A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

Azt csapásmérő képességnek nevezni elég merész, nagyképű dolog lenne... :D
Meg ezek nem újak: 2021-ben "be lettek jelentve"...

Itt valami komolyabbról lehet szó - rakétatüzérség és/vagy MALE drónokra tippelek...
Remélem PULSálni fog az a csapásmérő képesség :p
Úgy mint ez az amerikai túlárazott valami, aminek nem mondjuk ki a nevét :p
extremely-credible-himars-in-christmas-camo-wishing-you-all-v0-fDVjJDCMiInMiO7SIxh0Kbn-iVj13n3oBeUtwby5QJE.png

De van bármi a láthatáron, amit csapásmérőnek lehet nevezni? Csapásmérő az Tapolca volt a Scudokkal anno.
Rakétatüzérség? Drónok? :oops:

Utóbbiakat konkrétan említik a riportban, de Koller tábornok is ezekről beszélt két mai nap megjelent/megosztott interjúban is...
1-2 hete meg valami HM körüli szivárogtató mesélt rakétatüzérség beszerzéséről a Szbad Európának, konkrétan HIMARS-ról regélt - riport hitelessége, pontosság mondjuk kérdéses, de azért az látszik, hogy volna igény erre a fegyver kategóriára itton...

• Tetszik
Reactions: Kim Philby
De van bármi a láthatáron, amit csapásmérőnek lehet nevezni? Csapásmérő az Tapolca volt a Scudokkal anno.
Pár napja is elő volt puhítva a dolog a #nemmondjukkianevét rendszerrel kapcsolatos cikkel. Aztán reméljük, hogy nem az lesz. De a rakétatüzérség már egyértelmű prioritást élvez.

No, ha már tárolóknál tartunk, utánanéztem egynek én is, amivel dolgoztam.

70×25 méter, 6,5 méteres hasznos belmagassággal

Három éve ennyi volt:
Építési költségek: 200 millió
Műszaki ellenőr: 600.000
Tervezés: 700.000

Világítással, trapézlemez burkolattal, kapukkal, EU-s pénzből.

Szóval már akkor is voltak árak.
Esetleg valamennyit le lehet faragni, ha alacsonyabbra kéri az ember, de olyan sokat nem.

No, ha már tárolóknál tartunk, utánanéztem egynek én is, amivel dolgoztam.

Három éve ennyi volt:

Világítással, trapézlemez burkolattal, kapukkal, EU-s pénzből.

Szóval már akkor is voltak árak.
Esetleg valamennyit le lehet faragni, ha alacsonyabbra kéri az ember, de olyan sokat nem.
ebből nem igen kell faragni ez teljesen korekt. szerintem. (épp ezt írom egyébként hogy ezek piaci árak ha a honvdségnek lenne ez az objektum minimum 1 milliárdba lenne de inkább 2.) de hogy milliárd alatt nem jönnne ki az fix....

ebből nem igen kell faragni ez teljesen korekt. szerintem. (épp ezt írom egyébként hogy ezek piaci árak ha a honvdségnek lenne ez az objektum minimum 1 milliárdba lenne de inkább 2.) de hogy milliárd alatt nem jönnne ki az fix....
Amekkora infláció volt az építőiparban is, már nem csak a honvédségnek kerülne 1-2 milliárdba!

Három éve ennyi volt:

Ezek már nem mai piaci árak!

Amekkora infláció volt az építőiparban is, már nem csak a honvédségnek kerülne 1-2 milliárdba!

Ezek már nem mai piaci árak!
https://terasteel.hu/konfigurator egy hasonló méretű re kalkulátor (számold ráaz egyebet áfa eresz viilany stb ami összesen nem kerülhet annyiba mint maga az építmény ez evidens) tehát a végösszeget max duplázd meg és még mindig messze lessz a milliárdtól.
tucatjával épülnek a csarnokok a környékünkön (paks miatt) mindnél kint a tábla hogy melyik cég csinálja mánym2 lessz légköbméter stb meg az ár... (látványterves)

https://terasteel.hu/konfigurator egy hasonló méretű re kalkulátor (számold ráaz egyebet áfa eresz viilany stb ami összesen nem kerülhet annyiba mint maga az építmény ez evidens) tehát a végösszeget max duplázd meg és még mindig messze lessz a milliárdtól.
tucatjával épülnek a csarnokok a környékünkön (paks miatt) mindnél kint a tábla hogy melyik cég csinálja mánym2 lessz légköbméter stb meg az ár... (látványterves)

A földmunkákat, betonozást, egyebek/bármik egy --jelentős-- részét saját képességekből meg kéne tudni oldani, mert ezekből jelentős készenlétben lévő kapacitásnak KELL(ene) lennie! Alapból!
Lehet, hogy ---valójában-- NINCS? :oops:
Lehet, hogy valójában ezek is csak látszat-képességek! ...megint??? :mad: :mad: :mad:

.