Nem is akartalak,mert egy csőlátású valakit nem igazán lehet,de ettől még nyugodtan fogok vacsorázni.Nem győztél meg.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Nem is akartalak,mert egy csőlátású valakit nem igazán lehet,de ettől még nyugodtan fogok vacsorázni.Nem győztél meg.
Nem az orosz fóbiáról van szó, de nagyon nem szeretnék egy olyan diktatorikus és velejéig korrupt országban élni mint a putyini Oroszosrszág. Az itteni oroszimádatot valóban nem értem, ami miatt minden, ami orosz az Istenkirály ami meg nem az rothadó.Mi nem világos? Repkednek a MIG-ek rakétákkal. Az nem azt jelenti,hogy ki is fogják lőni őket a hordozóra. Arra meg nem emlékszem,hogy Moszkvában bejelentették volna,hogy az USA kötelék a célpont. Oké,hogy orosz fóbiád van,de ezt valamivel cizelláltabban is közölhetnéd,mert ez már a szánalmas kategória,és már röhögni se lehet rajta.
Azért a Kínaiak nem örülnének, ha hirtelen nem gyártatna náluk semmit a világ gazdagabbik fele és nem is kereskedne. Lehetne eladni a vackaikat Indiában meg Afrikában. ja és az Oroszoknál.Ez így világháborúvá szélesedne. Kb esély lenne az USA megtérdeltetésére, mint most Izraelnél is előfordulhat egy ilyen váratlan szcenárió, ha az összarabság vérszemet kap.
Oroszok mellé sok ország beállna, ha az USA-t megsz...hatják.
Egyrész saját szemben a szemben a gerendást sem, másrészt igazad van.Nem is akartalak,mert egy csőlátású valakit nem igazán lehet,de ettől még nyugodtan fogok vacsorázni.
Nem a hang a baj....az erózió, amit a kerekek okoznak a gázadáskor...Miért nem gyártják őket csendesebbre? A probléma fele megoldódna...
(sosem quadoztam, de gondolom a vezetési élményt nem csökkentené, ha halk lenne)
Sajnos én tudok halálesetről, igaz sok évvel ezelőttről, a Normafánál...DHs kontra sétáló nyugdíjas....én is találkoztam erdőben bringással, nálam kutya, felfelé, bringás lefelé meredeken csapatva egy egyszemélyes ösvényen...majd még három. Nem volt kellemes...pedig nálunk van kijelölt erdei bringaút, igaz az nem annyira buli, mert egy erdőgazdasági út...De utálom ezeket a barmokat. Lassan minden kéktúrán találkozunk már motorossal vagy quadossal. Ocsmány féreg egy banda.
És én a nem kijelölt kerékpáros túra úton az elektromos montival 40-50-60-al az erdőben lefelé csapató barmokat sem tartom többre, a motorost legalább hallom, és ezeknek a barmoknak áll feljebb ha nem ugrunk félre elég gyorsan. Ebből sajnos előbb-utóbb nagyon nagy konfliktusok lesznek. Én is montiztam erdőben néha, kurva jó, elkapja az embert a lendület, de ha majdnem elbaszok egy gyalogos akkor megállok, megnézem, és picsára szégyenlem amit csináltam és amiért tilosban járok. Na, ezek a dagadtak nem tesznek ilyet.
Ez mennyire lehet valós?
Egyébként jó szemléltetése annak, hogy mit jelent a vásárlóerő paritás.
Érdemes inkább a háttérben lévő árakat nézni, számoljunk a szomszéd pénzváltó mai, 4,2 forint/rubel árfolyamával. Ezek alapján:Ez mennyire lehet valós?
Egyébként jó szemléltetése annak, hogy mit jelent a vásárlóerő paritás.
Érdemes inkább a háttérben lévő árakat nézni, számoljunk a szomszéd pénzváltó mai, 4,2 forint/rubel árfolyamával. Ezek alapján:
A végösszeg normál esetben 575 rubel - 2415 forint - lett volna, amit kuponokkal vitt le kb 489,16 rubelre - 2055 forintra. További kiegészítés a végére, hogy persze ott van a kerekítési hibaérték, illetve nem tudtam az ár kopejkás részét leolvasni, így az általam megállapítottnál vszeg némileg magasabbak az árak. Meg ugyanígy az ár az a kiszerelés függvénye is, avagy nem láttuk mekkorák az adott árakhoz tartozó kiszerelések.
- Maggi zacskós étel 45-55 rubel - 189-231 forint
- Kotányi fűszerek 49-69 rubel - 206-299 forint
- Hoegaarden sör 72,45, azaz 304,3 forint, csak meg nem tudom mondani mekkora kiszerelés.
- Ízesített joghurtok 19-32 rubel közt - 80-134 forint
- Vaníliatej (gondolom valamilyen növényi vanília ízben) 78 rubel - 328 forint. Utóbbi esetében barátnőm miatt tudom, hogy itthon kb 600 alatt alig van mandulatej, a többi jó kérdés.
- Kenyér 16-62 rubel - 67,2-260 forint - között, felette a teát 199 rubelért hirdetik-835,8 forint.
- Barilla tészta 89 rubel - 374 forint -, na az konkrétan minimum fele az itthoninak
- 10 darabos tojás 42-52 rubel - 176-218 forint
- Milka csoki 89 rubel - 374 forint - a többi alatta 59-149 között - 248-626 forint
- Keksz 71-99 rubel - 298-416 forint - között
- Oreo 59 rubel - 248 forint
- Tej 72-84 rubel - 302-353 forint
- Talán darabolt bacon 164 rubel - 689 forint -, felette másik megint nem tudom milyen felvágott 129 rubel - 542 forint
- Rizs 59-164 rubel -248-689 forint - között, cserébe amit mutat az csak 40 dekás kiszerelés
- Limonádé 26 - 109 forint - rubel, fél literes kóla 74 - 311 forint -, talán literes-1,5 literes 109 rubel - 458 forint
- Rágó 24-29 rubel - 101-122 forint
Nem a hang a baj....az erózió, amit a kerekek okoznak a gázadáskor...
Többen vannak ilyenek, mint gondolod.Ha ez nem kamu, akkor ilyet még nem hallottam, hogy egy külföldi ilyen tökéletesen megtanuljon magyarul, akcentus nélkül.
Én már igen.Olyat is,ki soha nem is járt Mo-on.(francia csendőrtiszt,svéd adminisztrátorcsaj,német vendéglős-egyik se járt nálunk).Hangoskönyvek,internet,filmek-és qrvajó nyelvérzék (ami nekem nincs,sajnos).Mindegyik 6-8 nyelvet beszéltHa ez nem kamu, akkor ilyet még nem hallottam, hogy egy külföldi ilyen tökéletesen megtanuljon magyarul, akcentus nélkül.
Még a gimnáziumban volt egy osztálytársnőm, aki orosz volt, abban az időben még szovjet, természetesen. Ő hatodikban jött át az anyjával, aki elvált odakint és egy magyar pasihoz ment férjhez. Neki semmilyen kapcsolata sem volt elötte a magyar nyelvvel, sem magyar felmenői nem voltak. Ő például úgy megtanult magyarul két éven belül, hogy a gimiben már semmilyen különbség nem volt a többiekhez képest a beszédében. Ha nem tudtad, hogy a Galina orosz, akkor rá nem jöttél volna a beszédéből, még a jellegzetes orosz akcentusa sem volt meg. Annyi különbség volt hozzánk képest, hogy ő tudott oroszul, ami ugye rólunk nem volt elmondható, maximum elvárható lett volna öt év orosz tanulás után. Megjegyzés, hogy ő mondjuk jobban beszélt oroszul mint az orosztanárunk aki viszont egy bulgáriai török volt, na ő akcentussal beszélt magyarul, plusz komplett idióta is volt és teljesen random adott jegyeket. Annyira, hogy nem vette észre a nevéből, hogy a Galina orosz, és egyszer négyest adott neki oroszból.Én már igen.Olyat is,ki soha nem is járt Mo-on.(francia csendőrtiszt,svéd adminisztrátorcsaj,német vendéglős-egyik se járt nálunk).Hangoskönyvek,internet,filmek-és qrvajó nyelvérzék (ami nekem nincs,sajnos).Mindegyik 6-8 nyelvet beszélt
Nekem is volt anno orosz osztálytársnőm,csak még általánosban.6.ban került hozzánk,kisgyerekként az iskolaév végére tökéletesen beszélt magyarul.Apja viszont markáns muszka akcentussal beszélte a magyart.Még a gimnáziumban volt egy osztálytársnőm, aki orosz volt, abban az időben még szovjet, természetesen. Ő hatodikban jött át az anyjával, aki elvált odakint és egy magyar pasihoz ment férjhez. Neki semmilyen kapcsolata sem volt elötte a magyar nyelvvel, sem magyar felmenői nem voltak. Ő például úgy megtanult magyarul két éven belül, hogy a gimiben már semmilyen különbség nem volt a többiekhez képest a beszédében. Ha nem tudtad, hogy a Galina orosz, akkor rá nem jöttél volna a beszédéből, még a jellegzetes orosz akcentusa sem volt meg. Annyi különbség volt hozzánk képest, hogy ő tudott oroszul, ami ugye rólunk nem volt elmondható, maximum elvárható lett volna öt év orosz tanulás után. Megjegyzés, hogy ő mondjuk jobban beszélt oroszul mint az orosztanárunk aki viszont egy bulgáriai török volt, na ő akcentussal beszélt magyarul, plusz komplett idióta is volt és teljesen random adott jegyeket. Annyira, hogy nem vette észre a nevéből, hogy a Galina orosz, és egyszer négyest adott neki oroszból.
@nyugger kollégának saját substacket kéne indítania, mellé egy youtube csatornával.Lehet, hogy Nyugger is valami hasonlóval tudná magát örökösre "beNógrádizni" a "NERtévékbe", mert egy ilyen térképben-videó kombóval jól tudná szemléltetni a Ráczoknak és a többi nagyon okosnak, hogy hol és milyen harcok zajlanak.
Önnél van a pont!@nyugger kollégának saját substacket kéne indítania, mellé egy youtube csatornával.
Interjúztatni, elemezni, stb. magyarul ÉS angolul.
A hitgyülis csapat szerintem nem lesz jó irány, hosszú távon. Amit ezzel az izraeli hisztivel csináltak, az kritikán aluli.
@nyugger kollégának saját substacket kéne indítania, mellé egy youtube csatornával.
Interjúztatni, elemezni, stb. magyarul ÉS angolul.
A hitgyülis csapat szerintem nem lesz jó irány, hosszú távon. Amit ezzel az izraeli hisztivel csináltak, az kritikán aluli.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..