A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

Ha a légierőt nem számítjuk akkor még a szlovákoknak is komolyabb hadereje van...
https://hu.wikipedia.org/wiki/Szlovákia_hadereje
Ha egy pillanatra eltekintünk a fennálló európai politikai és katonai szövetségi rendszerektől (beleértve az Európában állomásozó amerikai erőket). Hozzáteszem ezek a rendszerek már most is a széthullás határán vannak (Brexit, Török-EU ellentét, Görög pénzügyi csőd, NATO válság...stb.).
És bármelyik szomszéd úgy gondolná, hogy itt az ideje kis országunkat annektálni...kb. 1 nap alatt a parlamentnél lennének. Még azok is amelyek nem rendelkeznek komolyabb/semmilyen légierővel.
Nagyjából egy rohadt síkság vagyunk. Kiváló felvonulási és manőverezési tereppel. Hidakkal ellátott szabályozott folyókkal, folyammal és rengeteg autópályával.

• Tetszik
Reactions: antigonosz
Ugye Amraamot is adtak ! Vagy nem is!? Pedig a mi változatunk már "B" kategória , de azt sem merték teljesen odaadni! Az Iglákat meg simán elvették!

Mindkét story urban legend szintjén van, jò róla vitatkozni, szidni a nyugatot, de senki nem tudja, hogy tényleg így van e

• Tetszik
Reactions: endre

clk.jpg

Bocs, de ezt muszáj volt, túl magas volt a labda! :D:D:D

Mindkét story urban legend szintjén van, jò róla vitatkozni, szidni a nyugatot, de senki nem tudja, hogy tényleg így van e
Hát nem tudom, én olyantól hallottam aki tényleg azokkal fegyverekkel foglalkozik. Nincs náluk, egész egyszerűen.
Az Igláknak konyec, a Sztrelának még hamarabb. A kivonás, ellövöldözés - ergo megsemmisítés fejében pénzt is kapott a magyar kormány.
Nyilvánvaló, hogy egyrészt nagyon nem bíznak bennünk (se) a jenkik, másrészt kontrollálni akarják a fegyverzetet mindenképpen, ahol csak módjuk van rá. Anélkül ui az érdekérvényesítő képesség egyenlő a zérussal. Szép kis "szövetségesi " szerepünk van. Én inkább beosztottnak nevezném, nagy jóindulattal.
http://legiero.blog.hu/2011/04/20/tu_a_viperafeszekben_avagy_vege_a_magyar_manpads_nak

• Tetszik
Reactions: tomsinner and fip7
Micsoda baromságokat írkálnak már itt remek fóbiák vannak és összeesküvés elméletek.Ha valaki nem akar valamit azok mi magunk vagyunk senki nem tilt semmit.

• Tetszik

Azon kívül, hogy van 40+ AIM-120 Kecskeméten, senki sem cáfolta ezt az "urban legend"-et, amiről ugyebár korábban -a megfelelő topikban- linkelve is volt egy hir, tehát nem csak szóbeszéd. Sajnos. Soha senki sem mondta ill. le nem irta, hogy teljes értékű fegyvere ez a légierőnek. "Beszereztük". Ami a leginkább zavar, hogy azok akik annyira jártasak a témában és gépközeli embereknek mondhatók, sem kérdeztek még rá a megfelelő helyen ennek a "urban legend"-nek a valóságtartalmára..., ha meg igen és kaptak választ, és hallgatnak, ...,akkor meg mit erőltetitek a dolgot?!...

Az Igláknak konyec, a Sztrelának még hamarabb. A kivonás, ellövöldözés - ergo megsemmisítés fejében pénzt is kapott a magyar kormány.
Én eddig úgy tudtam, hogy ingyen voltunk hülyék.
Erről milyen információd van, mennyit kaptunk?
Csak annyit tudok elképzelni, hogy a megsemmisítést költségét a jenkik fizették, de hogy ezen felül is kaptunk volna valamit, azt nem.
A horvátok pénzt cserébe.

http://www.hirado.hu/2017/05/10/elsosorban-illetmenyemelesre-forditjak-a-honvedelem-pluszforrasait/

Tehat:
1. illetmenyemeles (tobben kifogasoltak itt, hogy alacsony)
2. laktanya fejlesztes (ezt is emlitettetek itt mint alapveto fontossagut)
3. felszereles fejlesztes -na erre lenne gondolom mindenki kivancsi, hogy az mi lesz. De gondolom 2018 -ig csak valami aprosag amivel ki lehet szurni a szemunk, talan a valasztasok utan lesz komolyabb (mondjuk ha ugy alakul a valasztas hogy a baloldal visszajon akkor biztos, hogy megint lesz komolyabb -leepites...).

Úgy gondolom, a Honvédségnél meglévő illetmények emelése akkor is bekövetkezik ha nincs meghirdetve a Zrínyi 2026. Erre kényszerítőeszköz a gazdaság állapota és a versenyszféra folyamatosan emelkedő bérei.
Úgy gondolom, ha az ország fenntartja a Honvédség nevezetű katonai szervezetét, akkor a laktanyák felújítása és megfelelő karbantartása is szükséges, a Zrínyi 2026 nélkül is.
Úgy gondolom tényleges haderő fejlesztést az jelentene, amikor megjelennek az új fegyverek, katonai felszerelések. Onnan mérjük mit is jelent valójában a Zrínyi 2026.

Én eddig úgy tudtam, hogy ingyen voltunk hülyék.
Erről milyen információd van, mennyit kaptunk?
Csak annyit tudok elképzelni, hogy a megsemmisítést költségét a jenkik fizették, de hogy ezen felül is kaptunk volna valamit, azt nem.
A horvátok pénzt cserébe.

Igazad van, bekavarodtam, a 2005-ös Sztrela-2 (1500 db) megsemmisítéséhez kaptunk amerikai forrást.
Az Iglát nem tudom, mindenesetre az a lényeg, hogy utód nélkül szünt meg.
De az biztos, hogy a MANPAD-kivéreztetést nemcsak nálunk játszották meg, olvastam, más használóknál is "bedobták" az ötletet.

A hatás kiváltásának szondázása érdekékében lehet venni kéne pár GROM-ot. Hátha kiakadnak az illetékesek :)

A hatás kiváltásának szondázása érdekékében lehet venni kéne pár GROM-ot. Hátha kiakadnak az illetékesek :)

Az égadta világon senkit nem érdekelne. A szövetségeseink meg csak örülnének, hogy végre valami csapatlégvédelem szerűséget is installálunk alapfokon!

• Tetszik