A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

Megjegyzem az 75 km-es Sz-300 osztály beszerzése ne feltétlen lett vonla bölcs, amikor pár évvel később a PMU1 elérhető volt 150 km-es HMZ-vel. Persze a kérdés a kettő közötti árdifi...

Én nem vagyok különleges műveleti katona!
Ez a pénz persze több ha túlórázok,készenléti szolgálatot adok,gyakorlaton vagyok stb.

Én nem vagyok különleges műveleti katona!
Ez a pénz persze több ha túlórázok,készenléti szolgálatot adok,gyakorlaton vagyok stb.
Illetve azt sem árt letisztázni, mert szerintem összecsúszott itt bruttó-nettó vonal, hogy gondolom TE nettó fizut írtál ki, én illetve mások meg bruttó összegeket.

Félreértés ne essék nem panaszkodom(nyilcán jobb lenne ha annyit kapnék mint egy német katona)csak leírtam.

Bejönnek hogy megszedjek magukat a határon,majd leszerelnek....Aggódnak is odafent a kialakult helyzet miatt!

A Kurganyec úszóképes.Ami inkább változott a tömeghadsereg.Ugye már az oroszokná sem az dívik így előtérbe kerülhetnek a komplexebb (védettebb,igényesebb stb) eszközök bár még így is könnyebb mint egy PUMA ami elvileg a legújabb nyugati IFV.

Kurganyes lesz/az APC vonal oroszoknál, T-15 az IFV vonal. T-15 pedig felköcölékezve 40+tonnas kategoriában játszik.
ránéztem wikire T-15 oké 9főt visz de 48tonnat írnak rá. Puma 6fő 43tonna. upsz 48tonna.

Forintban körülbelül annyi pénz kéne egy nehéz dandár létrehozásához mint az ország éves honvédelmi költségvetésének a másfél- kétszerese.

Inkább mondanák 2-2.5*est. De ha 1% helyett a 2% NATo elvárásra emelnénk a HM költségvetését akkor már lehetne is rendelni 2-2.5év alatt meglenne rá a keret.

Kurganyes lesz/az APC vonal oroszoknál, T-15 az IFV vonal. T-15 pedig felköcölékezve 40+tonnas kategoriában játszik.
ránéztem wikire T-15 oké 9főt visz de 48tonnat írnak rá. Puma 6fő 43tonna. upsz 48tonna.

A Bumerang lesz APC nem Kurganyec.
A Kurganyecnek van 14,5-ös nehéz-géppuskával felfegyverzett változata de ez csak fegyverzetben tér el a 30mm-es gépágyú+ATGM fegyverzetű változattól.

• Tetszik
Reactions: fip7