagyenergiájú egy ilyen nyíl de szimpla ballisztikus , korrigálatlan pályán már 2-3 ezer méteren is kérdéses a találat valószínűsége nemhogy 5000m-en ! Értem én a 130as ágyút de amit most látok naponta nem indokolja semmilyen szinten.

Tudon én , hogy qrva gyors és nagyenergiájú egy ilyen nyíl de szimpla ballisztikus , korrigálatlan pályán már 2-3 ezer méteren is kérdéses a találat valószínűsége nemhogy 5000m-en ! Értem én a 130as ágyút de amit most látok naponta nem indokolja semmilyen szinten.
Ebben egyetértünk. Az armata szülte ijedelmet akarták meglovagolni az új löveggel mint ami a marha erős páncélzatot is képes kiiktatni amivel az armata alváza van ellátva. De mivel nincs armata bevetve a többi orosz gép pedig nem indokolja az erősebb ágyút nincs is rá igény.

Pont erről szólt a DM73 fejlesztése. A DM73 az egy gyakorlatilag egy új lőportöltetű DM63A3. De nem a nagyobb átütőerő miatt kellett a jobb lőportöltet, hanem a nagyobb sebesség miatt. A DM73 előtt a Leopard 2-nél nem a löveg vagy tűzvezető rendszer volt a korlátja a 4000 méteres hatásos lőtávnak, hanem az, hogy túl lassan ért el 4000 méterre a DM63, emiatt mozgó célt eltalálni szinte alig alig lehetett. Erre a porblémára válaszul növelték meg a DM73-nál a sebességet, hogy ne tartson neki fél életig eljutni 4000 méterre és legyen értelme mozgó célokra is lőni ekkora távolságról.

Ebben egyetértünk. Az armata szülte ijedelmet akarták meglovagolni az új löveggel mint ami a marha erős páncélzatot is képes kiiktatni amivel az armata alváza van ellátva. De mivel nincs armata bevetve a többi orosz gép pedig nem indokolja az erősebb ágyút nincs is rá igény.
Konkrétan nincs T-14. Amennyire én követtem 10-20 darab van az orosz hadseregnél tesztelő/kiképző alakulatnál és ennyi. Putyin amikor lefújta az állami fegyverzetbeszerzési csomagot, akkor azzal nagy valószínűséggel a T-14-et is elkaszálta, ha nem is véglegesen de a háború végéig biztosan.

Pont erről szólt a DM73 fejlesztése. A DM73 az egy gyakorlatilag egy új lőportöltetű DM63A3. De nem a nagyobb átütőerő miatt kellett a jobb lőportöltet, hanem a nagyobb sebesség miatt. A DM73 előtt a Leopard 2-nél nem a löveg vagy tűzvezető rendszer volt a korlátja a 4000 méteres hatásos lőtávnak, hanem az, hogy túl lassan ért el 4000 méterre a DM63, emiatt mozgó célt eltalálni szinte alig alig lehetett. Erre a porblémára válaszul növelték meg a DM73-nál a sebességet, hogy ne tartson neki fél életig eljutni 4000 méterre és legyen értelme mozgó célokra is lőni ekkora távolságról.
Lali te tanultál fizikát , ballisztikát ? Ha igen akkor nem írnál ilyet ! 2000m felett már olyan szórása van még egy ilyen spéci ágyúnak is , hogy a találat valószínűsége igen csekély egy mozgó célnál , 4000m környékén még egy statikus cél is kihívás mert nem eltalálni gond egy 3x2m-es célt hanem JÓL ELTALÁLNI !Abban igazad . hogy ha növeled a töltet explóziós képességét igen nőni fog a sebesség azonos lövedék tömegnél ugyan ez van ha a lőpor töltetet növeled és ezzel nőni fog az energiája is persze a nagyobb átütőerőhöz ilyenkor a lövedéken is kell változtatni . De mennyivel tudod növelni a sebességet ? 8%-al ? Ezt mennyire fogja érezni a legénység tűzkiváltáskor ? Ők nem de az ágyú igen mert feszegeti a határait !

• Tetszik
Reactions: fip7
Konkrétan nincs T-14. Amennyire én követtem 10-20 darab van az orosz hadseregnél tesztelő/kiképző alakulatnál és ennyi. Putyin amikor lefújta az állami fegyverzetbeszerzési csomagot, akkor azzal nagy valószínűséggel a T-14-et is elkaszálta, ha nem is véglegesen de a háború végéig biztosan.
@ogretankHU ezen nem tudom miért röhögsz, az oroszok jelentették be az újgenerációs eszközök fejlesztésének a befagyasztását. Ennek szerintem az az oka, hogy a meglévő eszközeik amikhez évek óta voltak használható modernizációs pakkok csak nem voltak megvéve most megkapják a szükséges modernizációt, hogy minél nagyobb mennyiséget tudjanak kitolni a veszteségek pótlására. Elég sok T-90M beszállításról szóló híradás volt mostanában nem?

@ogretankHU ezen nem tudom miért röhögsz, az oroszok jelentették be az újgenerációs eszközök fejlesztésének a befagyasztását. Ennek szerintem az az oka, hogy a meglévő eszközeik amikhez évek óta voltak használható modernizációs pakkok csak nem voltak megvéve most megkapják a szükséges modernizációt, hogy minél nagyobb mennyiséget tudjanak kitolni a veszteségek pótlására. Elég sok T-90M beszállításról szóló híradás volt mostanában nem?
Csak ezen röhögök "Putyin amikor lefújta az állami fegyverzetbeszerzési csomagot, akkor azzal nagy valószínűséggel a T-14-et is elkaszálta"

Dudi nem tud már meglepni de megmosolyogtat ! Ha van egy valós harci cselekmény ahol ki lehet próbálni mindent is akkor gáz lett volna békeidős kitalációk alapján befejezettnek nyilvánítani egy új generációs HK-t ! Az az erős a Dudi állításában , hogy ő tudni véli , hogy elkaszálták , kész vége , annyi a T14-nek !

Én meg azt mondom , hogy az alapkoncepció marad mert az jó de a befejezést a valós harci tapasztalatok alapján fogják meglépni !

Amúgy meg vidám bohém gyerek vagyok szeretek röhögni !

• Tetszik
Reactions: fip7
Csak ezen röhögök "Putyin amikor lefújta az állami fegyverzetbeszerzési csomagot, akkor azzal nagy valószínűséggel a T-14-et is elkaszálta"

Dudi nem tud már meglepni de megmosolyogtat ! Ha van egy valós harci cselekmény ahol ki lehet próbálni mindent is akkor gáz lett volna békeidős kitalációk alapján befejezettnek nyilvánítani egy új generációs HK-t ! Az az erős a Dudi állításában , hogy ő tudni véli , hogy elkaszálták , kész vége , annyi a T14-nek !

Én meg azt mondom , hogy az alapkoncepció marad mert az jó de a befejezést a valós harci tapasztalatok alapján fogják meglépni !

Amúgy meg vidám bohém gyerek vagyok szeretek röhögni !
Ezek szerin nagy vidámságodban szöveget sem tudsz értelmezni mert ott írja hogy nem véglegesen...