A fórum 581-ik oldala, ott a videó, de ha nincs kedved visszalapozni, akkor linkelem ide. Az M változat első repüléséről készült videót 2022 október 29-én tették közzé. Az 511-es protó lett továbbépítve M változatúra, a fedélzeti rendszereit tekintve. De a "2-es fázis" AL-51-es hajtóműveit akkor még nem kapta meg.
2022, október 21-én repült először a gép, én 2022. október 25-én hoztam le.
(amiről korábban írtam-Szu-57M)
Szu-57M első repülése!
A továbbfejlesztett, ötödik generációs Szu-57-es harci repülőgép első tesztrepülésére az M. M. Gromov nevét viselő LII repterén-tehát Zsukovszkijban került sor október 21-én – jelentette a United Aircraft Corporation (UAC, a Rostec része) sajtószolgálata.
A repülés 56 percig tartott, és probléma nélkül telt el. A repülőgépet a Szuhoj Tervező Iroda tesztpilótája, Szergej Bogdan, az Orosz Föderáció hőse irányította.
Az UAC arról is beszámolt, hogy a repülőgép egy sor fedélzeti berendezést tesztelt, amely kibővített funkcionalitással, intelligens személyzettámogatással és új típusú fegyverek széles skálájának alkalmazási lehetőségével rendelkezik.
„A repülőgépen lehetőség van egy második fokozatú hajtómű beépítésére is” – áll a közleményben.
Az új Szu-57-es vadászgépet minden típusú légi, földi és felszíni cél megsemmisítésére tervezték. A Szu-57-es rendszerek intellektualizálása lehetővé teszi, hogy átvegye a pilóta funkcióit.