Informatika

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 121
53 697
113
zeal

Nekünk legtöbb esetben Philips TV-nk volt. 10+ éveket kibírtak, van olyan régi LCD tv-nk tőlük ami szintén már közelít a 10 évhez és semmi baja.
Azt tudom, hogy a hollandok eladták jó pár üzletágukat.
De nemrég vett apám Samsung drága okos TV-t és hát végül oda ajándékozta húgoméknak, nem volt bejövős.
Lett helyette egy 4K-s Philips, okos TV, ambilightal meg minden jóval. Fény évekkel veri a Samsungot....
Amúgy most nekem is Samsungom van, sima full HD. Mivel viszonylag kicsi, így nekem megfelel. De persze mondanom sem kell, hogy meg sem közelíti apum TV-jének a szintjét. Az élettartalomról még nem tudok nyilatkozni egyik esetben sem, idei beszerzés volt mind a három említett TV.
 
T

Törölt tag 008

Guest
Samsunggal az a baj, hogy még tipuson belül is többféle panellal szerelnek és csak akkor derül ki mit vettél, amikor szétszeded. Így a minőség és az élettartam is ingadozó. Ezt hívják gúnynéven samsung panellottónak. :p
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 121
53 697
113
Fennek

"Samsunggal az a baj, hogy még tipuson belül is többféle panellal szerelnek és csak akkor derül ki mit vettél, amikor szétszeded. Így a minőség és az élettartam is ingadozó. Ezt hívják gúnynéven samsung panellottónak. :p"

Az szép :eek:
 

silurusglanis

Well-Known Member
2012. augusztus 7.
7 501
5 591
113
Samsunggal az a baj, hogy még tipuson belül is többféle panellal szerelnek és csak akkor derül ki mit vettél, amikor szétszeded. Így a minőség és az élettartam is ingadozó. Ezt hívják gúnynéven samsung panellottónak. :p
Ez a zsákbamacska csak a TV-re igaz, vagy a telefonra is?
 

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
12 244
24 249
113
Valami gond van az erőben:

"Különféle problémákról számoltak be a felhasználók, például hogy a frissítésnek meggyűlt a baja néhány Intel CPU-val, a MS Edge böngészővel, és a Windows Store-ból letöltött alkalmazások sem működtek. Azonban volt egy sokkal súlyosabb gond is. Redditen és a Microsoft hivatalos fórumán több felhasználó is jelezte, hogy a frissítés telepítése után gyakorlatilag minden adatuk elveszett: zenék, dokumentumok, képek, minden. Akiknek pedig nem volt biztonsági mentésük a fájlokról, nem is tudták azokat visszaállítani. Ez pedig már nem tréfa, erre a Microsoftnak is lépnie kellett."

https://hvg.hu/tudomany/20181006_microsoft_windows_10_oszi_frissites_telepitese_fajlok_torlese
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
16 932
53 495
113
Szóval lett egy 50" sharp,hirtelen leárazták 80 fabatkával,így az lett a befutó.
Viszont ezen is fent áll a probléma,hogy a tányéros tv rendszeremmel a kép külső szélei hiányoznak,a hbo feliratból csak a h van meg.
Kapcsoltam 16:9-et,meg 3:4-et is ugyanúgy hiányzik,ötlet?
A beltéri egység kb 12éves,lehet az még analóg,azért nem jók az arányok?
Előtte kőkorszaki képcsöves tv volt,azon is hiányzott a keret.
F@x kivan!
 

Cifu

Well-Known Member
2010. július 12.
3 047
10 153
113

Egy új szuperszámítógép. Az 'exascale computer' csak annyit jelent, hogy a teljesítménye egy exa FLOPS (10 a 18-ikon lebegőpontos számítás per másodperc) felett van.
Jelenleg a világ első négy leggyorsabb szuperszámitógépe éri el az exaFLOPS teljesítményt (az első az USA-béli SUMMIT, az 1,87 exa FLOPS-ot tud, a második a kínai Sunway TaihuLight 1,25-el, aztán az amerikai Sierra jön 1,19-el, végül a feltupirozott Tianhe-2A, ami valamivel több, mint 1 exa FLOPS-ra képes), ez lesz az ötödik.