Tévedsz, ő ezt csak bemondta.
De nem bizonyította semmilyen forrással.
Az ukrán légvédelem hatókörén kívül eresztgetnek rakétákat, ennyit tudunk biztosra. Bizonyítsd be, ha másképp tudod.
A ruszki helyében egy kiforratlan vadászgéppel én is ezt tenném, mert ciki lenne elveszteni a lenézett ukránok ellen a csodamasinát.
Én nemcsak a jenki gépekre mondom azt, hogy jobb, de szerintem a kínai J-sorozatú gépek is előrébb tartanak már. Most már se orosz radarra, se hajtóműre nincs szükségük. Elektronikaban, szenzorokban meg jobbak.
Videóbizonyíték van róla, hogy ukrán ellenőrzés alatt álló, ukrán/ nyugati légvédelemmel ellátott terület fölé repült be egy Szu-57-es, lelőni a saját "loyal wingmanjét", egy Szuhoj Sz-70-es UCAV-ot. Mivel az "elvesztette a lojalitását", és azt meg nem akarták, hogy az az UCAV teljes épségben az ukránok kezére jusson. Erre pedig beküldtek egy Szu-57-est utána, hogy lőjje le. Lelőtte, majd kifordult és hazament. Miért nem egy Szu-27-est küldtek be utána? Az is le tudta volna lőni légiharc rakétával, ha pedig esetleg utána a Szu-27-est lelövik az ukránok, azt jóval egyszerűbb megmagyarázni, mint egy Szu-57-est. Videóbizonyíték van a dologról, de te tovább mantrázod a tutit, hogy nem merik oda beküldeni a Szu-57-est. Miközben meg a valóság az, hogy be merik küldeni. 2022-ben egy videó alapján ennél még jóval meredekebb, igazából teljesen felesleges, orbitális hülyeséget is megcsináltak már a típussal Ukrajna felett. Egy hidat bombáztak szét, úgy, hogy a gép besüllyedt a felhők alá(!) kb. 200 méter vagy az alatti repülési magasság mellett oldotta a bombákat. Ott simán egy MANPADS is elérte volna. Erről is van videó, ami a feltöltő szerint egy Szu-57-est ábrázol. A formája rohadtul hasonlít, de mivel a látási viszonyok nem a legjobbak voltak, így én nem mondom 100%-ra, hogy az volt. De a videó visszakereshető, itt a fórumban, pár oldallal korábbról. Az Sz-70-est viszont biztosan az lőtte le, ezt hivatalosan is elismerték. Egyébként már Szíriában is alkalmazták a típust. Persze ott nem volt olyan komolyan felépítetett légvédelme a terroristáknak, mint itt.