Mit?Azt,hogy van bombánk épp csak soha senki nem rakta fel még gépre mert hiányzik hozzá valamilyen alkatrész?Ez nálad képesség?Vagy hogy repültek gyakorló rakétával de senki nem indított még AMG-65-öt?Elárulom ez sem képesség.Ahhoz hogy képességgé váljon nem csak szimulátorban kell gyakorolni hanem a valóságban is.Ha nem így lenne sehol nem erőltetnék az éleslövészeteket.Jelenleg mi a Gripenjeinkel csakis és kizárólag gépágyúval tudunk földi célokat támadni.Lehet ezt vitatni csak nincs értelme mert ez tény!
Na jó, nem szokásom szájkaratézni, csak hogy lásd, mennyire nem a gépet fikáztad az elején:
A meglévő MIG-ek tükrében a Gripen vásárlást semmi nem indokolta...
...
Ténzleg nem. Nem is lenne most légierőnk.
A tényállás az,hogy van 14 Gripenünk(ami gyakorlati képességet nem ad mert egy százados légierő semmire nem jó csak mutogatni)és nem létezik szárazföldi haderőnem...
Egy század semmire sem jó. Érdekes, mennyi hasonló százada van a szomszédos országoknak?
340 milliárdból tudtuk volna modernizálni minimum 14 MIG-et(pl Sniper program)amivel tökéletesen el tudtuk volna látni az air policy-t(igazából azt modernizáció nélkül is)és kaptunk volna prec csapásmérő képességet és NATO kompatibilis kommunikációs rendszereket és fegyverzetet(részben)...
...
Nem vagyok elfogulva a szárazföldi haderőnem felé de nem vagyok vak és látom,hogy kidobtunk 340milliárdot úgy az ablakon,hogy bombát oldani sem tudunk nagyobb pontossággal mint a MIG-ek azon az áron,hogy minden más gyakorlatilag megsemmisült!
Mig-ből érdekes elég lett volna egy század...jé. És nem vagy elfogult. A Mig mivel is bombázott volna pontosabban? Bombával?
Kit érdekel,hogy mit tud a Gripen ha mi nem tudjuk kihasználni?Nem fogod fel,hogy ez nem a gép kritikája hanem minden másé!!!
Itt mintha gurulna a gyógyszer...de "kit érdekel".
Na akkor mennyivel is tud pontosabban buta bommbát célba juttatni a Gripen mint a MIG?Mert az oké,hogy célfelderítésben messze előrébb jár de azt el is kéne találni.
A nem létező bombát, a bombavetést sohasem gyakorlott magyar hajózó miért is dobja/dobta pontosabban mint a mostani magyar gripen?
Akkor még mindig nem vagy képes felfogni,hogy a magyar Gripenek nem tudnak pontosabban bombát célba juttatni mint a MIG-ek tudtak annó.
Leírom még egyszer utoljára ez nem a Gripen fikázása!Csak valamiért ezt nem fogod fel agyilag!
Pedig próbálom. Csak ismételni tudom önmagam, lásd feljebb...(ugye érzed, hogy sorozatosan ismétled azt, hogy mennyire szar a gripen)
Nézzük a tényeket:
2017-ben a Magyar Légierő Gripenjeinek földi csapásmérő képessége kimerül a 27mm-es gépágyúban ezzel szemben a MIG-29-esek ha mást nem de a 30mm gépágyú mellett képesek voltak nem irányított rakétákkal is csapást mérni.
És most ne gyere azzal,hogy így az AGM-65 meg úgy az AGM-65 mert még a rendszerbeállító éleslövészete sem történt meg az AGM-65-nek azaz még nem bevethetőek!
Miért nem képes a magyar gripen AGM-65-öt inditani, ez számomra talány...?!?!...ja, az AGM "preciziós" szóval verné a miget. Nincs több kérdésem.
Tudom hogy drágálod a programot, lehet az is. De mint feljebb láthatod, az érveléseidben mégis csak badarságokat beszéltél. Ha azt mondtad volna, a Gripen program árán ezt és ezt csináltam volna, ...aláirom. El lehetett volna költeni másra is. De magad is láthatod, meggondolatlan érvekkel estél neki a dolognak.