A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

VAn még 48 db 2A14 (ZSU-23-4) gépágyú (a 2A7 vízhűtéses változata).
42 db HS 404 licensz 20 mm-es gépágyú (amelyből a szerbek a H145M-hez alakítottak ki gépágyú-konténert - de nekünk vadiúj nexter kellett, millió € áron darabonként, miközben a fegyverrel magával rendelkezünk)
... és még elvileg sok más, GSh-23L, NR-23, N-37D gépágyúk...

Modernizálni kell harcérték-arányosan.

Ezek tényleg megvannak még? És ilyen darabszámban?

Joe bácsit(Jónai századost) senki nem felejtette el, aki találkozott vele. Én PSzH borulásról tudok, utána csak csukott búvónyilással lehetett menni, még közúti menetben is,
Én Ronkovics nevét nem fogom elfelejteni...él e még vagy holt..de szerintem sokan átkozzák a nevét..

A nigeri elnököt puccsolták meg. Akik itt voltak öltönyben, lehet bár a bozótban bujkálnak valahol, vagy halottak. Volt francia gyarmat, a világ legszegényebb országa, pontosabban a 3. hátulról a rangsorban. Olyan 1500 francia katona lehetett ott, vagy még lehet van. Gondolom ott akartunk villantani, hogy mi is oda megyünk, rendet tartani. Már ha Mali elesett. Most úgy néz ki ezek is. Niger is erre a sorsra jutott, misszió szempontból. Nem jött be.
Igazad van elnéztem. Szerencsére a mondandóm lényegén ez mit sem változtat. Kétszer is meg kell gondolni mit ígérünk egy fekete-afrikai rezsimnek ha látogatóba jönnek.

Na ezt azért ide rakom,mert T-72-re és A4 re is applikálni lehet. Ez megint egy nagyon jó kis tuning lehetőség.
A tornyot fel lehet rakni mind a két fentebb említett típusra is. A kor színvonalára lehetne hozni mindet így,és tarcsisoknak oda adni. Van benne besugárzás jelző,és a gidránokról ismert SARP is része. A torony oldala és a teteje védelmet nyújt a tandemfejű páncéltörő rakéták ellen. 105-és 125 milis ágyúkkal is kompatibilis,automatatöltős. 22 töltény van betárazva. 12,7-es géppuska van rajta. Nem tudom hirtelen az A4 torony súlya mennyi,de ez lényegesen könnyebb is ráadásnak,komolyabb védettség mellett.
Én magam részéről A4-re szavaznék. Abból kéne még venni egy dandárra valót,ezt a tornyot feltenni. Szerintem összelehetne még ennyit szedni.
Egy értelmes kompromisszum lehetne megint,mert nem teljesen ismeretlen dolog jönne,olyan eszközre,amit már ismerünk. És biztos költség kímélőbb lenne mint újakat venni bármiből is. Én lecsapnék rá.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Tetszik
Reactions: Venom85
Na ezt azért ide rakom,mert T-72-re és A4 re is applikálni lehet. Ez megint egy nagyon jó kis tuning lehetőség.
A tornyot fel lehet rakni mind a két fentebb említett típusra is. A kor színvonalára lehetne hozni mindet így,és tarcsisoknak oda adni. Van benne besugárzás jelző,és a gidránokról ismert SARP is része. A torony oldala és a teteje védelmet nyújt a tandemfejű páncéltörő rakéták ellen. 105-és 125 milis ágyúkkal is kompatibilis,automatatöltős. 22 töltény van betárazva. 12,7-es géppuska van rajta. Nem tudom hirtelen az A4 torony súlya mennyi,de ez lényegesen könnyebb is ráadásnak,komolyabb védettség mellett.
Én magam részéről A4-re szavaznék. Abból kéne még venni egy dandárra valót,ezt a tornyot feltenni. Szerintem összelehetne még ennyit szedni.
Egy értelmes kompromisszum lehetne megint,mert nem teljesen ismeretlen dolog jönne,olyan eszközre,amit már ismerünk. És biztos költség kímélőbb lenne mint újakat venni bármiből is. Én lecsapnék rá.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Ebből hogyan száll ki a sofőr?