Én is megpróbáltam elmagyarázni, hogy miért nem használható ez a NATO ellen, de aztán rájöttem, hogy hagyni kell őket örülni annak, hogy habár csak elméletben, de mégis van esélye az oroszoknak borsot törni a NATO légierejének orra alá.
Te meg azt nem fogod fel, hogy használni fogják, ha őket is megtámadják és úgy nagy a szar. Vagyis nem fenyeget ez a veszély, csak ha mondjuk elkezdik a NATO légierők szétlőni a szárazföldi erőiket. Amire nem kerül sor, ahogy a HH alatt sem. És azért nem kerül sor, mert van ilyesmi, nem teljesen egyoldalú az Amerikai fölény.
Mert azért az megvan, hogy No Fly Zone felvetések mennek egy ideje nyugatról? Vagy, hogy befarolnak az orosz elé, pl a franciák? Kb. napihír. Az orosz meg full erőtlen nekimenni a NATO-nak, felmosnák velük a padlót.
Ellenben van annyi erejük, hogy visszaüssenek.
Komolyan úgy csinálsz, mintha sosem szoktunk volna teoretikus konfliktusokról beszélni.... ez olyan woke-os áldozatpozíció
Örülnek, hogy van egy amúgy teljesen használhatatlan eszköz arra, hogy fikarcnyi eséllyel NATO reptereket támadjanak,
A Pentagon szerint veszélyes... a jelek szerint is, abból, ami maradt abból a telepből. Meg a hisztiből, bocsánat, narratívából, ami jön.
BTW ugyanezt irogattam éveken keresztül, mikor az Amerikai haderőt ekézte mindenki, hogy mekkora szarok, hogy nem tudják elverni az afgánokat, stb...
ha már az orosz légierő erre gyakorlatilag teljesen alkalmatlan.
Naná, semmi ereje a VKS-nek, még full kikapcsolt IRS nélkül is lemosná őket az USAF vagy az USN egyedül.
Ezért is fontos nekik ez az eszköz. Nem az atom az egytlen, ami konfliktus esetén használható lenne részükről. Ezért irtam, hogy eszkaláció csökkentő, és szerencse, hogy van.
Magyon megartott neked ez a haboru,meg a muszkafansag.
Tudod, itt az óriási baj.
Elszomorít, amit nyugaton tapasztalok. Abban a pillantban, hogy nem öleled magadhoz a narratívát, azonnal az ellenséghez tartozol. Vagy velünk, vagy ellenünk. Semmi kritika a saját látásmóddal szemben, semmi önkritika, fekete és fehér minden. Mi vagyunk a jók, ők a rosszak, end of story.
Nem az a kérdés, hogy oroszban vagy kínában ez van e, mert persze hogy ez az alap ott, tény, hanem az, hogy a nyugat hogy süllyedhetett le ugyanide.
A kritikus gondolkozás lehetősége, az önkritika volt az, ami a nyugati előny volt és megnyerte a HH-t, most pedig lesüllyedt ugyanabba, ahol az ellenfelei dagonyáznak.
"Muszkafan vagy", ha lemersz bármiféle kritikát írni a nyugati narratíva ellen. Számomra ez a szomorú...
Kutya se akarja megtamadni az oroszkat.Azoroszok tamadtak meg masokat.
Hát ha te ezt hámozod ki a világban zajló folyamatokból...
ja igen, csak jók (mi) és rosszak (ők) van. Nem mondjuk érdekek, stratégiák, érdekszférák, geopolitika...