[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

tong djagbu

Well-Known Member
2019. november 9.
2 941
19 447
113
Hohol harckocsi megsemmisitése ATGM-l
Ellenüteg tevékenység áldozata két M-777 és egy lőszer lerakat
 

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 917
16 863
113

Kína fegyverszállításokat tervez Oroszországnak a NATO szerint​

2023. FEBRUÁR 24. - 08:18

A NATO is látja annak jeleit, hogy Kína fegyverszállításokat fontolgat Oroszországnak az ukrajnai háborúhoz – jelentette ki Jens Stoltenberg, az észak-atlanti szövetség főtitkára csütörtökön a Reuters hírügynökségnek adott interjújában.

jens-stoltenberg-nato-fotitkar-585338.jpg


Nem láttunk még halálos fegyverzetszállítmányokat Kínából Oroszországba tartani, de megfigyeltünk olyan jeleket, amelyek szerint fontolgatják, tervezik ezt. Ez az oka annak, hogy az Egyesült Államok és szövetségesei nagyon világosak voltak, és óva intettek ettől. Kínának nem lenne szabad támogatnia Oroszország illegális háborúját
– fogalmazott Stoltenberg.

Felhívta a figyelmet arra, hogy Kína az ENSZ Biztonsági Tanácsának tagja, és Oroszország hadművelete sérti a világszervezet alapokmányát.

*Az alapokmány alapvető elve más államok épségének tiszteletben tartása, nem pedig az, hogy több százezres hadsereggel megtámadjunk egy másik országot
– fűzte hozzá a NATO-főtitkár.

Nemrégiben Antony Blinken amerikai külügyminiszter is figyelmeztette Kínát, hogy következményei lennének, ha támogatást nyújtana Oroszországnak ukrajnai hadműveletéhez. Kína egyelőre nem reagált az ügyben, de a pekingi külügyminisztérium csütörtökön közölte, hogy az Egyesült Államok erre vonatkozó hírszerzési értesüléseit pusztán találgatásnak tekinti.

* És nem szakad rá az ég!! A pofám leszakad!! :D:D
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 482
46 670
113

Kína bemutatta az ukrán válság megoldásának tervét​

A kínai külügyminisztérium pénteken állásfoglalást adott ki az ukrán válság politikai rendezéséről, a tárca hivatalos honlapjára felkerült dokumentum 12 pontot tartalmaz.
Az első bekezdés hangsúlyozza, hogy tiszteletben kell tartani minden ország szuverenitását és területi integritását, megjegyezve, hogy "minden ország egyenlő, méretétől, erejétől és vagyonától függetlenül". Jelzi a nemzetközi jog azonos és egységes alkalmazásának szükségességét, valamint a kettős mérce alkalmazásának elutasítását.
A második bekezdés a hidegháborús mentalitás feladására szólít fel, hangsúlyozva, hogy a regionális biztonság nem biztosítható a katonai blokkok megerősítésével és bővítésével. Megállapítják, hogy kellő figyelmet kell fordítani valamennyi ország jogos biztonsági érdekeire és aggályaira.
A harmadik bekezdés, melynek címe "hagyja el az ellenségeskedést és állítsa le a háborút", tisztázza, hogy "a háborúkban nincsenek győztesek". Kína arra szólítja fel az összes felet, hogy tartsák meg önmérsékletüket, ne öntsenek olajat a tűzre, hogy megakadályozzák a további eszkalációt, vagy akár az ukrán válság ellenőrzését. Rámutat arra is, hogy újra kell indítani a közvetlen párbeszédet Moszkva és Kijev között.
A negyedik pontot a béketárgyalásoknak szentelik. A kínai fél rámutat, hogy a párbeszéd és a tárgyalások jelentik az egyetlen igazi kiutat az ukrán válságból. Megállapítják, hogy feltételeket kell teremteni és platformot kell biztosítani az Oroszország és Ukrajna közötti tárgyalások újrakezdéséhez.
Az ötödik bekezdés minden olyan intézkedés támogatására szólít fel, amely segít enyhíteni a humanitárius válságok következményeit, hangsúlyozva a humanitárius kérdések átpolitizálásának megengedhetetlenségét.
A hatodik bekezdésben Kína támogatja az Oroszország és Ukrajna közötti hadifogolycserét, megjegyezve, hogy ehhez minden félnek kedvezőbb feltételeket kell teremtenie. Hangsúlyozzák a civilek és a hadifoglyok védelmének szükségességét.
A hetedik bekezdés az atomerőművek biztonságával foglalkozik, amely rámutat a békés célú nukleáris létesítmények, például az atomerőművek elleni fegyveres támadások elleni küzdelem szükségességére.
A nyolcadik bekezdés megjegyzi a nukleáris fegyverek alkalmazásának megengedhetetlenségét, hangsúlyozza a nukleáris fegyverek használatának vagy felhasználásával való fenyegetés ellensúlyozásának szükségességét.
A kilencedik bekezdés hangsúlyozza, hogy minden félnek be kell tartania a gabona Fekete-tengeren történő szállításáról szóló megállapodást. Megjegyzendő, hogy a Kína által javasolt nemzetközi együttműködési kezdeményezés az élelmezésbiztonság területén valódi megoldást jelenthet a globális élelmiszerválság problémájára.
A tizedik bekezdés hangsúlyozza, hogy Kína ellenzi az egyoldalú szankciókkal való visszaélést az ukrán konfliktus kapcsán, mivel azok nem segítik a válság megoldását, hanem csak új problémákat okoznak.
A tizenegyedik bekezdés a termelési és ellátási láncok stabilitására szólít fel. Kína a világgazdasági rendszer átpolitizálásával szembeni ellenállásra is felszólít.
Az utolsó bekezdésben Kína megjegyzi, hogy kész segítséget nyújtani és konstruktív szerepet játszani a háború utáni újjáépítésben a konfliktusövezetben.
Источник: https://rusvesna.su/news/1677210164

Egy hozzászóló:
Az egész kínai „terv” néhány szóban összefoglalható – Kereskedjünk békében.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
47 984
78 301
113
Nem a hiábavaló helytállás az érv,hanem az hogy majdnem teljesen körbezárva kitartottak.Hősiest meg ráadásul nem is irtam,ne adjál már szavakat a számba,amikre nem is gondoltam.Mariupol TGY meg bent voltak a darálóban,azért az meg van ugye?Én értem hogy ők nem egy szolnoki különlegesek,de ne csináljunk már ugy,hogy ezt bárki más veszteség
nélkül lehozta volna.
Hol nem tudom én felfogni Dudi hogy baj van az orosz haderővel?!Hol vagyok én elvakult?Te miről beszélsz?
És mi van akkor ha megfogalmazom a véleményem?Neked lehet,másnak nem?De hagyjuk is,ne válaszolj.Remélem nem szédülsz le a magas lóról,abban a nagy kabátban...
Ez nagyon szép dolog és nem lebecsülendő, azok a katonák ( VDV) egész életükben büszkék lehetnek arra a teljesítményre ez kétsegtelen tény!
De ha ettől hátralepünk egyet és más szemszögből vizsgáljuk (most a hosztomeli reptérről beszélünk és úgy általában a kijevi harcokról), akkor az egy elégtelen erőkkel végrehajtott teljesen felesleges művelet volt.
Szóval, ha nem Szása szintjén, hanem az orosz haderő szintjén vizsgáljuk a kérdést, akkor sem a VDV sem a TGY nem ért el sehol kiugró sikert ahol bevetették.

A személyeskedére meg nem is válaszolok.
 

laci74

Well-Known Member
2015. december 26.
1 329
12 989
113
Ez nagyon szép dolog és nem lebecsülendő, azok a katonák ( VDV) egész életükben büszkék lehetnek arra a teljesítményre ez kétsegtelen tény!
De ha ettől hátralepünk egyet és más szemszögből vizsgáljuk (most a hosztomeli reptérről beszélünk és úgy általában a kijevi harcokról), akkor az egy elégtelen erőkkel végrehajtott teljesen felesleges művelet volt.
Szóval, ha nem Szása szintjén, hanem az orosz haderő szintjén vizsgáljuk a kérdést, akkor sem a VDV sem a TGY nem ért el sehol kiugró sikert ahol bevetették.

A személyeskedére meg nem is válaszolok.
Azért a NATO segítséggel megerősített náci erődöt Mariupolt csak a TGY vette be.Voltak veszteségeik mert csinálhatták volna nátósan porig bombázni (Rakka) akkor biztos kevesebb a veszteség.
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 486
24 212
113
A művelethez ukrán csapatokat kellene elvonni. Valahonan. De ott nagyon hiányoznának. Transznyisztria kb. 8000 fős sereggel rendelkezik, mozgósítással szerintem 30 ezer körül lennének. Ok. Nem harcedzett, te akkor is kellene egy 10-es ukrán erő. Honnan? Hol nem hiányzik? Úgy hogy a felvonuló ukrán eröket "bekalibrálnák" az oroszok. De ez jelenleg csak az ukrán balatoni hadjárathoz hasonló színjáték. A hangsúly a JELENLEG szón van!!
Akiket most képeznek angolok, németek stb... Az a pár ezer, esetleg 10-20k frissen képzett ukri bőven elég lesz szerintem a feladatra.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 912
81 832
113
Valaki hozzáértő mondja már el nekem a véleményét, hogy mi lesz ha hoholisztán megtámadja a Dnyeszteren túli közt-ot? Hogy zajlik? Értem hogy esetleg a nackók lemásolják pl '39. Szept 1-ét...de utána? Orosz válaszlépések? Ott azt hiszem 1500-fős orosz kontingens tartózkodik.
Létrejönne a Donbassz-2...
Nem szabad elfelejteni, hogy az orosz fegyveres erők békefenntartó kontingense 3 kilométerre található a határtól.

A Dnyeszteren túli orosz csoportosulásnak nincs csapásmérő képessége. A Moldovai Köztársaság Dnyeszteren túli régiójában működő orosz erők hadműveleti csoportjának (OGRF PRRM) részeként két különálló gpesített könnyü lövész békefenntartó zászlóalj és egy biztonsági és karbantartó zászlóalj működik. Az OGRV PRRM teljes létszáma nem haladja meg az 1700 katonai személyt. Ugyanakkor a 82. és 113.gépesített lövészzászlóalj felváltva hajtott végre békefenntartó küldetést a Dnyeszteren, egy évvel később egymást váltva. A békefenntartók rotációját korábban Ukrajna területén, valamint a kisinyevi repülőtéren keresztül hajtották végre, ami korunkban nem lehetséges.
Szinte minden második (több mint 200 ezer ember) pridnesztroviai orosz állampolgár.
Másik dolog, hogy Kolbaszna településen található Európa egyik legnagyobb lőszerraktára,ahol kb 42 000t lőszer(főleg tüzérségi), ami orosz tulajdonban van.Ebből amennyiségből kb a fele-21000t lőszer ma is használható állapotban van. 21 000t az kb 2500 vagon lőszer.

Ukrán támadás esetén az orosz hadsereg válaszolni fog.
 

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
1 926
5 258
113
Azért a NATO segítséggel megerősített náci erődöt Mariupolt csak a TGY vette be.Voltak veszteségeik mert csinálhatták volna nátósan porig bombázni (Rakka) akkor biztos kevesebb a veszteség.
Maruopul se nézett ki sokkal jobban az "ostrom" után.Azovstalt is "szórták" rendesen.Bakhmutból se sok marad épen mire vége lessz az ostromnak.Igaz az Oroszok inkább tüzérséget részesítik "előnyben"de ez az ostromlott város szempontjaból lénygtelene hogy "porig bombázzák" vagy tüzérséggel lövik szét.
 

Capslock27

Well-Known Member
2017. október 30.
2 596
6 024
113

Kína bemutatta az ukrán válság megoldásának tervét​

A kínai külügyminisztérium pénteken állásfoglalást adott ki az ukrán válság politikai rendezéséről, a tárca hivatalos honlapjára felkerült dokumentum 12 pontot tartalmaz.
Az első bekezdés hangsúlyozza, hogy tiszteletben kell tartani minden ország szuverenitását és területi integritását, megjegyezve, hogy "minden ország egyenlő, méretétől, erejétől és vagyonától függetlenül". Jelzi a nemzetközi jog azonos és egységes alkalmazásának szükségességét, valamint a kettős mérce alkalmazásának elutasítását.
A második bekezdés a hidegháborús mentalitás feladására szólít fel, hangsúlyozva, hogy a regionális biztonság nem biztosítható a katonai blokkok megerősítésével és bővítésével. Megállapítják, hogy kellő figyelmet kell fordítani valamennyi ország jogos biztonsági érdekeire és aggályaira.
A harmadik bekezdés, melynek címe "hagyja el az ellenségeskedést és állítsa le a háborút", tisztázza, hogy "a háborúkban nincsenek győztesek". Kína arra szólítja fel az összes felet, hogy tartsák meg önmérsékletüket, ne öntsenek olajat a tűzre, hogy megakadályozzák a további eszkalációt, vagy akár az ukrán válság ellenőrzését. Rámutat arra is, hogy újra kell indítani a közvetlen párbeszédet Moszkva és Kijev között.
A negyedik pontot a béketárgyalásoknak szentelik. A kínai fél rámutat, hogy a párbeszéd és a tárgyalások jelentik az egyetlen igazi kiutat az ukrán válságból. Megállapítják, hogy feltételeket kell teremteni és platformot kell biztosítani az Oroszország és Ukrajna közötti tárgyalások újrakezdéséhez.
Az ötödik bekezdés minden olyan intézkedés támogatására szólít fel, amely segít enyhíteni a humanitárius válságok következményeit, hangsúlyozva a humanitárius kérdések átpolitizálásának megengedhetetlenségét.
A hatodik bekezdésben Kína támogatja az Oroszország és Ukrajna közötti hadifogolycserét, megjegyezve, hogy ehhez minden félnek kedvezőbb feltételeket kell teremtenie. Hangsúlyozzák a civilek és a hadifoglyok védelmének szükségességét.
A hetedik bekezdés az atomerőművek biztonságával foglalkozik, amely rámutat a békés célú nukleáris létesítmények, például az atomerőművek elleni fegyveres támadások elleni küzdelem szükségességére.
A nyolcadik bekezdés megjegyzi a nukleáris fegyverek alkalmazásának megengedhetetlenségét, hangsúlyozza a nukleáris fegyverek használatának vagy felhasználásával való fenyegetés ellensúlyozásának szükségességét.
A kilencedik bekezdés hangsúlyozza, hogy minden félnek be kell tartania a gabona Fekete-tengeren történő szállításáról szóló megállapodást. Megjegyzendő, hogy a Kína által javasolt nemzetközi együttműködési kezdeményezés az élelmezésbiztonság területén valódi megoldást jelenthet a globális élelmiszerválság problémájára.
A tizedik bekezdés hangsúlyozza, hogy Kína ellenzi az egyoldalú szankciókkal való visszaélést az ukrán konfliktus kapcsán, mivel azok nem segítik a válság megoldását, hanem csak új problémákat okoznak.
A tizenegyedik bekezdés a termelési és ellátási láncok stabilitására szólít fel. Kína a világgazdasági rendszer átpolitizálásával szembeni ellenállásra is felszólít.
Az utolsó bekezdésben Kína megjegyzi, hogy kész segítséget nyújtani és konstruktív szerepet játszani a háború utáni újjáépítésben a konfliktusövezetben.
Источник: https://rusvesna.su/news/1677210164

Egy hozzászóló:
Az egész kínai „terv” néhány szóban összefoglalható – Kereskedjünk békében.
.
.
Szep szavak, de semmi több. Remelem, a nyilatkozat mögött azert a több is van, es a kinai kulgyi partföember EU majd orosz körutja valami egyeztetes kezdete volt, mert igy csak ez a "beketerv" eleg vekony.
.
Amugy erdekes ez a kinai nyilatkozat, plane ha nem Ukrajna, hanem Tajvan es Kina lenne a sok szep es nemes gondolat targya, a hideghaborus mentalitas feladasaval es a többi.
 

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 524
13 036
113
Ezt zsolozmázod már hónapok óta, NULLA tényanyaggal.

A vélemény meg olyan mint a segglyuk, mindenkinek van.

Én elfogadom a véleményét. De még mindig nem látom, hogy akkor milyen jelzőkkel illetné a nato haderőt vagy éppen a magyart.
Szóval ha a bajos az orosz haderő és emelett a natot egy határ szarnak látja, magyarról meg értelme sincs beszélni, akkor teljesen helytálló a véleménye.
 

Anti

Well-Known Member
2018. december 29.
4 931
12 581
113
Ez nagyon szép dolog és nem lebecsülendő, azok a katonák ( VDV) egész életükben büszkék lehetnek arra a teljesítményre ez kétsegtelen tény!
De ha ettől hátralepünk egyet és más szemszögből vizsgáljuk (most a hosztomeli reptérről beszélünk és úgy általában a kijevi harcokról), akkor az egy elégtelen erőkkel végrehajtott teljesen felesleges művelet volt.
Szóval, ha nem Szása szintjén, hanem az orosz haderő szintjén vizsgáljuk a kérdést, akkor sem a VDV sem a TGY nem ért el sehol kiugró sikert ahol bevetették.

A személyeskedére meg nem is válaszolok.
Ott nem harcoltak az oroszok ellen elit brit katonak is- a repternel? Valamelyik brit szazezredes elkottyantont valamit ugy egy honapja.
 

Ratamahata

Well-Known Member
2018. december 1.
1 217
4 467
113

Kína fegyverszállításokat tervez Oroszországnak a NATO szerint​

2023. FEBRUÁR 24. - 08:18

A NATO is látja annak jeleit, hogy Kína fegyverszállításokat fontolgat Oroszországnak az ukrajnai háborúhoz – jelentette ki Jens Stoltenberg, az észak-atlanti szövetség főtitkára csütörtökön a Reuters hírügynökségnek adott interjújában.

jens-stoltenberg-nato-fotitkar-585338.jpg



– fogalmazott Stoltenberg.

Felhívta a figyelmet arra, hogy Kína az ENSZ Biztonsági Tanácsának tagja, és Oroszország hadművelete sérti a világszervezet alapokmányát.


– fűzte hozzá a NATO-főtitkár.

Nemrégiben Antony Blinken amerikai külügyminiszter is figyelmeztette Kínát, hogy következményei lennének, ha támogatást nyújtana Oroszországnak ukrajnai hadműveletéhez. Kína egyelőre nem reagált az ügyben, de a pekingi külügyminisztérium csütörtökön közölte, hogy az Egyesült Államok erre vonatkozó hírszerzési értesüléseit pusztán találgatásnak tekinti.

* És nem szakad rá az ég!! A pofám leszakad!! :D:D
Akkor nem visitottál amikor Irakot, Afganisztánt, Sziriat, Libiat bombázták fossá, azt nem sértette az ENSZ alapokmanyát kretén?? Milyen jogalapja vannak USA katonák Szíriában? Irakban? Milyen jogon tulajdonítanak el orosz maganvagyont államok szerte a világban? Ezek nem sértik a híres ENSZ alapokmanyat?? Gittegylet :)
 

aamen

Well-Known Member
2015. november 28.
1 440
7 143
113
Ukrán támadás esetén az orosz hadsereg válaszolni fog.
a kisinyovi repülőtéren várják őket, gyalog meg nem tudnak bejutni mert az út odesszán át vezet
a kalibrokkal meg maximum nemtetszésüket tudják kifejezni

Szep szavak, de semmi több. Remelem, a nyilatkozat mögött azert a több is van, es a kinai kulgyi partföember EU majd orosz körutja valami egyeztetes kezdete volt, mert igy csak ez a "beketerv" eleg vekony.
hacsak nincs szükségük többre, mint hogy az ukrán fél utasítsa el azokat a szép szavakat
az oroszok folyamatosan azt komenikálják hogy ők mennyire tárgyalnának, persze a saját feltételeikről, és a kínai béketerv is így kezdődik, hogy az ukrik üljenek le tárgyalni
ha ez nem történik meg, jöhet a következő stáció, aminek a bevezetője hogy az ukrik elutasították a béketárgyalásokat, tehát az oroszokat kell támogatni hogy erőből békét tudjanak teremteni, vagy valami hasonló
 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 171
13 670
113
Ukrán támadás esetén az orosz hadsereg válaszolni fog.
Oo ténylegesen alig tud tobbet tenni, mind hogy megpróbájja felrobbantani a loszerraktárat, ami viszont nem a helyiek érdeke. Valamint az se a helyi lakosság és dnyesztermenti vezetés érdeke, hogy ott harcra keruljon sor. Ezt úgy tudják elkerulni, ha maguk is beleegyeznek az oroszok lefegyverzésebe, kitoloncolásába és a muníció elszállításába. Oroszoktól reálisan amúgy se várhatnak semmit, maguknak kell bebiztosítaniuk magukat, kulonben orákon belul elesnének.

Minden helyi fél számára elfogadhato egyességre lehet jutni (kivéve az oroszokat, de azok nem számítanak) és jó esélyel most is folynak a tárgyalások.
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 635
55 510
113
Akkor nem visitottál amikor Irakot, Afganisztánt, Sziriat, Libiat bombázták fossá, azt nem sértette az ENSZ alapokmanyát kretén?? Milyen jogalapja vannak USA katonák Szíriában? Irakban? Milyen jogon tulajdonítanak el orosz maganvagyont államok szerte a világban? Ezek nem sértik a híres ENSZ alapokmanyat?? Gittegylet :)
NATO szállit az ukránoknak, Kína az oroszoknak. Hol a gond? :)
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
47 984
78 301
113
Azért a NATO segítséggel megerősített náci erődöt Mariupolt csak a TGY vette be.Voltak veszteségeik mert csinálhatták volna nátósan porig bombázni (Rakka) akkor biztos kevesebb a veszteség.
Ők is porig rombolták az egész várost...
Ezt zsolozmázod már hónapok óta, NULLA tényanyaggal.

A vélemény meg olyan mint a segglyuk, mindenkinek van.
Ez is egy vélemény...
Ott nem harcoltak az oroszok ellen elit brit katonak is- a repternel? Valamelyik brit szazezredes elkottyantont valamit ugy egy honapja.
Ez min is változtat? Amúgy ha volt is ilyen, ne azt képzeld, hogy sokat számított az egy ukrán dandárral szemben ami ott harcolt ukrán oldalon. Mert ez történt: egy fél VD zászlóalj vs. 1 ukrán dandár.
Nem az a pár brit elit katona (már ha igaz) döntötte el a mérleg nyelvét.
 

gergo55

Well-Known Member
2014. július 16.
4 113
10 372
113
Oo ténylegesen alig tud tobbet tenni, mind hogy megpróbájja felrobbantani a loszerraktárat, ami viszont nem a helyiek érdeke. Valamint az se a helyi lakosság és dnyesztermenti vezetés érdeke, hogy ott harcra keruljon sor. Ezt úgy tudják elkerulni, ha maguk is beleegyeznek az oroszok lefegyverzésebe, kitoloncolásába és a muníció elszállításába. Oroszoktól reálisan amúgy se várhatnak semmit, maguknak kell bebiztosítaniuk magukat, kulonben orákon belul elesnének.

Minden helyi fél számára elfogadhato egyességre lehet jutni (kivéve az oroszokat, de azok nem számítanak) és jó esélyel most is folynak a tárgyalások.
Lehet, hogy megtudjuk milyen egy 20-40 kilotonnás robbanás?