Beszélgető

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
9 984
18 549
113
a jövőben pénzadományért vagy más hazafias cselekedetért különleges katonai rendfokozatot lehet osztogatni bárkinek.

Amennyiben az itt folyó diskurzus, hazafias cselekedet, a honvédelem ügyében, akkor már itt, nekünk is tiszti rendfokozat jár. Krisss, dudi, már alapban címzetes vezérezredes lehetne. Aki egyéb fegyveres szerveknél van alapban úgyis, azok minimum, címzetes ezredesek. Akik voltak sorkatonák, címzetes századosok, őrnagyok lehetnének. Akik azok sem voltak, csak itt konstruktív érdeklődők, kommentelők, azok címzetes hadnagyi rendfokozatra érdemesek lehetnének. :) ( szittya külön entitás a szervezeten belül ) :)
 

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
19 157
36 662
113
Amennyiben az itt folyó diskurzus, hazafias cselekedet, a honvédelem ügyében, akkor már itt, nekünk is tiszti rendfokozat jár. Krisss, dudi, már alapban címzetes vezérezredes lehetne. Aki egyéb fegyveres szerveknél van alapban úgyis, azok minimum, címzetes ezredesek. Akik voltak sorkatonák, címzetes századosok, őrnagyok lehetnének. Akik azok sem voltak, csak itt konstruktív érdeklődők, kommentelők, azok címzetes hadnagyi rendfokozatra érdemesek lehetnének. :)
Én már most is Admirális Generális vagyok... :rolleyes:
 

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
6 969
19 214
113
megjegyzem 1 ft os kastélyom (40 perc főldutazásra az első településtől) is van ezek a természetvédelmi területek is jelképes áron kerültek a tulajdonomba de semmit nem kezdhetek vele se legeltetni rajta se kaszálni nem szabad szántani meg végképp nem. de paíron az enyémek jól mutatnak majd talán 100 év múlva a leszármazottaknak hasznos lessz. addig is dicsekedhetek hogy mi mindenem van :) (és mélyen hallgatni hogy mi mindent nem szabad a területtel csinálni (egyébként nem szoktam dicsekedni ezekkel de most megteszem.) annyi hogy a természetvédelmmi területemről az idegenhonos vagy tájidegen fafajokat letermelhetem letermeltethetem. (le is kell időközönként) de ugye nincs idejük vágásérettre nőlni magról kelteknek)
A kastélyt porlasztod?

Natura2000-es a terület? Legeltetni azokon lehet bizonyos feltételek mellett.
 
  • Tetszik
Reactions: Blitz97

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 432
34 331
113
nagyon off ba megyek de a kastélyra most akarok egy nagyobb összeget rákölteni már nagyok a gyerekek közösen kicsit foglalkozni az épülettel (amúgysem élünk együtt ilyen családi összejövetelekre hosszúhétvégéken jó program lenne és szerintem élveznék is legalábbis remélem) egyébként az volt a feltétel hogy fel kell újítani.
én úgy csináltam annak idején hogy a hozzá tartozó felerdődödött terület egyrészét letermeltük el lett adva annak az árából lett véve mész cement (homok egy közeli helyről lett hozatva) kívül bellül át lett meszelve a lábazat sima cementfesékes lábazattal le lett kenve a tetőszerkezet meg lett erősítve (színtén a területről letermel fából) üvegeskitt akríl lett véve az ablakokhoz párliter zománcal az ablakok át lettek kenve. és ballonos nagykiszereléses (olcsó obis) lazúrral a bejárati ajtók és a széldeszkák ereszalját lefestettem. (2 szobába a páramiatt a parketta fel volt puposodva ott a széleiről fel lett szedve a díszéc alatti feszítósor és helyérezuppant.) az utat javítottam levert vakolattal meg a maradék homokkal és tereprendezésből kijövő főldel törmelékkel.

A kastélyt porlasztod?

Natura2000-es a terület? Legeltetni azokon lehet bizonyos feltételek mellett.
nem nemporlasztom leszoktam menni (utobbi évek határ és covid miatt nemigen volt rá időm de mindig csinálok valamit) a multkor mondjuk eggyik ismerősőm szülője meghalt eladták a házat de a butorokkal nem tudtak mit kezdeni egy jó részük betraktorozódott a kastélyba.) csatornát rendszeresen tísztítom.

egyik ismerősöm birkái vannak a régi istálóba (nem kell bérleti díjat fizetnie csak nyaranta szellőztetni télen fagyok elött begyujtani néha ) a területet legelik karbantartják. ja meg ászunk egy kistavat ami esővíz elvezetés része.


az én területeim jelentős része nem legeltethető mert árvalányhajas. (másik része legeltethető az ki is van adva de kaszálni azt sem szabad)

hadsereg használja kiképzésre
 

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
3 912
21 726
113
Kedves moderátorok! Minek tesz át egy modi a Szimpatizánsok és fóbiások topicba egy tegnap esti beszélgetést, ha az a topic zárva van és ezáltal nem lehet azt folytatni? Mi ebben az értelem vagy logika?

@dudi szóval megkérdezem itt, mert ott nem lehet. Miért osztogatnak ilyen majd két hetet, ha szabad kérdeznem? Nem vágom.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
47 854
78 063
113
Kedves moderátorok! Minek tesz át egy modi a Szimpatizánsok és fóbiások topicba egy tegnap esti beszélgetést, ha az a topic zárva van és ezáltal nem lehet azt folytatni? Mi ebben az értelem vagy logika?

@dudi szóval megkérdezem itt, mert ott nem lehet. Miért osztogatnak ilyen majd két hetet, ha szabad kérdeznem? Nem vágom.
Huzamosabb idejű gyakorlatok után meghatározott számú szolgálatmentesség jár a Honvédségben.
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
38 578
74 562
113
Kedves moderátorok! Minek tesz át egy modi a Szimpatizánsok és fóbiások topicba egy tegnap esti beszélgetést, ha az a topic zárva van és ezáltal nem lehet azt folytatni? Mi ebben az értelem vagy logika?

@dudi szóval megkérdezem itt, mert ott nem lehet. Miért osztogatnak ilyen majd két hetet, ha szabad kérdeznem? Nem vágom.
Hogy befejezzétek egymás b@szogatását, ami az adott topikban offtopik volt... lehetett volna törölni is, de így megmarad az "utolsó szó" és talán ettől lezártnak érzitek és nem kezditek újra. A beszélgetés érdemi része ott maradt a Lövedékálló mellények topikban, ott tudjátok megfelelő hangnemben folytatni az adott témát. (Azért az elgondolkoztató, hogy más helyeken olyan hozzászólásokba futok bele, hogy "itt viselkedj/beszélj normálisan, ez nem a htka". Ilyen szintet értetek el. Nem konkrétan ti ketten, hanem általánosságban sok lett a személyeskedő hozzászólás. De ha csak régi barátságra való tekintettel kedvesen ugrattátok egymást, akkor benéztem.
 
  • Tetszik
Reactions: krisss

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 432
34 331
113
@Veér Ispán egyébként úgy rémlik hogy te is gondolkoztál ilyen kastélyon annak idején.

még ma is kapni jelképes áron. egy pontrendszer van 1-3-5 éves teljesítési idővel. (nekem 1 év alatt sikerült elérni hogy a tulajdonomba kerüljön) 100 (+10) pont van és ebből 60+ pont elérése esetén kerül a tulajdonodba.

egy 3 fős testület bírálja el a munkát elötte utánna és lehetőleg munkavégzés közbeni fényképeket kell csatolni és egy naplót vezetni (építési naplót kb milyen nap milyen munkavégzés folyt hány fő részvételével )
1 .évbe neki kell állni és "érdemi munkát kell végezni az épületen és a hozzá tartozó területen."
3. év ig nem tartós lakhatásra alkalmasnak kell lennie az ingatlannak minden évszakba
5. évbe valamilyen szerppel kell felruházni az ingatlant ez lehet kultúrális gazdasági jótékonysági és vallásai (meg még van pár lehetőség de azokba nem vagyok biztos.)

Amit én "vettem" az egy lakott településtől távoli klasszikus kis kastély földszintes U elrendezésű (3 szárnyas) az első szárny a frontoldali ez tartalmaz egy kis belépőt (előszobát) és egy nagy társasági teret ahonnan nyílik egy ajtó a belsőudvarra is. (itt van egy cserépkályha ami több helyiséget fűt és minden helyiségből fűthető is.) ehhez tartozik egy füsthő rendszer (duplafalú a kémény amikor átmelegedik beindúl benne egy természetes cirkuláció ami a falakba téglából kialakított kialakított járatokon cirkuláltatja a meleglevegőt.)
ehhez a szárnyhoz tartozik még balra egy félszoba és egy szoba jobb oldalra egy nagyobb szoba (ezek gipszkartonfallal történő leválasztását tervezem így egy folyosót hozva létre az ajtók elhelyezkedése lehetővé teszi (a félszoba is nagyobb mint egy átlagos társasházi szoba)

(szemből nézve) a jobb oldali szoba egy folyosóra nyílik ami melett közvetlen van egy fürdőszoba majd a konyha amiből egy kisebb folyosóra nyílik ajtó ahonnan a belsőudvarra és egy kamrára van ajtó. ezután jön egy műhely amit csak a belsőudvarról lehet megközelíteni majd egy istálló (itt vannak a birkák)

a baloldali oldali (szemből nézve) a nagyszobából nyillik mégegy szoba amiből mégegyszoba nyílik (ez utobbi valamivel kisssebb) az elsőt is gipszkartonozással akarom elválasztani (itt középen az ajtó ) míg a hátsó szobát meghagyni egy légtérnek ide legfeljebb csak állmenyezetet akarok.

ezt követi egy lépcsőfeljáró kis rakodótérrel (csigázható) majd egy 3 osztaú cselédlakás és leghátúl egy kocsiszin.

a nagy főteremből egy fürdőszobát akarnák leválasztani és egy konyhát... (de ez ráér mert igazából van mindkettő csak igen nagyok és viszonylag messze.)


az ingatlant korábban az erdészet az önkormányzat és a helyi tsz közösen használta mint raktár (lomtár és iratmegőrző...) mire hozzájutottam színte mindent kipakoltak vagy az udvaron elégettek majdhogynem üres volt. egy munkapad maradt a műhelybe amit nemtudtak kivinni pár bádogvödör meg néhány régi kéziszerszá szög csavar... a berendezés 1 db menzás asztal 3 szék 1 stoki meg egy polc volt (fent a padláson lett találva néhány kisebb fiókos szekrény dohányzóasztal meg pár db salgópolc szétszedve (össze se rakva)


Pont gyüjtögetés. (6 an csináltuk én szamár előrre a kísérőm (Öreg) egy fiatal erdész (nem főerdész) egy régi erdőmunkás és két fiatal srác.

-Legelősször az udvarnak lett neki állva. a beerdősödött terület jelentős részéről le lett termelve a fa (zömében akác de volt nyár és fűzfa is)
az ekkor letermelt fa nagyrésze el is lett adva (amennyire vevőt sikerült talállni igazából fedezte is a költségek jelentős részét az így eladott tűzifa és oszlopok (szerencsére elég nagy mennyiséget sikerült oszlopnak értékeíteni.)
ez le lett dokumentálva és rengeteget dobott a látszaton. és lett pénz.
És elég sok pont járt érte

levertük a vakolatot ahol lekelett ez ment a födútba (belső út) késöbb ebbe töltöttünk mindent. Ezzel megvolt az útkarbantartás. és a csatornatisztítással vízelvezetéssel is foglalkoztunk
erre is járt pont

-- Egy késöbbi alkalommal amikor a bírkák lelegelték a területet az erdészettől vásárólt csemeték lettek telepítve (akác és fenyő meg néhány gyümölcsfaoltvány)
ez volt a parkosítás. (fényképpel dokumentálva)
erre is járt pont

a letermelt fa egy részét elcseréltem az erdésszel (úgyis vitte le a treaktorral a fát visszfele ne csak a vásárolt építőanyagot hozza) száraz fára (néhányat az udvarába elvágott szalagfűrésszel) ebből a fából meg lett dúcólva a tető oly módon hogy egy fébevágott fa került kereszbe ez 4 gerendát rögzített egybe majd a 2 végén alá lett dúcolva. míg minden eggye gerenda 1.20 nál kapott egy újabb dúcot (így adja magát a kéőbbi tetőrér beépítés)

vastagabb palalás tető van az ingatlanon (ezt szeretném lekátránylemezeztetni.) egyébként igen jó állapotba van (álítólag a rendszerváltás elött nemsokkal cserélték le a tetőt mert valakinek kelett a jóminőségű tetőcserép...)

ez bár nem lett volna létfontosságú a viszonylag új tető miatt (amit a bizottság nem tudott bár voltak korábban helyszini szemlén a tetőszerkezet korát ránézésből nem tudák megállapítani)

ez viszonylag sok pontot jelentett.



- Külső munkálatok
itt a korábban megtísztított csatorna helyreigazítása volt és 2-3 szálat cserélni kelett (sima használt csatorna lett véve a faluba átmérőre hivatkozva) dokumentálva elfogadták.

majd a korábban levert vakolat miután kiszáradt újra lett vakolva (ebből szerencsére nem volt sok a lábazatot érintette több kisebb szakaszon és az eggyik csatornacsőnél ami el volt dugúlva folyt a falra a víz ami egy nagyobb felületen törénő vakolatkárosodást eredményezett.

kívül a széldeszkák és ereszaljak lenolajkencével be lettek eresztve majd olcsó zománcfesék bő olajjal hígított változatával át lett kenve (egy kevés gombaölő is lett adva a keverékhez így is elszívta mint katinéni a kossuthot (egy későbbi alkalommal átlazúroztam ez már filmréteget képpzett) a hátsó részen kellett 3 szál széldeszkát cserélni (4m es szálak voltak igazából aprópénz)

a fal sima zsákosmésszel lett átmeszelve egysoron a javításoknál többsoron
a lábazat cement és mész keverékéből készített cementes lábazatifestékkel lett átkenve két soron a javítéásoknál többsoron.

ezekre is megkaptam a pontokat



-külső belső munkálatok ez alatt a nyílászárók értendőek a bejárati ajtók az ablakok és a tokok meg lettek kaparva meg lettek csiszólva majd az ablakok bellülről kigittelve kiakrílozva fehérrel egsoron átkenve (javításoknál 2 soron oda kaptak egy kis olajos hígítós beeresztést ahol a fesék le lett kaparva vagy lepörgött) az ajtók hasonló módon lettek lekenve csak barnára (ez volt az eredeti szín is fehér nem takarta volna el)

ezekre is jártak a pontok
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 432
34 331
113
-Belső munkálatok. itt igazából ki lett takarítva minden le lett meszelve és 2 parkettás helyiségbe a felpuposodott parketta ki lett egyenesítve a távtartók kivételével.

erre is járt pont..



Ezzel a párnapos munkával (ami mind munkaerő mind alapanyag tekintetébe szinte ingyen volt mert a letermelt fa fedezte.) a pontok jelentős része össze lett szedve mivel az épület állagjavítása volt a súlyozott ezzel több mint a felét összeszedtem annak a pontak ami alapján az épület a tulajdonomba kerülhetett a jelképes összegért. bár nem kaptam mindenre maximális pontszámot így is elég sok össze lett szedve pláne hogy néhány napos munkálatok voltak csupán.



a következő az évszakos lakhatóság volt. itt a padláson talált bútorok lehozatalra kerülte
és vásáróltam a faluból néhány használt bútort (kanapét ágyakat asztalt régi szekrénysort élyeliszekrényt) használt csíllárokat és lámpabúrát (energiatakarékos izzókat) a menzáról használt fazekakat tányérokat poharakat STB és egy régi palackos gáztűzhelyt... mindenből használtat vettem (megelőlegeztem a pénzt mert sikerült oszlopokat értékesíteni időközbe)
ovábbá vettem egy régi jancsikályhát egy németkályhát egy sparheltot (nevetséges összegért) és egy kandallót ami nem volt régi de a hőáló üveg ki volt törve és be volt hegesztve (de a tulaj felesége szerette a lángokat nézni ezért olcsón eladták...) csöveket adtak 2 könyököt kelett újonnan venni meg egy hődobot vettem a falusi MG boltba. néhány pokrócot vettem meg párnákat a helyi román árusoktol (jó sokat alkudva meg egy kis rádiot kaptam ajándékba) a szivattyú mellé ami be lett kötve. néhánytucat könyvet vettem még stócra adták...

ezzel megvalósult a nem életvitelszerű lenttartozkodásra alkalmasság minden évszakba. (tüzifa volt és eszméletlen mennyiségű gyűjtós az ágak láncfúrésszel kötegbe összevágásából.)

erre is megkaptam a bár nem maximális pontszámot de elég szépen.



---az utolsó része a feltételrendszernek a hasznosítás meg egyszerű volt. Az erdész birkái adottak voltak már amikor fel lett keresve hogy kellene ember és traktor a munkálatokhoz kérdezte hogy tarthatna e lent birkákat.
ősszel pár csemetével bővült a már parkosítási részben bepontozott terület egy része gyümölcsfák és akác került telepítésre némi fenyő melett gazdasági célzattal megjelölésbe.

továbbá számlaképes magánszemélyként pár alkalommal kiadtam baráti társaságoknak és egy sakk klubbnak az ingatlant dokumentálva fényképekkel hogy valódi rendezvények voltak (egy születésnap egy névnap és egy sakkverseny TORNA.) egyébként azóta is minden évbe legalább egyszer sikerül kiadni.

kultúrális rendezvénynek meg az falubeli iskolával kötöttem egy szerződést hogy előrre eggyeztetés után minden évbe egyszer a diákok erdőjáró valmi iskolai rendezvény keretébe eljöhetnek a kastélyba és ott megpihenhetnek (ez a fordulópont nekik) ezt az islkola leigazolta hogy engedélyeztem (jönnek is majdnem minden évbe megvan nekik mutatva a kastély bár nagy látnivaló nincs rajta megkajáznak elültetnek egy csemetét elvan nekik mesélve a kastély története aztán kb ennyi.)

a pontokat erre is megkaptam.

amikor kijöttek szemlézni a plussz tíz kiosztható pontból is begyűjtöttem néhányat és még ki lettek egészítve a korábbi pontok is (bár szükség nem volt rá mert már a 60 pont el lett érve) ilyenekre kaptam pontot hogy (az eggyik srác anyukája adott muskátlikat ez tetszett az eggyik bíráló hölgynek) lekerítésnek vették hogy a bírkák miatt körbe volt villanypásztorozva a terület.



Igazából komolyabb költségem nincs az épületre mivel 1 éven bellül elértem a kívánt pontokat az önkormányzat (külterület) eltekintett az adótól.

víz kútból van gáz nincs az áram nagyon régi mérőórás 1200 w nál lecsapja a biztosítékot cserébe minimális összeget kel fizetnem rendszerhasználatra fogyaztás egyedül a szivattyú amit a bírkák itatására szívattyúzott vízre felhasznál az erdész meg néha felkapcsolja egy pár wattos izzót. előrre ki is fizettem egyszer 5 évre meg egyszer 10 évre a villanyszámlát (valami nevetségesen alacsony összegeket fizettem mert minimálfogyasztás lett beírva egyébként túlfizetésem van) szerencsére a bírkák imádják a késöbb létesített kertitavat így ősszel és télen nemnagyon kell itatni őket...
 

Busho3301

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2021. április 26.
2 431
10 309
113
Nézem az orosz topikot és zárva. Miért lett bezárva? Rengeteg tudományos-technikai/haditechnikai anyag veszik így el.
@Busho3301
A teljesség igénye nélkül:
-ukrán helyzet kihordása
-személyeskedés
-személyeskedés gifekkel
-szentimentális kilengések bármi kapcsán ami az oroszokkal történik


Megnyitom de ha újra zárva lenne pár napon belül akkor ezek miatt.
 
  • Tetszik
Reactions: Flamand and Kávé

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 621
55 386
113
A teljesség igénye nélkül:
-ukrán helyzet kihordása
-személyeskedés
-személyeskedés gifekkel
-szentimentális kilengések bármi kapcsán ami az oroszokkal történik


Megnyitom de ha újra zárva lenne pár napon belül akkor ezek miatt.
"Hangulatkeltést" kifelejtetted? :)
 

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
3 912
21 726
113
Hogy befejezzétek egymás b@szogatását, ami az adott topikban offtopik volt... lehetett volna törölni is, de így megmarad az "utolsó szó" és talán ettől lezártnak érzitek és nem kezditek újra. A beszélgetés érdemi része ott maradt a Lövedékálló mellények topikban, ott tudjátok megfelelő hangnemben folytatni az adott témát. (Azért az elgondolkoztató, hogy más helyeken olyan hozzászólásokba futok bele, hogy "itt viselkedj/beszélj normálisan, ez nem a htka". Ilyen szintet értetek el. Nem konkrétan ti ketten, hanem általánosságban sok lett a személyeskedő hozzászólás. De ha csak régi barátságra való tekintettel kedvesen ugrattátok egymást, akkor benéztem.
Nem hiszem, hogy @dudi baszogatásnak vette volna, mint ez a válaszból is látható volt. Amúgy pedig ami a htka minőségét illetni abban egyet kell érteném veled. Kb. 10 éve követem, de nem volt ilyen mélyen a színvonal még soha. Azonban ezt a színvonalat nem “mi” tagok értük el egyedül, hanem veletek moderátorokkal együtt. És amíg például egy Szőrhiginsz, aki minden angol faszsága ellenére topicok tucatjaiban dobálta az érdekes dolgokat és azokat tartotta életben fél év tiltást kap egy túlreagált semmiért, hogy a többieket ne is említsem… ma pedig Roni ment levesbe méghozzá meddig is? Kurva sokáig is. Eközben a halottakon örömködő agya beteg júzerek 2 hét tiltásokat kapnak, a gyerekek meg kollégium telibebaszásán örömködő arc még csak ennyit sem. Aztán ott van ez a remek @Mackensen aki moderátori mivoltáról többször megfeledkezve legutolsó epic hozzászólásában olyan hangnemet és jelzőket engedett meg magának amiért @sixtus félre ment a levesbe és a szabályzatban is külön szerepel az ilyen kommentek következménye. Többen is jelezték ezt, kérdezték és szóvá tették, de minden moderátor veled együtt nagyon csendben üldögél. Ő pedig ma is kedvére posztolgatott reggel, de a neki feldobott kérdésekre semmi választ adott. Nulla gerinc, semmi következetesség és időjárástól vagy széklettől függő moderálás. Ez jellemzi most a htka-t és ezáltal azon sem kell csodálkozni, hogy a tagok így viselkednek ahogy. Ez ezt hozta magával. Szóval a hibát először saját portán belül kellene keresni és onnan kifelé elkezdeni a söprögetést. Gondolom ez többeket sért vagy csípi a szemét, de… na addig is maradok tisztelett és mindenkinek minden jót! Gondolom ez lesz vagy fél év.
 

ronis

Well-Known Member
2022. március 23.
175
1 029
93
-Belső munkálatok. itt igazából ki lett takarítva minden le lett meszelve és 2 parkettás helyiségbe a felpuposodott parketta ki lett egyenesítve a távtartók kivételével.

erre is járt pont..



Ezzel a párnapos munkával (ami mind munkaerő mind alapanyag tekintetébe szinte ingyen volt mert a letermelt fa fedezte.) a pontok jelentős része össze lett szedve mivel az épület állagjavítása volt a súlyozott ezzel több mint a felét összeszedtem annak a pontak ami alapján az épület a tulajdonomba kerülhetett a jelképes összegért. bár nem kaptam mindenre maximális pontszámot így is elég sok össze lett szedve pláne hogy néhány napos munkálatok voltak csupán.



a következő az évszakos lakhatóság volt. itt a padláson talált bútorok lehozatalra kerülte
és vásáróltam a faluból néhány használt bútort (kanapét ágyakat asztalt régi szekrénysort élyeliszekrényt) használt csíllárokat és lámpabúrát (energiatakarékos izzókat) a menzáról használt fazekakat tányérokat poharakat STB és egy régi palackos gáztűzhelyt... mindenből használtat vettem (megelőlegeztem a pénzt mert sikerült oszlopokat értékesíteni időközbe)
ovábbá vettem egy régi jancsikályhát egy németkályhát egy sparheltot (nevetséges összegért) és egy kandallót ami nem volt régi de a hőáló üveg ki volt törve és be volt hegesztve (de a tulaj felesége szerette a lángokat nézni ezért olcsón eladták...) csöveket adtak 2 könyököt kelett újonnan venni meg egy hődobot vettem a falusi MG boltba. néhány pokrócot vettem meg párnákat a helyi román árusoktol (jó sokat alkudva meg egy kis rádiot kaptam ajándékba) a szivattyú mellé ami be lett kötve. néhánytucat könyvet vettem még stócra adták...

ezzel megvalósult a nem életvitelszerű lenttartozkodásra alkalmasság minden évszakba. (tüzifa volt és eszméletlen mennyiségű gyűjtós az ágak láncfúrésszel kötegbe összevágásából.)

erre is megkaptam a bár nem maximális pontszámot de elég szépen.



---az utolsó része a feltételrendszernek a hasznosítás meg egyszerű volt. Az erdész birkái adottak voltak már amikor fel lett keresve hogy kellene ember és traktor a munkálatokhoz kérdezte hogy tarthatna e lent birkákat.
ősszel pár csemetével bővült a már parkosítási részben bepontozott terület egy része gyümölcsfák és akác került telepítésre némi fenyő melett gazdasági célzattal megjelölésbe.

továbbá számlaképes magánszemélyként pár alkalommal kiadtam baráti társaságoknak és egy sakk klubbnak az ingatlant dokumentálva fényképekkel hogy valódi rendezvények voltak (egy születésnap egy névnap és egy sakkverseny TORNA.) egyébként azóta is minden évbe legalább egyszer sikerül kiadni.

kultúrális rendezvénynek meg az falubeli iskolával kötöttem egy szerződést hogy előrre eggyeztetés után minden évbe egyszer a diákok erdőjáró valmi iskolai rendezvény keretébe eljöhetnek a kastélyba és ott megpihenhetnek (ez a fordulópont nekik) ezt az islkola leigazolta hogy engedélyeztem (jönnek is majdnem minden évbe megvan nekik mutatva a kastély bár nagy látnivaló nincs rajta megkajáznak elültetnek egy csemetét elvan nekik mesélve a kastély története aztán kb ennyi.)

a pontokat erre is megkaptam.

amikor kijöttek szemlézni a plussz tíz kiosztható pontból is begyűjtöttem néhányat és még ki lettek egészítve a korábbi pontok is (bár szükség nem volt rá mert már a 60 pont el lett érve) ilyenekre kaptam pontot hogy (az eggyik srác anyukája adott muskátlikat ez tetszett az eggyik bíráló hölgynek) lekerítésnek vették hogy a bírkák miatt körbe volt villanypásztorozva a terület.



Igazából komolyabb költségem nincs az épületre mivel 1 éven bellül elértem a kívánt pontokat az önkormányzat (külterület) eltekintett az adótól.

víz kútból van gáz nincs az áram nagyon régi mérőórás 1200 w nál lecsapja a biztosítékot cserébe minimális összeget kel fizetnem rendszerhasználatra fogyaztás egyedül a szivattyú amit a bírkák itatására szívattyúzott vízre felhasznál az erdész meg néha felkapcsolja egy pár wattos izzót. előrre ki is fizettem egyszer 5 évre meg egyszer 10 évre a villanyszámlát (valami nevetségesen alacsony összegeket fizettem mert minimálfogyasztás lett beírva egyébként túlfizetésem van) szerencsére a bírkák imádják a késöbb létesített kertitavat így ősszel és télen nemnagyon kell itatni őket...
Köszönöm hogy leírtad tetszett ;)

Van egy ismerősöm, itt az osztrák határhoz közel ők is egy ilyen projektet visznek, mondjuk az egy tényleg impozáns kastély amit jó szakadt állapotban kaptak meg, rengeteget dolgoznak rajta , a bevétel pedig az esküvőkből van, nyáron szinte minden hétvégén van esküvő, gyerekeknek nyári tábor , kutya kiállítás, falunappal árusokkal egybekötve, hétközben meg felújítanak, az oriási parkot tisztítják az elvadult természettől, jó sok meló de van látszatja .

Mondjuk elég elhivatottnak kell lenni hozzá az tutti.
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 540
55 951
113
(Azért az elgondolkoztató, hogy más helyeken olyan hozzászólásokba futok bele, hogy "itt viselkedj/beszélj normálisan, ez nem a htka". Ilyen szintet értetek el.

Azért ebben van némi felelősségetek. Pl. a hullapornós más halálának örömködő Pavor is még köztünk van. Ahogyan sok személyeskedést hiába jelentek nincs semmi foganatja. (Vagy csak én nem látom)
Miközben mások ennél kevesebbért kapnak igen súlyos büntetéseket.
Számomra ezek igen furcsa dolgok.
(Azzal együtt, hogy az Én itteni tevékenységem sem bűntelen....)
 

Bubu bocs

Well-Known Member
2021. január 6.
3 689
15 447
113
Azért ebben van némi felelősségetek. Pl. a hullapornós más halálának örömködő Pavor is még köztünk van. Ahogyan sok személyeskedést hiába jelentek nincs semmi foganatja. (Vagy csak én nem látom)
Miközben mások ennél kevesebbért kapnak igen súlyos büntetéseket.
Számomra ezek igen furcsa dolgok.
(Azzal együtt, hogy az Én itteni tevékenységem sem bűntelen....)
És Roni pl tök jó dolgokat is hozott a kínai topikba.