Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Az amit láttam nem az volt. Film volt, mérnökökkel, köpenyes technikusokkal. Viszont akár lehetett valami kísérleti baszott erős AL-41 is, meg nem mondom nektek 100%-ra hogy a mostani 30 as típus volt e vagy sem, egészben van részegységeiben.
Nem. Ott egy teljesen máshogy kinéző fickó volt a mérnök, illetve az a műsor nem a hajtóműre volt kihegyezve, hanem a Szuhojra. Nem is a Pak-Fa-ra, hanem a gyárra, cakk pakk. Így említették az új fejlesztéseket, és ott egy pici részt kapott a hajtómű. Arra nem esküszöm azért meg, hogy nem valami kísérleti AL-41 tökömtudja milyen verzió volt, de erős volt, és nagyon szép volt az utánégető csóvája, valamint az volt feliratozva, amit mondtam nektek.
Illetve RT-s volt, nem krixkrax 24 es.
Az új hajtómű kitűnő harcászati lehetőségeket biztosít a PAK-FA számára. Pl. utánégető nélküli üzemmódban elérhető a Mach 2.1 utazósebesség, a max sebesség pedig eléri a 3000km/órát ...@Allesmor
Ehhez mit szólsz?
Новая силовая установка дает летательному аппарату отличные боевые возможности. Например, в бесфорсажном режиме ПАК ФА сможет развивать крейсерскую скорость в 2,1 Маха, а максимальная скорость составит 3000 километров в час....
A lenyeg hogy repuljon a naptari ev vege elott, ez gyakori arra fele.De mi értelme megreptetni egy álló hajtóművet?Értem,hogy az alapjárat kb semmilyen teljesítményt nem ad le de legalább valamilyen adattal szolgál a fejlesztőknek ellenben azzal,hogyha csak be van építve de nem jár.
Sárkányszerkezeti akadályokat látok a felső érték tekintetében, de azt el tudom képzelni, hogy a gép a Mach 2.1-et tudja tartani ezzel a hajtóművel utánégető nélkül.
Sőt azt is, hogy el is tudja érni anélkül, hogy egyátalán használná. Erre már volt példa korábban is és a Raptor hajtóművénél is lehet jobbat csinálni utólag.
De a 3000km/h-t soknak tartom. Tudom, hogy ez nem Mach 3, de még így is sok.
Milyen anyagból van a kabintető, a többi borítás?Anno a B-70-esnek és a méggyorsabb SR-71-esnek is ugyanilyen balansz függőleges vezérsíkja volt, tehát nem ez a gond.
A komplett alaktényező, a jókora plexi, a borítás anyaga az, amit nem látok alkalmasnak arra, hogy tartósan ekkora sebességet el bírjon viselni.
Vastagsag es hoelvezetes a lenyeg. Mikor a csodálkozó Mikiegér kinézetű Super Crusaidert megtolta a J75-ös, 3000km/h lett a vége és a Crusaider-ével lényegében azonos kabintető több helyen megolvadt.
Az igazán gyors gépek osztott szélvédővel bírnak, komoly vastagságuk is komoly merevítésük van. A külön front szélvédő ráadásul többrétegű.
A lenyeg hogy repuljon a naptari ev vege elott, ez gyakori arra fele.
“ Ugyan, kit csaptunk be? Magunkat? Mi tudjuk, miről van szó. A kutatókat? Azok örülnek, hogy plecsni van a mellükön. A széles tömegeket? Azok úgyse repülnek, de boldogok, hogy velünk ünnepelhetnek. A nyugatiakat? Ühüm, azoknak alaposan túljártunk az eszén. Nem szeretnék most a helyükben lenni! Kiadtuk a jelszót: repüljön az új hajtómű! És repült! Mi nem ígérgetünk a levegőbe. “
Anyagminőséggel kizárt hogy megoldják? Azért az a Crusader nem mai történet volt... 3000km/h csúcssebesség az kb. 2,5 Mach, annyit meg tud papíron az F-15, F-22 is. Nem hinném hogy elérhetetlen lenne, pláne úgy hogy azt valóban nem tartósan kell kibírnia a gépnek, csak max kigyorsít odáig, majd kb. már lassul is azonnal vissza.Vastagsag es hoelvezetes a lenyeg. Mikor a csodálkozó Mikiegér kinézetű Super Crusaidert megtolta a J75-ös, 3000km/h lett a vége és a Crusaider-ével lényegében azonos kabintető több helyen megolvadt.
Az igazán gyors gépek osztott szélvédővel bírnak, komoly vastagságuk is komoly merevítésük van. A külön front szélvédő ráadásul többrétegű.
Ilyen sebességgel a MiG-25 és az SR-71 tudott repülni, nem véletlenül volt az egyik jelentős részben hőálló acélból a másik meg titánból. A Szu-57-ről eddig nem terjedtek ilyen hírek, inkább kompozitokról volt szó mint modern szerkezeti anyagokról - na de azok ilyen sebességnél nem éppen hőállóak, mint ahogy a durál sem.Sárkányszerkezeti akadályon pl a függőleges vezérsíkot érted(mivel az egész mozog nem elég erős a szerkezete)?
Ha igen az lehet megoldás,hogy extrém nagy sebességnél a legoptimálisabb helyzetben fixálják és más kormányfelületekkel( netán vektorálássak ha az alkalmas rá???) váltják ki a szerepét?
Én azt nem értem, hogy mi ebben a sebességben mint csúcssebesség a hihetetlen?Ilyen sebességgel a MiG-25 és az SR-71 tudott repülni, nem véletlenül volt az egyik jelentős részben hőálló acélból a másik meg titánból. A Szu-57-ről eddig nem terjedtek ilyen hírek, inkább kompozitokról volt szó mint modern szerkezeti anyagokról - na de azok ilyen sebességnél nem éppen hőállóak, mint ahogy a durál sem.
Az a bajuk, hogy azt akarják hogy bajuk lehessen!! Mint a nyuszika meg a sapkája ...Nem értem!
Ha nem tartják be, amit ígérnek, akkor az a bajotok. Ha betartják (igaz, csak a másodikat), akkor meg az b@ssza a csőrötöket.
Mi bajotok van nektek?![]()
A hagyományos sárkányszerkezeti anyagok kilágyulása, vetemedése és a kompozitok égése, elszenesedése nem 3000km/ó-nál kezdődik hanem jóval korábban. Mire elérné a gép a 3000-et már komoly sérüléseket szenvedne, valószínűleg kormányozhatatlanná válna, és ilyen sebességnél ennek akaratlan irányváltoztatás lenne a következménye kontrollálhatatlan túlterheléssel. Emlékezz vissza az első fotókra amik a PAK-FA-ról megjelentek, sárga színben tündöklött majd az egész gép. Ez vagy eloxált durál, vagy még inkább kompozit szerkezeti anyagot, borítást jelent, csak a hajtómű környékén láthattad a jellegzetes színű hőálló (acél vagy titán) borítólemezeket. A másik dolog, hogy hiába tudna a gép a hajtómú-tolóerőt és a légellenállását tekintve akár 3000-el is repülni, ha ez kívül esik a sárkány tervezett aerodinamikai kialakításán. A MiG-21 korszerűbb, erősebb hajtóművel felszerelt változatai is tudtak volna M 2.05-nél gyorsabban repülni, csak se a szívócsatorna vezérlése nem volt rá alkalmas, se az nem tett volna jót a kormányozhatóságnak, mikor az orr által generált lökéshullám volna a szárny belépőélét. Állítólag volt ugyan néhány ügyes/bátor/vakmerő pilóta aki mégis kipróbálta, de utólag mindegyik azt mondta hogy nem kellett volna, és "kissé" ráizzadt a kezük a botkormányra mire kimásztak a lekvárból. Ráadásul sebesség növekedésekor a felhajtóerő támadáspontja folyamatosan csúszik el hátrafelé, a gép orrnehéz lesz, és ezt bizonyos határon túl nem lehet kompenzálni, ha ez a sebesség nem volt benne a tervezett paraméterekben. Eddig pedig szó sem volt ilyen nagy sebességről még célzások formájában sem a Szu-57-nél.Én azt nem értem, hogy mi ebben a sebességben mint csúcssebesség a hihetetlen?
Nem tartós üzemi paraméternek, utazó sebességnek adták meg, hanem csúcssebességnek. A MIG-25 és a BB meg ezt tartotta szolgálati magasságon sok sok km-en keresztül. Azért az nagy különbség szerintem, illetve mindkettő öregebb egy pár évvel, úgy kb. 50 el.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..