Köszönöm a választ,X-69 csapás van majdnem naponta, azt meg a Szu-57 hajigálja. Orosz szerint AA légigyőzelmet is húztak be vele.
A gép hivatalosan csapatszolgálatban van, valahol az amerikai IOC fölött. A gép képességei nem full teljesek, de AA és AG (CM és SEAD) képességei jórészt élnek és használatban vannak. De mivel a konfliktus aktív, titkos minden. Azonban pl. a Sz-70 eset kapcsán szabad szemmel látható módon bebizonyosodott az AA IR képessége, illetve, hogy berepülhet ellenséges légtérbe. És mivel ezt más orosz gép nem igazán meri megtenni, így elmondhatjuk, hogy a gép képességei jelentős részben realizálódtak.
Amit én kihámoztam, hogy a gép valami olyasmi állapotban lehet, mint az F-35 - azzal az eltéréssel, hogy míg az amerikai nem vehet részt high intensity konfliktusban, addig az orosz naponta abban repül.
Ne feledjük, most ömlik a pénz a haderőbe, és olyankor baromi gyors a catch up.
Na az biztos, de szerintem az sem technikailag bukott el eddig sem, hanem a pénzhiányon.
A sors fintora, hogy most pénz már lenne - csak éppen a körülmények iszonyatos nagy kanyarokat vettek. Ma már nem tank-tank fölényt vár el a haderő, hanem APS-t ATGM és drón ellen egyaránt, hálózatos EW-t, illetve gyanítom az aknák elleni aktív védelem lesz a következő nagy újitás szárazföldi fronton (keleten és nyugaton egyaránt).
Ukrajna egy II.Vh szintű innovációt indít el a haditechnikában úgy érzem.
A T-14- ben teljesen egyetértek veled. Érdekes és szerintem előremutató koncepció, a személyzet elhelyezése például kifejezetten jó irány szerintem. De az a fránya orosz megvalósítás….
Nem zárom ki, hogy más országok ( nyugati vagy esetleg Kína lenyúlják a koncepciót és meg is csinálják rendesen).
A SzU-57-et én biztos nem merném a F-35-hőt hasonlítani, azért az amerikai gép egész más szint, a nyilvánvaló szoftveres nehézségek ellenére is. Az USA ebben jóval előrébb jár. És mostmár talán Kína is. Ne feledjük, a kínai már a 2. ötödik generációs gépet hozza ki, Pakisztán meg is rendelte.
A Kh-69-est pedig elég sok orosz gép hordozhatja: ”Capable of being launched from a variety of Russian combat aircraft, including the Su-30MK, Su-34, Su-35, Su-57, MiG-29K, and MiG-35, the Kh-69 adds significant strike capability to these platforms.”
Kh-69 Х-69
Kh-69 Х-69 subsonic air-launched cruise missile Russia technical data fact sheet pictures video
armyrecognition.com