Való igaz,van ilen is,de döntően az összeszerelés az ipari profilunk.És a seregnek vannak elhivatott tisztjei,de a HMet döntöen az ingyenélő elvegetálók haveri köre alkotja.Akárcsak az állami közalkalmazotti gárdát.Ország legnagyobb problémája a pocsék intézményrendszer.HM alapproblémája is ez.Kontraproduktiv rendszer,ami a hűséges elvegetálók mekkája.Ezért van 80impotens tábornokunk,meg 8 éppcsak működőképes hk.És mivel elmultam 27éves,meg királyfi sem vagyok,nem hiszek a mesében.Nem hiszem,hogy az állami intézményrendszer részét képező hadsereg önmagában megreformálható.És nem hiszem,hogy kiépithető önnálló hadiipar,önnálló polgári ipar kifejlődése nélkül.Kina pont azért tudja most sorozatban gyártani a korszerű rombolóit,mert Teng 1980tól elkezdet egy kappitalista gazdaságfejlődési modelra ráállni.25év polgári hajógyártási fejlődés teremtette meg a mai hadihajóépités alapjait.De maga az USA a legjobb példa.Angol befektetések virágoztatták fel az ami ippart,és a jobb intézményrendszer tette lehetővé,hogy aztán le is előzze az angolokat.A közhiedelemmel ellentétben izrael sem amerikai segélyböl épült ki.Hanem nagyon is sok munkával.60as évek végéig nem kaptak számottevő ami segitséget,sőt.60as évek elején megtagadták harckocsik éladását izraelnek.Röhejessen hangzik,de az első ami M48tankokat-az NSZK adta el a zsidóknak,selejtezéskor.Shermanokat meg kiárusitáson vették(hozzánk is igy kerültek anno a Garant teherautók).Tévedsz. Azok a multik, akik a komoly kategóriába tartoznak, hozzák a fejlesztési egységeiket is. Én a 2. ilyen cégnél dolgozom 1996 óta.
Mindkettő hozta. Vagy a részlegeket, amit itt akart fejleszteni. A Honvédség meg nem olyan mint az állam többi része. elmaradt alapban a Néphadsereges időkben. Ahol nem volt minden rossz, de ma már életképtelen lenne. Kicsit hasonlít a közszférára, de nem a multis nyugati munkakultúrára és világra. Vegetál. Majd lesz valami alapon. Biztonságban érzi magát, mert az irányítói nem értenek, vagy nem akarnak hozzá érteni. Nem nyúlnak hozzá.